|
Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 18.3.2010 ja uz si tu bohuzel musim dat pozor na co se ptam, nebot jsem se doslechl, ze nekomu se tu nelibilo, ze jsem se ptal pro jistotu na neco na co jsem se minule ptal, jen nevim kde uz to mohlo byt napsano, samozrejme, ze jsem se to dozvedel z druhe... celý příspěvek > |
 |
Rajče na sušení, 18.3.2010 urcite kupte San Marzano, i v Italii je to nejpouzivanejsi odruda..prece jen uz toho vyzkouseli tolik a nechali si toto-to nejlepsi, takze San Marzano.
Susena rajcata se pouzivaji nejvice ve stredozemni kuchyni-hl.do testovin, ale pouziti je velmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 17.3.2010 ted po vysadbe ji postrikam jednim fungicidem a kdy znovu? |
 |
Sázení révy a první řez na kmínek, 17.3.2010 tak to mate hodne hlav! co mate za odrudy a v jake nadm.vysce zijete? diky |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 ne zcela drevokaznymi houbami, ale obvykle byva v kompostech a hnojich velke mnozstvi hub rodu Fusarium a dela to neplechu mnohym rostlinam, a jelikoz broskvone a merunky jsou trosku choulostivejsi na napadeni houbami tak jsem mel mensi strach... |
 |
Stříhání starších stromů, 16.3.2010 ted uz vim vse potrebne, dekuji vsem zucastnenym osůbkám, které mi zde pomohly
dekuji |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 prosím zkuste mi nekdo odpovedet-nez se to tady zapise uplne... |
 |
Jiřinky zazimování, 16.3.2010 a pokud mate nejakou jirinku, ktera se vam libi ci znate odrudu tak si ji sami namnozte! polozte matecnici do 3/4 do zeme v kvetinaci, dejte na svetlo zalijte vodou s fungicidem a cekejte az se vam z horni casti budou tlacit a narustat rizky, ty pak... celý příspěvek > |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 ten jeden stromek uzaliju snadno, i kdyz mit jich vice uz bylo moc-pres leto tu je upal a k tomu sucho, dokonce houb.choroby si stezuji, ze tu nemuzou vyrasit jejich spory :-D
snad konecne jen posl.dotaz-pise se, ze jako podnoz do vapen.půd je... celý příspěvek > |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 pamatuji si jak deda mi rikal, ze broskvone se maji hodne rezat a ze rostou jak vrby, tak na tom neco urcite bude :-) tento tyden ji urcite vysadim, k hnojivu---asi je vyhodne pouzit prumyslova hnojiva nez statkova, ze? cetl jsem, ze ve statkovych... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stříhání starších stromů, 16.3.2010 tyto polosvestky nejsou prestarle..rostou a dari se jim, jen se jim nikdo nevenoval v rezu, nicmene s tim provzdusnenim mate pravdu a pokusim se to ihned napravit... mohu pouzit NPK a Cererit?-at jim trosku pomuzu a ten rez je lepsi v dobe kvetu nebo... celý příspěvek > |
 |
Jiřinky zazimování, 16.3.2010 ja je zimuji ve sklepe a na jare pokud jsou nejake seschle tak je vhodim do nadoby s vodou na půl den-nejlepe pred vysadbou |
 |
Kdy zastřihávat broskvoně, 15.3.2010 ano, je to cerstve koupeny stromek, ktery co nejdrive vysadim-tento tyden ma byt uz pekne a po vysadbe samozrejme udelam postrik proti kaderavosti..
akorad u stromku jsou 4silne kosterni vetve, terminal a uplne vespod nejslabsi... takze mohu to... celý příspěvek > |
 |
Stříhání starších stromů, 15.3.2010 polosvestky musi mit tedy jasne dany terminal, je to tak? takze treba udelat neco na způsob koruny dute jako u broskvoni to asi nejde, ze? nicmene stromek A se pokusim napravit diky |
 |
Stříhání starších stromů, 15.3.2010 a co by bylo nejrozumnejsi pro ne ted udelat? |
 |