|
Zákeřný plevel, 18.5.2012 Zkuste arboricid ničí dřeviny) Garlon nebo herbicidy proti širokolistým plevelům v trávníku: u těchto alespoň máte jistotu, že ten trávník, do kterého Vám ono psí víno prolezlo, nezničíte.
Josef. |
 |
Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 18.5.2012 Děkuji za uznání.
Druhově jsem ty lakušníky vůbec nezkoumal, ani jsem kvůli tomu neotevřel Květenu ČSSR, protože stejně by na fotce bylo málo rozlišovacích znaků.
Josef. |
 |
|
 |
Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 17.5.2012 Není to žebratka bahenní - Hottonia palustris?
Josef. |
 |
Katalpa, 15.5.2012 Zkuste pro lepší představu vložit foto.
Josef. |
 |
Rostlina podobná hyacintu, 14.5.2012 Před časem jsme tu měli také podobnou diskusi: vyhledejte si Chionodoxa Pink Giant (ladonička - ale prý nevoní).
Josef. |
 |
Neznámý listnáč, 14.5.2012 Je pravda, že ten mne taky napadl (snad jako první), ale říkal jsem si, že tak obyčejný a všeobecně známý strom to určitě nebude. Zkusil jsem tedy tipnout něco "lepšího" i s rizikem, že mnou jmenované stromy malí listy sudozpeřené a na fotce je list... celý příspěvek > |
 |
Pavlonie plstnatá, 10.5.2012 Včera jsme byl příspěvkem o odkvetlých pavlovniích lehce překvapen. Dnes jsem se při cestách po Plzni na vzrostlé stromy byl podívat: zatím zde rozkvetlo prvních pár kvítků. U Vás je asi příroda již o něco dále.
Josef. |
 |
Napadení cypřiše, 10.5.2012 Jenom upřesním předřečníka a tazatele: CYPŘIŠE do toho netahejte. Cypřiše jsou z obliga a za nic nemůžou, notabene když v dané záležitosti vůbec nejsou namočené. To, o čem je výše řeč jsou dva (příp. tři) druhy rozkladitých a keřovitých JALOVCŮ:... celý příspěvek > |
 |
Pavlonie plstnatá, 9.5.2012 Vám už letos kvetly? Nějak moc brzo, ne?
Josef. |
 |
Neznámý strom, 26.4.2012 Přidejte prosím i celkový habitus rostliny. Já také ještě nevím, o jakou rostlinu jde, ale připadá mi nějaká povědomá, jako kdybych ji už někde viděl. Jako úplně předběžný tip se domnívám (podle onoho svého pocitu) že se bude jednat o něco ovocného,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zvýšení dvorku - nová zídka, dlažba, 20.4.2012 Pro lepší drenážní schopnosti podloží bych jako kladecí vrstvu pro dlažbu zvolil materiál bez prachu, tedy nikoli 0-4 mm, ale 2-4 mm (pokud tuto frakci ve Vašem lomu třídí) anebo 4-8 mm.
Josef. |
 |
Identifikace plevele, 20.4.2012 Tak mohutný sběh zběhovců jsem ještě neviděl! To k Vám zběhly všechny zběhovce ze širokého okolí? Sněm? Demontrace?? Prostě se jim u Vás líbí.
Josef. |
 |
Bělozlatice dvouřadá - bílá zlatice, 18.4.2012 V základním dotazu máte dva překlepy ve vědeckém jménu Vámi hledané rostliny. Správně je ABELIOPHYLLUM DISTICHUM.
Kdysi ji snad nabízel Starkl či jiná zásilková služba, nyní nevím.
Josef. |
 |
Cedry a odolnost mrazu, 13.4.2012 I na našich cedrech je hodně hnědé jehličí a hodně opadává. Podobná situace byla i po zimě zhruba před nějakými 16-17 lety. (cca 1995-96-97?). Také jsem nikde neviděl zelený cedr, ale samé hnědé a všechny znovu obrazily.
Josef. |
 |
Řebčík královský, 11.4.2012 Hned vysadit.
Josef. |
 |