|
Příspěvky uživatele - 162.128
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 20.8.2008 nepomohl by vitamin B? Pamatuji si ze se to doporucovalo proti komarum (bral se Pangamin - pivovarske kvasnice, nebo B komplex), ze hmyzu pak "smrdime" (normalni clovek to samozrejme neciti). |  | Osadit pařez?, 20.8.2008 "osazené pařezy" jsou specialita mého tatínka. Vždy je očistil, kořeny zkrátil, celé to nalakoval a instaloval do zahrady kmenem do země, kořenama vzhůru. Na kořenech se potom sedělo. Mívali jsem jeden kořen hodně velký, tak metr a půl... celý příspěvek > |  |
|  | hnědé listy na habru, 20.8.2008 Plíseň určitě neznamená že to musíte vykopat. To by na zahradě nic nezbylo. Plísní existuje řada druhů a taky existuje řada přípravků. (Cupricol, dithane, Rubigan, Acrobat, atd. atd.). Povětšinou nemíchám nic speciálního jen pro habry, ale... celý příspěvek > |  | Černo-červená rajčata, 20.8.2008 Pane Miroslave, napiste nam prosim jak ta rajcata chutnaji. Ja zkoušela žlutá, oranžová, a chutí mě moc neoslovila, obzvlášt kulatá žlutá se mi zdají úplně bez chuti a moučnatí. Nejvíc mi chutnají červená, nejlépe trochu pikantní, sladko-kyselá,... celý příspěvek > |  | Jak na travu v travniku?, 20.8.2008 Co to je Puma Extra? Myslite ze by to slo pouzit na hubeni travy mezi keříkama? |  | Chilli papričky - pěstování v květníku, 19.8.2008 v lednu by bylo moc brzo a v breznu pozde, nestihly by vam dozrat (nezrale nepali). Unor je idealni, stejne to je s rajcaty, paprikami. |  | hnědé listy na habru, 18.8.2008 nam to habry udelaly prvni a druhy rok taky, nebojte, preziji. Nekde jsem cetla ze to muze byt i plisnove onemocneni, letos davame preventivne fuingicidy, schnuti koncu listu se zatim objevilo jen na jednom habru. |  | Gardens open - veřejně přístupné soukromé zahrady, 18.8.2008 v Anglii to funguje jako soucast charity, lide zpristupni zahrady, jejich otevreni je pomerne slozita cinnost a existuje komise, ktera posuzuje zda je zahrada dostatecne zajimava, jeji majitele pak casto musi delat radu zmen. Pri vlastnim otevreni... celý příspěvek > |  | Jaké keře do mokré půdy?, 15.8.2008 taky zkuste břízu, a pak bych tam zkusila dat různé trávy, kosatce.
Netkanou textilii na jílovitou půdu moc nedoporučuji, nám ji dal zahradník, a po dvou letech jsme to vytrhávali ven, protože půda pod tím vůbec nedýchala a byla permanentně... celý příspěvek > |  | Ptačí zob - zastřihnutí a vysazení nového, 13.8.2008 zkusila bych dve varianty:
- ušmiknout to tesne pred odjezdem na chatu, potrit stimulatorem, na chate zapichnout do pudy a cekat, co z toho se ujme.
- ušmiknout to hned, potrit stimulatorem, dat do truhliku, nechat do jara a na jare zasadit do... celý příspěvek > |  |
|  | Zlatohlavý návštěvník na broskvích, 13.8.2008 My ho míváme pravidelně na ostružinách, vždycky jich tam sedí několik a cpou se až mají boule za ušima. Jsou skutečně nádherní a těch pár bobulí jim rádi přenecháme. |  | Rybízová štáva - postup Honza, 11.8.2008 Přeji hodně úspěchů s tvorbou nápojů.
U nás poptávka po sirupu neustává. Pomáhám tomu ovšem tím, že nekupuji ani džusy v krabicích, ani ochucené kupované vody - ty jsou stejně ochucené jen chemicky... U nás doma najdete jen minerálky a vodu (beru ji... celý příspěvek > |  | Jak uchovat co nejdéle česnek, 11.8.2008 zkoušeli jsme sušit a drtit, byla to dost náročná práce. Při naložení do oleje to také nebylo úplně ono. Dnes česnek skladuji v obyčejné spižírně, a vydrží mi do další sklizně. V květnu - červnu nám většinou stará zásoba seschne, tak si na... celý příspěvek > |  | plevel, 4.8.2008 to má být provokace? Což tak fotečka...
podle popisu to je bude 100% svlačec, a jinak na vše, co do trávníků nepatří vemte Starane, nebo Bofix, nebo Lontrel. |  | Pochlubte se svými altány, 4.8.2008 Aničko, jen malá rada, máme na pergole stejné bambusové rolety, obvykle je sundáváme dolů, ale jednou jsme je nechali srolované nahoře, a zmokly nám. Velice rychle se nám v celé roli udělala plíseň a celé roletky zčernaly. Nevím, jak to máte chráněné... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|