|
Příspěvky uživatele - 40.135
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 25.5.2010 Rajčata jsem chtěla dát ven včera, nakonec mi opět nevyšel čas a ještěže to tak dopadlo. Ten hukot, co nastal večer, kroupy, litry vody a vítr, to by z nich nezbylo nic. Akorát nevím, jak dlouho je ještě uchovám v krabici od mléka, některé už... celý příspěvek > |  | Netřesk, 19.5.2010 Roste netřesk i na místě s menší mírou oslunění? Severozápadní strana domu. Chtěla bych ho na zelenou střechu na kůlnu. |  |
|  | Česnekocibule, 19.5.2010 Semena česnekocibule jsem si koupila letos, vysela na parapet a pak dala ven. Jsou to pořád stejné drobné nitky, žádný pokrok. Hm, asi potřebují čas. Zatím jsou slabší než pažitka. |  | Lze ještě sadit brambory?, 13.5.2010 pokud nemate mechanizaci tak radky delejte jak vam to vyhovoje od 55do 70cm jinak nomal je 62.5cm vzdalenost hliz asi 25-30cm vegetacni doba je zhruba 100dni tak to v pohode stihnete ja jsem jednou udelal pokus a po ranne sklizni jsem jeste jexdnou... celý příspěvek > |  | Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 13.5.2010 Hm, tak to jsem nezkoumala. Sušíme mrkev, petržel, celer, kořen i nať. Vybírám ty pěkné, pořádně je omyjeme a nastrouháme. Tady žádnou slupku neřeším. Ale u rajčat to možná někdo řeší, někde tu na to byla i diskuze.
Co jiné druhy zeleniny? Třeba... celý příspěvek > |  | Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 12.5.2010 Nemáme vhodný sklep, takže mrazíme nebo sušíme. Mražení vás nezajímá. Sušení je fajn, zelenina postrouhaná na hrubém struhadle se vysuší na obyčejných sušácích potažených strarou záclonou. Skladujeme nasypané v lahvích, do polévek i omáček super.... celý příspěvek > |  | Jak na angrešt?, 10.5.2010 Já jsem si vhodnost odrůd našla tady, vybrala jsem si podle popisu, ne podle aktuální nabídku supermarketu. Jsou i další, tady jsem si vybírala kvůli umístění stanice. Na některých bude úroda už letos. Sadí se nejlíp na podzim nebo brzo na jaře. |  | Chřest, 10.5.2010 Mám ho radši lehce tepelně opracovaný, lehce ovařený pár minut, zapečený. Svěžest neztratí, křupe. |  | Pěstování rajčat na balkoně, 10.5.2010 Dobrý den.
Řadu let jsem pěstovala rajčata v nádobách na panelákovém balkonu v Brně, orientace východ, 7. patro, docela větrno. Postupem pokus omyl jsem dospěla k tomu, že nejlepší je použít plastovou nádobu než keramickou (vysychání), spíš větší... celý příspěvek > |  | Nová réva Cerason, 7.5.2010 Cerason v znikl díky činnosti kolektivu šlechtitelů pod vedením doc. ing. M. Michlovského CSc. a prof. ing. V. Krause CSc.. Udržovatelem je pan Kraus.
Jméno mi přijde také ne moc "vinné", ale jsem holt ten nevzdělanec, co v... celý příspěvek > |  |
|  | Řetízková hlava, 7.5.2010 mate ji nekdo? slysel jsem ze profici si ji pochvaluji tak tak by bylo dobre slyset reakci na ni jestli nenici krovinorez nebo to neni nebezpecne |  | Pokryvné růže, 7.5.2010 Podle srovnávací tabulky v profesionálním zahradnickém časopise jsou nejlepší odrůdy (zdraví, výkon): Diamant, Diamond Border, Hannovers Weisse, Heideltraum, Knirps, Lavender Dream, Richard Straus, Rosycarpet, Royal Bassina, Sommerabend, Tumbling... celý příspěvek > |  | Nová réva Cerason, 7.5.2010 A odrůdy Blauburger, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa, Jakubské a Regent se mohou rovněž vysazovat. V podstatě každá odrůda, která je schválená v některé zemi Unie je schválená i u nás. |  | Nová réva Cerason, 7.5.2010 Odrůda Sevar už je schválená, stejně jako Rinot a Fratava. |  | Nová réva Cerason, 6.5.2010 Cerason (Fr x Sv x Merlot x Siebel)
modrá moštová velmi pozdní odrůda, plná zralost začíná ve 3. dekádě října
Tvar listu vynechám, hrozen malý až středně velký, středně hustý. Bobule malá, profil kruhovitý. Slupka modročerná, dužina slabé... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|