Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
zemní vrták, 21.2.2007
Protože se to týká spíše nářadí, vytvořil jsem nové téma. Ale jinak je tento příspěvek tady v diskuzi pod názvem Prořezání hrušní Zemní vrták nic není. Kruh z plechu tloušťky okolo 2 milimetry a příslušného průměru se rozstříhne na jedné straně do... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 21.2.2007
Barva musí mít atest pro styk s potravinami, nejlépe se stáhne na webových stránkách výrobce. Z rozpouštědlových barev nejlepší parametry, tvrdost atd asi dosahují epoxidové barvy a tmely, např Epolex bílý odstín ten atest má.
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 21.2.2007
Normální - parména zlatá zimní od září po prosinec, jadernička tak v říjnu, šampion tak v říjnu, pár neznámých podzimních odrůd tak v říjnu listopadu, jonathan od ledna po květen. Kyselá až sladkokyselá - krasokvět do března , hedvábné... celý příspěvek >
prořezávání jabloní, 21.2.2007
Jedna věc je tvar a druhá velikost.  Tvar u mně je náprava toho, co se nepovedlo přírodě - prosvětlení koruny, vyřezávání zkřížených větví nebo občas úprava tvaru, kdy jabloň narostla tak, že je citlivá třeba k rozlomení sněhem.  Velikost... celý příspěvek >
Vysadba noveho stromku, 21.2.2007
Vedle výše popsaných procedur u nás doma se tradičně posbírají na zahradě staré kosti ( ty my do popelnice zásadně nevyhazujeme ) a dáváme je na dno jámy. Ale je to asi spíše udržování starého zvyku a zbavování se starých kostí vykopaných třeba na... celý příspěvek >
Dutina v jabloni ve které se drží voda, 21.2.2007
Je úplně jedno z hlediska stromu, čím se ta dutina zacpe. V zacpané dutině vždy bude tolik vlhkosti, že hniloba bude pokračovat dál. Aspoň pokud se bude vyplňovat montážní pěnou nebo dokonce betonem. Naopak dutina musí odvětrávat a musí být chráněna... celý příspěvek >
Kdy a čím stříkat, 21.2.2007
Já bych se přidal taky k tomu nestříkat. Nebo když pokud stříkat, tak řekněme jedenkrát za rok, aby se těm jabloním trochu pomohlo, ne aby bylo vůbec nutné stříkat mnohokrát za rok, aby vůbec nějaká jablka byla. Zkrátka nelámat to těmi postřiky přes... celý příspěvek >
Jabloň nechce rodit, 21.2.2007
A chraňte si ho jako odrůdu, podle mně je zatím nepřekonaná. Koupit se už nejspíš nedá a je to odrůda, co ve sklepě vydrží nejdéle. Všechny ostatní zimní odrůdy mně ve sklepě vydrží maximálně tak do konce dubna, jonathan klidně i do června. Je... celý příspěvek >
Zdivocele jablone, 21.1.2007
No. mně připadá to stanoviště takové střední. Je fakt, že je na jižní straně od baráku, je na vyvýšenině s velice mírným sklonem k jihu, na 100 metrů nějak půl metru. Jinak je to na severní Moravě asi 330 metrů vysoko, před teplými jižními větry... celý příspěvek >
Roubování, 21.1.2007
Kopulace je teoretický základ, ale v praxi nedává dobré výsledky. Podle mého názoru dochází při skládání roubu a podnože a jeho obvazování často  k pohybům roubu a podnože a tím k silnému poškození pletiv na styku a roub se ujímá málokdy. Taky i... celý příspěvek >
Jabloňové jmelí, 21.1.2007
Jmelí, je indikátorem čistého ovzduší nebo zněčištěného ovzduší? Podle mého odhadu je to u nás tak napůl a přitom ho máme na jabloních a lipách kolem plno. Dá se větší množství jmelí nějak využít, prodat jako léčivka nebo tak nějak? Nechce se... celý příspěvek >
Vhodný strom k odhlučnění, 11.1.2007
Jehličnany jsou příliš smutné a tmavé. Taky pomaleji rostou Co takhle listnáče - habr doplněný dole nějakými křovinami, třeba pámelníkem. Habrové listí opadává během zimy a na jaře, takže i v zimě tlumí hluk.
čím hnojit, 11.1.2007 Obsahuje fotku
Rodiče mně v dětském věku říkali, že sušené trnky (malé kuličky rostoucí na keřech až stromech v lese) cucaly švadleny a tkadleny. A tady na severní Moravě ještě před rozšířením hutnictví bylo tkaní látek a všechno kolem dost rozšířené.Trnky totiž... celý příspěvek >
Opylení ovocných stromů, 11.1.2007 Obsahuje fotku
Obecně ovocné stromy nejsou stoprocentně závislé na opylení včelami. Pokud se včel nedočkají, kvetou o to déle a potom se dočkají náhodného opylení třeba mouchami nebo čmeláky atd. Ale vždy je to jen náhrada, protože pokud jsou ovocné stromy opyleny... celý příspěvek >
Zdivocele jablone, 11.1.2007
Mně osobně strupovitost vůbec nevadí, pokuď není tak velká, že vznikají praskliny. A to je velice málokdy. Možná mám dobré stanoviště nebo je strupovitost zbytečný humbuk, pěstuji i odrůdy podle katalogů náchylné a žádný problém kromě pár plodů,... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika