|
Česnekocibule, 19.5.2010 V Chorvatsku (Pelešac) jsme si koupili opravdu obří česnek (asi tak třikrát větší stroužky než náš největší paličák). Byl dost drahý. Pár stroužků, které nám zbyly jsem namořil a letos zasadil. Už teď je rostlinka výrazně větší a silnější než... celý příspěvek > |
 |
Sekání mokré trávy, 17.5.2010 No jo no. Mám z toho respekt, aby mi to neexplodovalo do obličeje. To víte, jsem ajťák :-)
No, nic. Vytáhnul jsem sekačku na dvůr, nakopnul a jede. |
 |
|
 |
Sekání mokré trávy, 17.5.2010 Tak jsem sekačku sestavil. Nastudoval návod, ale nějak se mi nelíbí to táhlo "chcípáku". Všechny ostatní lanka (plynu nebo pojezdu) jsou napnutá a táhla viditelně něco ovládají :-)
Lanko toho "chcípáku" plynu je mírně prověšené a... celý příspěvek > |
 |
Pěstování chilli papriček Habanero, 14.5.2010 A Vy je budete pěstovat doma? |
 |
Pěstování chilli papriček Habanero, 13.5.2010 Semínka vysévat koncem února nebo počátkem března. Teď nemáte moc šancí, že Vám dozrají papričky. Semínka vysít do malých květináčků a dát je do tepla. Potřebují tak 30 stupňů C. Takže třeba na parapet nad topení. V této fázi nepotřebují světlo,... celý příspěvek > |
 |
Dřevo z jabloně - opékání buřtů, 6.5.2010 Super, díky za odpověď. |
 |
Dřevo z jabloně - opékání buřtů, 6.5.2010 Mám spoustu špalku z ovocných stromů (převážně jabloň). Dá se toto dřevo použít na ohníček, opékání buřtů? Někdo mi říkal, že ne, že prý buřtík zhořkne. Je to pravda? Díky za odpověď. |
 |
Jakou strunovku, 29.4.2010 Zdravím. Pořídil jsem si hodně zanedbanou zahradu 900 m2), kterou se snažím dát do pořádku.
Momentálně stojím před výběrem sekačky. Původně jsem přemýšlel pouze nad "klasickou" s pojezdem. Ale vzhledem k tomu, že je tam hodně členitý... celý příspěvek > |
 |
Sekačka Al-ko - jaká?, 16.4.2010 Mám zahradu 900m2. Ve svahu (resp. jsou tam udělané terasy). Líbí se mi sekačky AL-KO. A rozhoduju si mezi AL-KO 520 BR Premium, AL-KO 520 BRV Premium Speed a AL-KO 470 BRV Premium.
Jakou byste doporučili? Docela by se mi zamlouvala... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 16.4.2010 Díky pánové, to jsem chtěl slyšet. Dneska ho pořídím a o víkendu se bude rejt :-) |
 |
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 16.4.2010 Zdravím, začínám zahradničit. Pořídil jsem si obyčejný rýč a kolega mi doporučuje zainvestovat a koupit Fiskars. Je ten rozdíl opravdu tak velký? Zvláště pokud je někdo ne úplně kulturista :-) |
 |
Jak na zanedbanou zahradu - trávník?, 15.4.2010 Posekat to chci co nejdříve, ale stále se nemohu rozhodnout jakou sekačku. Docela se mi líbí Al-ko 520 BRV, ale nevím, zda není pro mě zbytečně moc drahá. Původně jsem chtěl něco tak kolem 10 000. |
 |
Jak na zanedbanou zahradu - trávník?, 15.4.2010 Jo jo, na terasu se chystám o víkendu. Přemýšlel jsem, zda ty drny vyrýt motyčkou a nebo použít herbicid. Ale herbicid (třeba Roundup) bude asi lepší cesta ne? A pak ty uschlé drny vytrhat.
A hlavně prořezat jabloně. Ty si o to úplně říkají. |
 |
Sekačka Partner P53-500 CMW, 14.4.2010 Myslel jsem, že bych se do těch 7000 vešel. Ale tak těch 10 000 je strop. |
 |
Sekačka Partner P53-500 CMW, 14.4.2010 Tak se nám to rozjíždí :-)
Špatná značka? Nebo problém v tom, že nemá pojezd? Nebyl by prosím tip na nějakou osvědčenou?
Prošel jsem diskuze a každý radí něco jiného. Mám z toho hlavu v pejru. |
 |