|
muchovník, 22.9.2008 Co se týká chuti je velmi rozdílná i v rámci jednoho druhu. Mě zatím nejvíce oslovila chuť muchovníku lamarckova - jablečná příchuť, velmi sladká. |
 |
muchovník, 22.9.2008 Mám velmi špatnou skušenost s roubováním na jeřáb. Roub se sice dobře chytil ale skoro neroste- každý rok tak 2 cm. Spíš bych skusil řízkovat, literatura to neuvádí, ale jeden pán v Úpici tak množí kanadské odrůdy. Jinak je velmi úspěšné rozmnožování... celý příspěvek > |
 |
|
 |
mučenka, 22.9.2008 Já jsem na jaře vysel passifloru incarnatu, dvě ze sedmi vyrostlých nasadili v srpnu velké množství nádherných květů, škoda že nedozrají plody, jsou prý chutné, od čcervence jsou ve volné půdě, jsem zvědav jak přezimují (deklarovaná mrazuvzdornost je... celý příspěvek > |
 |
oskeruše, 31.3.2008 Mám zkušenost že při teplotě 5-7 stupňů C v chladničce začnou po cca 2 měsících klíčit a pak je problém kam je vysít. Mě se osvědčilo v únoru pařenište kde v zadbovači přečkali mrazy. |
 |
Banán severu, 24.12.2007 Asimina triloba Muďoul trojlaločnatý je u nás odolná ovocná dřevina dostupná v mnoha kultivarech. |
 |
jedlé kaštany, 20.12.2007 Zkuste koupit v Kauflandu mají kaštany z Číny. Předpokládám - podle chuti která je velmi sladká - že se jedná o druh Castanea mollissima nebo jeho křížence. Tento čínský kaštan se vyznačuje velkou odolností menším vzrůstem a většímy sladšímy plody a... celý příspěvek > |
 |
Blahovičník, 28.6.2007 Snad s vyjímkou druhu Eucalyptus pauciflora ssp. niphophyla, který podle dostupné literatury přežije dlouhodobě -14 C a krátkodobě až -20 C. Vlastní zkušenost roční semenáče mi bez požkození přežily minulou zimu v závětří s ochranou proti... celý příspěvek > |
 |
liliovník, 1.6.2007 Množí se semeny, řízkovat nelze, roubování je obtížné |
 |
Liliovník tulipánokvětý, 1.6.2007 Jinan neberu jako raritu. Semenáč liliovníku jsem loni koupil ve
Chvaleticích nad Labem. Mají tam spoustu zajímavých dřevin za směšné
ceny. Jdi na www.lesoškolky.cz |
 |
semena jinanu v Brně v Lužánkách, 1.6.2007 V Kutné Hoře máme 2 samičí exempláře blízko Palackého náměstí. Oba plodí klíčivá semena. |
 |
|
 |
rozmnožování jedlých kaštanů, 10.10.2006 pro úspěšné opylení jedlého kaštanu je třeba mít v blízkosti ještě jeden kvetoucí strom. |
 |