Sloni noha - nolina - urceni stari

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?)
22.3.2010 18:18

Myslím, ža se to z velikosti nedá určit. Na netu píšou, že v optimálních podmínkách při celoročním růstu a dobrém hnojení dokáže vykvést za dvacet let od výsevu.

Já mám přes 20 let starou, z "brambůrky" velikosti ořechu narostla do průměru před 30 cm. výšku má kolem metru a je to pořád mrňous ve srovnání s nolinami ve sklenících u nás, natož ve volné přírodě v subtropech a tropech.

Jestli je na Vaší nolině nějaký název pěstitelské firmy -  k nám se vozí tyto velké většïnou z Kanárských ostrovů, najděte si ji na netu a zkuste kontaktovat mailem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 41.253 (?), 22.3.2010 16:35, zobrazeno: 10752x

zajimalo by mne, jestli je mozne vzhledem na nejake udaje (vyska, obvod dole, obvod ve vysce 1m, atd.) urcit priblizny vek sloni nohy. je mi jasne, ze na velikost rostliny ma vlyv spusob pestovani, podminy a tak, ale jelikoz je to rostlina dlouhoveka, rust bude asi hodne pomaly, ne? Jde mi o to, ze jsem si koupila asi 2m vysokou nolinu a zajimalo by me, kolik ji je let (a diky tomu tu cenu pred manzelem snaze obhajim:)). Predpokladam, ze pestitele (myslim ti, co je pak prodavaji dal) maji +/- vsichni ty same podminky, t.j. jestli je taky nekdo, kto se vyzna, pripadne s nimi obchoduje a ma nejake informace.

V pripade potreby doma zmerim a dodam sem i pozadovane rozmery.

adri

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 22.3.2010 18:18

Myslím, ža se to z velikosti nedá určit. Na netu píšou, že v optimálních podmínkách při celoročním růstu a dobrém hnojení dokáže vykvést za dvacet let od výsevu.

Já mám přes 20 let starou, z "brambůrky" velikosti ořechu narostla do průměru před 30 cm. výšku má kolem metru a je to pořád mrňous ve srovnání s nolinami ve sklenících u nás, natož ve volné přírodě v subtropech a tropech.

Jestli je na Vaší nolině nějaký název pěstitelské firmy -  k nám se vozí tyto velké většïnou z Kanárských ostrovů, najděte si ji na netu a zkuste kontaktovat mailem.

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 41.253 (?), 25.3.2010 18:20

dakujem za info, aj ked ste ma nepotesil, jelikoz na noline neni ani pamatka po nejakem kontaktu na pestovatele, vlastne tam neni ziadna cedulka :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz