Napadení cypřiše

host - 49.39 (?)
10.5.2012 12:47

Jenom upřesním předřečníka a tazatele: CYPŘIŠE do toho netahejte. Cypřiše jsou z obliga a za nic nemůžou, notabene když v dané záležitosti vůbec nejsou namočené. To, o čem je výše řeč jsou dva (příp. tři) druhy rozkladitých a keřovitých JALOVCŮ: jalovec chvojka, jalovec čínský a jalovec prostřední.  Ovšem laicky se všem takovýmto koniferám říká buď cypřiše, nebo tůje.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 157.147 (?), 10.5.2012 8:08, zobrazeno: 5311x

Prosím o radu. Mám asi 1m vysoký cypřiš ve tvaru keře. na každé větvičce je hnědorezatý rosol cca 5X5cm, který vypadá jako něčí výtrus, ale nesmrdí. Z blízka jsou uvnitř jakoby bílá semínka z papriky. Po nějaké době začne sesychávat až se vytvoří takové svráštělé kapky, ale pořád je to měkké. Nevím co to je?

host - 186.98 (?), 10.5.2012 8:39

Stadium rzi hrusnove. Vsechny hrusky v okoli Vas ker zamoruje. Nebo naopak ony zamoruji Vas ker, zalezi na uhledu pohledu :-). Reseni: postrik nepomuze, vetve jsou uz prorostle do hloubky, jedine ustrihnout napadene casti, smirit se s tim nebo ker vykacet. Ja sam jsem dal prednost hruskam, vykacel vsechny moje cyprise a rez na hruskach sice nevymizela, ale sla dolu tak o 50%.

host - 49.39 (?), 10.5.2012 12:47

Jenom upřesním předřečníka a tazatele: CYPŘIŠE do toho netahejte. Cypřiše jsou z obliga a za nic nemůžou, notabene když v dané záležitosti vůbec nejsou namočené. To, o čem je výše řeč jsou dva (příp. tři) druhy rozkladitých a keřovitých JALOVCŮ: jalovec chvojka, jalovec čínský a jalovec prostřední.  Ovšem laicky se všem takovýmto koniferám říká buď cypřiše, nebo tůje.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025