|
Poznáte odrůdu?, 30.10.2009  Další fotky |
 |
Vodní kámen na listech, 29.10.2009 Rosení rostlin se provádí destilovanou nebo alespoň převařenou vodou právě z tohoto důvodu... |
 |
|
 |
Poznáte odrůdu?, 29.10.2009  Porovnání : |
 |
Poznáte odrůdu?, 29.10.2009 Asi má pravdu p.Vysloužil, Pařížanku mám - vypadá skoro stejně, ale není tak baňatá hned dole u okvětí, nejširší je kousek výš. Stopku má nasazenu jako pokračování plodu, bez jamky. Lída |
 |
Poznáte odrůdu?, 28.10.2009 Vypadá to na ni... |
 |
Obnovení starého sadu, 28.10.2009 Při sázení nových stromků by se neměly sázet jádroviny po jádrovinách a peckoviny po peckovinách (únava půdy). Lída |
 |
Jabloň na M9, 28.10.2009 Nevím jestli by nebylo dobré k těm naroubovaným výhomům přihrnout trochu země, aby si ta podnožová část ještě pustila další kořínky (jako když se nahrnuje matečnice). Lída |
 |
Zachranim 40 letou hrusku, 28.10.2009 Větev bych odstranila, ránu očistila a zatřela balzámem. Na velké rány se také doporučoval kravinec s jílem+přimíchat fungicid. Větev se vám časem stejně váhou vyštípne. Nikdy už nepřiroste tak... celý příspěvek > |
 |
Pieris, 28.10.2009 Tak vám přeji dobré přezimování!! |
 |
Rebčík královský, 28.10.2009 Přehled různých kultivarů řebčíku královského je uvedený na odla.nu
Lída |
 |
|
 |
Ke staré chalupě pod okna, 27.10.2009 Aronii jsem měla jako pravokořenný keř na východní straně, květy i plody obalená a na podzim opravdu červená, od rumělky až po višňovou barvu. Tou červení svítila. Darovala jsem ji sousedce, překážela mi. Ta ji nakládá do rumu - vynikající... |
 |
Strihanie, 26.10.2009 Lepší nechat na jaro. |
 |
Je možné zachránit švestku, když odumřel roub?, 26.10.2009 p.s. - co to máte na té kůře stromku i na opoře ve stejné výšce? Vypadá to jako sežehnuté? |
 |
Je možné zachránit švestku, když odumřel roub?, 26.10.2009 Nic nekopejte!! Do jara ho nechte, jak je. Na jaře, až se stromky olistí, odstraňte výhonky rostoucí z podnože a z výhonků rostoucích nad místem roubování ponechte ten nejdelší a nejsilnější. Přivažte ho osmičkovým úvazkem k původnímu kmínku jako ke... celý příspěvek > |
 |
Hlavní terminál, 26.10.2009 Kupte raději prostokořenné s terminálem, v kontejnerech jsou zbytečně drahé a kotlové koruny se rády rozlamují. Navíc nevídíte do květináče, jak vypadají kořeny. Lída |
 |