|
Co Vaše réva 2015?, 24.8.2015 Víno patří na herbicidy mezi nejcitlivější.Zkusil bych zachvácenou část(i) hned odstranit a čekat.,jaký bude další vývoj.Zdravou hlavu sestřih nepoškodí.Postižená ale také může narok vyrašit ze záložních pupenů a dlouho se vzpamatovává...... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Kordia opylování, 19.8.2015 Zasadil jsem vedle Kordie višeň Erdi Bötermö,kvete soubežně a s opylením nemám problémy už dvacet let.Kromě včel máme, dikybohu, také (zatím) plno jiných hmyzích "opylovačů" a ti "pracují" i v době, kdy včely raději nevyletí.Navíc je jejich... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kordia nově vysazená problém, 19.8.2015 Přesto jsem rád, že i ve městě se někdo sázením a pozorováním větevních kroužků zabývá.Vina je na učitelích a především u rodičů (pokud jsou). |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 13.8.2015 Eh, mírně neskromné přání, po takové špendlíkovici toužím několik let.Jen jednou jsem vůni ucítil v pálenici a majitel po destilaci rychle zmizel... Takže nic. AB |
 |
I p.Lída může bez obav zalévat?, 11.8.2015 Mít smysl pro legraci v dané situaci je docela švejkovsky nepřekvapivé.Možné ale je, že budeme emigrovat i my trochu na sever. |
 |
Očkování 2015, 8.8.2015 Čekat nelze, ztratí se v tom horku míza.Před očkováním důkladně podnože zaleju... |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 3.8.2015 Důležité je také připomenout : myrobalán slouží také často jako podnožový materiál, jsou na něm mnohé modré peckoviny v prodeji naroubovány, mirabelka se jako podnož pro svoji nezkrotnost v podrůstání nehodí, byť má dobrou afinitu i např.k... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 28.7.2015 Rozdíl v dozrávání VP/Goldrich běžně nemá být (a v minulosti nebyl) žádný.Letos je tomu tak, jak jsem popsal. AB |
 |
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 28.7.2015 Petře, tady na Slovácku, mám letos takovou zkušenost: na jedné a téže meruňce v polostínu jsem sklízel VP i Goldrich.Goldrich po loňské nadúrodě letos opět zaplodila nádhernými velkými plody, zatímco VP vlivem velké násady přinesla obrovské množství... celý příspěvek > |
 |
Fungicidy a míchatelnost postřiků na révu, 28.7.2015 Dík za upozornění, Martine.Pořídil jsem si samé "rezistenty"(Solaris a pod.),mezi nimi i ten nějaký Hibernal (RR na něj přeroubuju).Zatím je klid, ale... Loni byl také dlouho klid a pak začal tanec. AB |
 |
|
 |
Goldrich meruňka, 25.7.2015 Je to pravda, urostlé plody Goldrich nemají líčko, pokud jsou na výluní.Ty, které jsou ve stínu, líčko mají a dozrávají také později.Vůně této velkoplodé meruňky je nádherná. AB |
 |
Co Vaše réva 2015?, 24.7.2015 Srpnové (Augustovskij) s velkými bobulemi už je ve skleníku poživatelné.Venku ještě ne.A venku bylo mezi prvními, které neuteklo pozornosti kosů. Řadím toto víno mezi rezistenty, plodí spolehlivě bez postřiku, nezmrzá.. AB |
 |
Jak to jde v těch vedrech?, 22.7.2015 Zásoby dešťové vody vyčerpány, odpadní vodu ze zahradní sprchy zachytávám, škody,že nemám větší podzemní nádrž na odpadní vodu z domu (vyjma WC).Rychle by se použila. |
 |
A co vaše višně?, 21.7.2015 Hm, přesadit Morelu po téměř deseti letech... Strojem a s pořádným balem provlhčené zeminy... Ten bal a výkop kolem balu nikomu nezávidím.Místo autojeřábu se dá prý zvednout strom kýváním na podhazované zemině a strom "odkutálet" na nové... celý příspěvek > |
 |
Nemoc maliníku, 16.7.2015 Sucho u stromků i malin řeším ne každodenní zálivkou, ale větším množstvím vody občas.Tak, jak to v přírodě bývá. AB |
 |