Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
stratifikace semen, 30.8.2006
Obecně proces stratifikace slouží k tomu, aby semena neklíčila na zemi během  teplého podzimu a pak byla zničena mrazem, ale až na jaře. Většinou u našich běžných dřevin stačí napodobit přírodní proces, přechovávat přes zimu v prosáté... celý příspěvek >
Bříza, 30.8.2006
Chorobu nevím, jsem laik, ale já bych mrtvou kůru očistil na dřevo a živou kůru a natřel nějakým balsámem s obsahem růstových stimulátorů. Pokud to není nijak moc velká plocha, poškozené místo postupně zaroste, pokud je, už třeba nezaroste. Pokud už... celý příspěvek >
výběr stromu do zahrady, 30.8.2006
Dobrý den, já bych navrhoval vybírat strom podle více kritérií, vedle vzrůstnosti i tvaru koruny, každý druh je typický, podle toho, jestli chci světlomilný druh, to je pod ním bude víceméně světlo nebo ne, pak pod ním bude silný stín a mohou tam... celý příspěvek >
Pěstování révy v nádobě, 30.8.2006
Zkušenosti nemám, sám to budu zkoušet, nádoba bude muset být velká, na horní hranici, kdy ještě bude možné s nádobou manipulovat a tudíž ji nechat na jaře v době mrazů vyrašit někde uvnitř a na podzim v době zrání taky uvnitř. Hroznové víno spíše... celý příspěvek >
Omezování Šarky švestek, 30.8.2006
Známý mi tvrdil, že napadení domácích švestek šarkou hodně závisí na stáří. Mladé stromky i napadené mají mnohem více plodů než staré. Mělo by se vyplatit staré stromy švestek zlikvidovat a vypěstovat nové, třeba i z odkopků původního stromu, pokud... celý příspěvek >
jabloň štrudlák, 30.8.2006
Já bych se taky zeptal na podobnou odrůdu.  Velká jablka světle zelená, na slunci část červená nebo později červeně žíhaná, největší váha jednoho jablka 66 dkg. Znatelně větší listy, pupeny, výhonky i květy než jiné jabloně. Květy čistě... celý příspěvek >
Banánové jablko, 30.8.2006
Mně zase připadá, že všechny dnešní odrůdy chutnají velice stejně. vyvážený poměr sladkosti a kyseliny a k tomu měkká dužina s minimem vlákniny. Staré odrůdy chutnají mnohem rozdílněji a navíc jejich dužina je většinou houževnatější, v dnešní době,... celý příspěvek >
Vysokokmen, 30.8.2006
Jinak jako podnož používám semenáče od bůhvíjak staré podle vzhledu plané jabloně vyrostlé na polní cestě. Nevyroste výš než asi 6 metrů, pozoruji ji už nejméně 30 let a plodí hodně trpkých kyselých jablíček velikosti 3 - 4 cm. A bojím se.... celý příspěvek >
Vysokokmen, 30.8.2006
No, prodej zákrsků na silně vzrůstné podnoži nebo dokonce prodej zákrsků třešní na ptáčnici se nedá hodnotit nijak jinak než podvod, v tomto případě dokonce umožněný našimi předpisy.  Spousta lidí vůbec neví, jaký vliv mají podnože a stromky... celý příspěvek >
Vysokokmen, 29.8.2006
Dovoluji si oponovat, že na vzrůstné podnoži může být i vysokokmen i zákrsek. podle mých zkušeností to není pravda.  Vzrůstnost je parametr, který určuje, při jaké výšce stromku stromek přestává většinu energie vkládat do růstu a začne ji... celý příspěvek >
Banánové jablko, 29.8.2006
Mohla by to být místní krajová odrůda tady ze severní Moravy  Major.  Tato zimní jablka jsou sice na podzim tmavě zelená s tmavočerveným zabarvením, ale skladováním světlají až nakonec tak v březnu, dubnu jsou žlutá. Chuť je silně... celý příspěvek >
pila kaprovka, 29.8.2006
Nebo dokonce obvodu 40 cm?
pila kaprovka, 29.8.2006
Na samostatný strom od průměru tuším 40 cm nebo porost bez ohledu na průměr je třeba povolení. Neplatí pro ovocné stromy . Vydávají oddělení ochrany prostředí na úřadech
destilační přístroj, 29.8.2006
Slyšel jsem, že ho není trestné vlastnit, ale destilovat na něm. Takže když přesvědčíte orgán, že ho máte pro výrobu destilované vody třeba pro nějakou alternativní léčku, je to v pohodě. Jinak údajně jdou ostře po těch, co pálí jiným na kšeft, po... celý příspěvek >
vosí hnízda v zemi, 29.8.2006
Vosy jsou dravci, pro výživu svých larev spotřebují docela velké množství škodlivého hmyzu. Bodají jen tehdy, když je člověk těsně u hnízda nebo když jim někdo do hnízda šťourá, jinak dají pokoj. Proto doporučuji, pokud jsou někde na zahradě, kde... celý příspěvek >
Další diskuze:  31323334  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika