Příspěvky uživatele - 48.243

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rododendrony Inkarho, 29.3.2010
Mám dojem, že tyto rhododendrony mají být odolnější proti přítomnosti vápníku v půdě a tím na méně vhodných místech netrpět chlorózou listů a postupným odumřením keře. To Inkarho je snad dokonce jen podnož, na které jsou naroubovány... celý příspěvek >
Zna nekdo Pittosporum?, 29.3.2010
Pittosporum tobira - ve středomoří běžně pěstovaný keř, kvetoucí zjara silně vonnými květy, U nás musí být přes zimu v chladném skleníku, mráz nesnese. Kolik jste si jich koupila na ten živý plot? 
Jaký substrát pro Clematis?, 26.3.2010
Namíchejte do kýblu zahradního substrátu hrst mletého vápence, to je tak akorát. Za přežití klematisu v květináči na balkoně v zimě ovšem neručím, zkušenosti s tím nemám, ale mráz je mrcha...
Sloni noha - nolina - urceni stari, 22.3.2010
Myslím, ža se to z velikosti nedá určit. Na netu píšou, že v optimálních podmínkách při celoročním růstu a dobrém hnojení dokáže vykvést za dvacet let od výsevu. Já mám přes 20 let starou, z "brambůrky" velikosti ořechu narostla do průměru... celý příspěvek >
Identifikace rostliny - pomoc, 21.3.2010
Rozrůstá se hodně, 5 metrů za rok jako nic, kvete v pozdním létě, květy dost páchnou. Zrovna včera jsem jednu asï osmiletou vykopával, byla to pěkná dřina... Je to rostlina pro popínání dopravních staveb, velkých opěrných zdí a protihlukových... celý příspěvek >
Cambria orchidej, 19.3.2010
Mírné scvrkávání straších hlíz je normální, pokud se scvrkávají hlízy ještě ketoucí, je velmi pravděpodobně bez kořenů - asi uhnily přílišným vlhkem. Cambria je křížencem chladnomilných orchidejí, největším problémem jsou u nás letní vedra, měla by... celý příspěvek >
Více kaktusů v jedné nádobě, 18.3.2010
Paní Evo, již jsem Vám odpověděl 17.3.2010 v 9:14 hod. Začátečník dosáhne největšího úspěchu v jednotlivých malých květináčích.
Více kaktusů v jedné nádobě, 17.3.2010 Obsahuje fotku
Tak holt pěstuju čtyřicet let divné kaktusy, co se dá dělat... A mám těch divných kaktusů čtyři čtvereční metry, většinu z nich desítky let staré ze semen vypěstované...  jak vidno, člověk je stále začátečník.  
Více kaktusů v jedné nádobě, 17.3.2010
V čím větší nádobě kaktusy pěstujete, tím těžší je odhadnout frekvenci zalévání a je vyšší riziko přelití s následmým uhnitím kořenů i celých rostlin. Nejjednodušší je pěstovat kaktusy jednotlivě v květináčích jen o 2-3 prsty širších než je průměr... celý příspěvek >
Podivné nemoci kaktusů, 9.3.2010
Podle těch kapiček bych řekl, že už to má za sebou. Je vevnitř shnilý...
Cibule šafránu - Crocus sativus, 4.3.2010 Obsahuje fotku
A úplně poslední poznámka pro paní Lídu, tenktokrát ne vyčtená, ale z mé vlastní zkušenosti. Pokud chce mít pěkný, na podzim i u nás spolehlivě kvetoucí krokus, kupte si Crocus speciosus. Prodává se dosti běžně a kvete až v říjnu a listopadu, pokud... celý příspěvek >
Kdy roubovat šeřík?, 3.3.2010
"Pokud v zahradě, kde budete odebírat rouby, vyrýpnete odkopek, můžete mít pravokořenou sazenici kýžené odrůdy i s kořeny..." ... ovšem za předpokladu, že ta kýžená odrůda není také naroubovaná... 
Kdy roubovat šeřík?, 3.3.2010
Pokud těch šeříků nechce namnožit desítky, kupte si pravokořenou odrůdu - z řízku nebo tkáňové kultury. U roubovaného budete do nekonečna odstraňovat plané výhony z podože, čím starší a větší keř, tím více planých výhonů.
Cibule šafránu - Crocus sativus, 3.3.2010
Mílá paní Lído, odvoláváte se na knihy, které rozhodně nejsou prací botaniků. Můj jmenovec Jiří Janča je pokud vím inženýr z Ostravska, již léta publikující více či méně obskurní díla z oblasti alternatívní medicíny, homeopatie a léčivých... celý příspěvek >
Cibule šafránu - Crocus sativus, 2.3.2010
Pane Josefe, stylisticky krásný příspěvek!  Pan Otta - tedy spíše autor hesla Crocus v Ottově encyklopedii prof. Čelakovský -   měl šafránové blizny nějaké lehčí, udává potřebu 12 tisíc květů na jeden gram sušeného šafránu,... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika