|
Příspěvky uživatele - 92.44
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Natírání kmenu vápnem, 21.2.2010 Podle mě není, bílá barva primalexu bude odrážet sluneční paprsky. Pravdou je, že vápno může ještě dezinfikovat celý kmínek... Já proti slunci dávám kousek desky z jížní strany, která se opře o kmínek. Hlavně u meruňek...
Martin |  | Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 21.2.2010 To je trochu škoda, na peckoviny jste mohl ještě dva měsíce počkat. Já na SM mám meruňky čtyři (bergeron, darina, pincot, veecot) a měl bych strach, že bych řezem v únoru stromům ublížil (klejotok u mě znamená konec meruňky do dvou let). Díky... celý příspěvek > |  |
|  | Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 21.2.2010 Mirku, máte pěknou stěnu z hrušní. Co Vás ale vedlo k tomu, stříhat meruňky v únoru?
Martin |  | Černání tůjí, 19.2.2010 Než kupovat tůje za ty peníze, to bych raději před tuje instaloval poplastované pletivo výšky 0,6m, které by bylo uchycené například na roxory, zatlučené do země. Tůje Vám po čtyřech tetech krásně povyrostou a plůtek můžete demontovat.
Martin |  | Okousané jabloně, 19.2.2010 Pokud není okus ve větším rozsahu, zatřel bych to hned, jak je to možné. Pokud však je kmínek ohoblovaný dookola, zvážil bych místo původních stromků výsadbu nových.
Martin |  | Založení zeleninové zahrádky, 18.2.2010 I, II,III trať, to je docela jednoduché. Jde o pěstování jednotlivých rostlin na záhonech s ohledem na prohnojení záhonu. Například brambory, rajčata, papriky jsou plodiny I trati (potřebují intenzívní hnojení), kdežto cibuloviny (česnek, cibule...)... celý příspěvek > |  | Založení zeleninové zahrádky, 18.2.2010 Můžete použít kravský a koňský hnůj, ideální je kompost, ale ten si asi budete muset teprve založit. Odležený hnůj (kompost) prohoďte na záhon (tak vrstvu dva centimetry) a normálně zaryjte. Zarytí proveďte neprodleně po rozvozu hnoje,... celý příspěvek > |  | Připálený kvas, 18.2.2010 Připálení kvasu nemá s metylem nic společného. Pokud Vám chutná, nechte to tak a pomalu vychutnávejte, pokud nechutná, tak proveďte filtraci přes aktivní uhlí.
Martin |  | Začátečník, 14.2.2010 Jak píše PP, rybíz je takový plevel, který přežije ledacos. Podobně jsou na tom ostružiny, které někdy nedou zlikvidovat ani pomocí herbicidů... U rybízu přesadit hned z jara, nechat tři čtyři kosterní větve, které zakrátit na polovic. Každý rok by... celý příspěvek > |  | Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 14.2.2010 Vidíte, já si myslím, že na střih jabloní je ještě dost času. Minimálně měsíc bych ještě počkal, venku hlásí slušné mrazy. Pokud toho nemáte veliký sad, tak na ořez jádrovin je ještě čas.
Martin |  |
|  | Ostružiny u plotu, 12.2.2010 Nemohou. Pokud je plot založen standartním způsobem, tak ostružina jeho stabilitu nenaruší.
Martin |  | Sekačky Al-Ko x Husquarna, 12.2.2010 Mám od loňska Al-ko Silver 470 a jsem velmi spokojen. Pravda, nemůžu moc srovnávat, jelikož jsem sekal 10 let předtím s nějakou OBI sekačkou...
Pokud se tím nebudete živit, tak Al-ko je dobrá volba z pohledu kvality a ceny.
Martin |  | Kultivátor místo rýče, 11.2.2010 Asi by byl vhodnější širší záběr rotavátoru. Ono širší rotavátor se také lépe vede a ovládá a nezahrabává se tak do půdy. S Vámi navrženým se možná udřete podobně, jako by jste měla v ruce kopačku.
Martin |  | Kdy přesadit nevhodně vysázenou révu?, 10.2.2010 Moc pěkně napsaný příspěvek, sám budu přesazovat loňské sazenice, tak se mi to docela hodí. I přes svou opilost píšete velice čtivě.
Martin |  | Jakou slivoň?, 7.2.2010 Anebo třeba Valjevku, samosprašná a chutné švestky... |  |
 |
|
|
|