|
Příspěvky uživatele - 48.243
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rododendrony Inkarho, 29.3.2010 Mám dojem, že tyto rhododendrony mají být odolnější proti přítomnosti vápníku v půdě a tím na méně vhodných místech netrpět chlorózou listů a postupným odumřením keře. To Inkarho je snad dokonce jen podnož, na které jsou naroubovány... celý příspěvek > |  | Zna nekdo Pittosporum?, 29.3.2010 Pittosporum tobira - ve středomoří běžně pěstovaný keř, kvetoucí zjara silně vonnými květy, U nás musí být přes zimu v chladném skleníku, mráz nesnese.
Kolik jste si jich koupila na ten živý plot? |  |
|  | Jaký substrát pro Clematis?, 26.3.2010 Namíchejte do kýblu zahradního substrátu hrst mletého vápence, to je tak akorát. Za přežití klematisu v květináči na balkoně v zimě ovšem neručím, zkušenosti s tím nemám, ale mráz je mrcha... |  | Sloni noha - nolina - urceni stari, 22.3.2010 Myslím, ža se to z velikosti nedá určit. Na netu píšou, že v optimálních podmínkách při celoročním růstu a dobrém hnojení dokáže vykvést za dvacet let od výsevu.
Já mám přes 20 let starou, z "brambůrky" velikosti ořechu narostla do průměru... celý příspěvek > |  | Identifikace rostliny - pomoc, 21.3.2010 Rozrůstá se hodně, 5 metrů za rok jako nic, kvete v pozdním létě, květy dost páchnou.
Zrovna včera jsem jednu asï osmiletou vykopával, byla to pěkná dřina...
Je to rostlina pro popínání dopravních staveb, velkých opěrných zdí a protihlukových... celý příspěvek > |  | Cambria orchidej, 19.3.2010 Mírné scvrkávání straších hlíz je normální, pokud se scvrkávají hlízy ještě ketoucí, je velmi pravděpodobně bez kořenů - asi uhnily přílišným vlhkem.
Cambria je křížencem chladnomilných orchidejí, největším problémem jsou u nás letní vedra, měla by... celý příspěvek > |  | Více kaktusů v jedné nádobě, 18.3.2010 Paní Evo, již jsem Vám odpověděl 17.3.2010 v 9:14 hod.
Začátečník dosáhne největšího úspěchu v jednotlivých malých květináčích. |  | Více kaktusů v jedné nádobě, 17.3.2010  Tak holt pěstuju čtyřicet let divné kaktusy, co se dá dělat... A mám těch divných kaktusů čtyři čtvereční metry, většinu z nich desítky let staré ze semen vypěstované... jak vidno, člověk je stále začátečník. |  | Více kaktusů v jedné nádobě, 17.3.2010 V čím větší nádobě kaktusy pěstujete, tím těžší je odhadnout frekvenci zalévání a je vyšší riziko přelití s následmým uhnitím kořenů i celých rostlin.
Nejjednodušší je pěstovat kaktusy jednotlivě v květináčích jen o 2-3 prsty širších než je průměr... celý příspěvek > |  | Podivné nemoci kaktusů, 9.3.2010 Podle těch kapiček bych řekl, že už to má za sebou. Je vevnitř shnilý... |  |
|  | Cibule šafránu - Crocus sativus, 4.3.2010  A úplně poslední poznámka pro paní Lídu, tenktokrát ne vyčtená, ale z mé vlastní zkušenosti.
Pokud chce mít pěkný, na podzim i u nás spolehlivě kvetoucí krokus, kupte si Crocus speciosus.
Prodává se dosti běžně a kvete až v říjnu a listopadu, pokud... celý příspěvek > |  | Kdy roubovat šeřík?, 3.3.2010 "Pokud v zahradě, kde budete odebírat rouby, vyrýpnete odkopek, můžete mít pravokořenou sazenici kýžené odrůdy i s kořeny..."
... ovšem za předpokladu, že ta kýžená odrůda není také naroubovaná... |  | Kdy roubovat šeřík?, 3.3.2010 Pokud těch šeříků nechce namnožit desítky, kupte si pravokořenou odrůdu - z řízku nebo tkáňové kultury.
U roubovaného budete do nekonečna odstraňovat plané výhony z podože, čím starší a větší keř, tím více planých výhonů. |  | Cibule šafránu - Crocus sativus, 3.3.2010 Mílá paní Lído, odvoláváte se na knihy, které rozhodně nejsou prací botaniků.
Můj jmenovec Jiří Janča je pokud vím inženýr z Ostravska, již léta publikující více či méně obskurní díla z oblasti alternatívní medicíny, homeopatie a léčivých... celý příspěvek > |  | Cibule šafránu - Crocus sativus, 2.3.2010 Pane Josefe, stylisticky krásný příspěvek!
Pan Otta - tedy spíše autor hesla Crocus v Ottově encyklopedii prof. Čelakovský - měl šafránové blizny nějaké lehčí, udává potřebu 12 tisíc květů na jeden gram sušeného šafránu,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|