Příspěvky uživatele - 61.106

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Žáby v zahradním rybníčku, 26.5.2010 Obsahuje fotku
Doplním, jak jinde jsem již o tom se zmiňoval, že hluční jsou zelení skokani, eventuélně skokan skřehotavý (i v létě).
Žáby v zahradním rybníčku, 26.5.2010
Všeobecně k těm pulcům : Žabí potomstvo je možné odchovat přímo v zahradní vodní nádrži - jezírku, i když se v ní vyskytují predátoři. K tomu účelu se jen zhotoví dostatečně prostorná síťová chovná sekce s malými oky (například okenní síť... celý příspěvek >
Broskvoň v biozahradě, 25.5.2010 Obsahuje fotku
Přihodím loňskou fotku mladé plodné broskvoně, kterou jsem vypěstoval ze semenáče , od taktéž semenáče "kazachstánce" a zaočkoval odrůdou Luna. Kromě ošetření proti kadeřavosti žádnou jinou chemii nepoužívám.
Výsev koniklece, 25.5.2010
Pro mičurince : Semena hned vysévaná se nedosušují.
Broskvoň v biozahradě, 25.5.2010
Pro zahrádkářského kacíře : V dobách časem zavátých jsem s velkým zaujetím pročítal spisy Ivana Vladimiroviče Mičurina s představou stát se taky šlechtitelem rostlin a stále mám ve své knihovničce mnohokrát pročtenou knihu - Výsledky... celý příspěvek >
Snížení PH, 24.5.2010
Nejdřív zjistěte příčinu vysokého Ph.
Broskvoň v biozahradě, 24.5.2010
Celkově k tématu: Sušší slunečnější jaro nepřeje rozvoji houbových chorob, a proto ty rozdíly v jednotlivých letech, takže v letošním vlhkém počasí se kadeřavost projevuje i na ošetřených stromech a nezbývá, než stromy v regeneraci listů podpořit... celý příspěvek >
1. sečení - vřetenová sekačka, 24.5.2010
Použil by klasickou kosu s "ručním" pohonem.
Světlušky, 20.5.2010
Larvy světlušek se živí dravě, údajně i mladými plži.
Kudlanka, 20.5.2010
Loni jsem našel pochroumanou samici kudlanky nábožné přímo u zdi supermarketu Kaufland na severu Slezska.
Kdy meduje řepka?, 20.5.2010
Dnes medovala, nemám čas na vypisování. Když není příliš větrno a teploty stoupají k dvacítce, tak může být i pod mrakem a přínos bývá jistý. Zásadní je síla i 'zralost' včelí jednotky. Rozdíly mezi jednotlivými včelstvy samozřejmě existují, ... celý příspěvek >
Kdy meduje řepka?, 16.5.2010
To jak probíhá nynější počasí znamená, že přínos a medný výnos z řepky nebude, ale naopak nutno včely v tomto déle trvajícím nečase pokrmit, jinak jim hrozí zkáza, protože větší plochy otevřeného plodu spotřebuje mnoho potravy a včely jej za nouze... celý příspěvek >
Včely vylézající ze země, 13.5.2010
Samé nesmysly, těchto zemních samotářských včel se nemusíte obávat, nejsou útočné a bodnutí při zamáčknutí není tak silné jako u chovaných včel. Jejich výskyt signalizuje málo zapojený trávník - potřebují určitý prostor k vyhrabání nory. Víc... celý příspěvek >
Kdy meduje řepka?, 13.5.2010
Dá se to poznat snadno, včely mají žluté rousky pylu nebo jen žlutavou tečku na čele a přilétají ztěžka k česnu. Často usedají na stěnu úlu i poblíž a po krátkém odpočinku pokračují v návratu. Řepka svou vydatností "stáhne" včely i z jiných zdrojů... celý příspěvek >
Ujme se?, 13.5.2010
Pokud to raší nad místem roubování (ono místo se dá rozeznat), tak po seříznutí neživé části lze vypěstovat korunu novou. Raší-li pouze podnož, je přeočkování, nebo naroubování nutné. Jiná možnost je koupit nový stromek.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika