|
Příspěvky uživatele - 151.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sloupovitá třešeň Sára, 16.6.2011 Zastřižený terminál není problém.Zasilatelské firmy, nebo školky toto dělají, aby se jim stromek vešel do obalu.Dělám to tak, že nejbližší vhodnou větev, nebo výhon vyvážu nahoru, z toho se vytvoří terminál.Dělám to i u stromku, který se mi... celý příspěvek > |  | Č. rodná a ranná - nedostatky, 16.6.2011 Čačanská lepotice, Čačanská ranná, Čačanská najbolja-tyto mají rodiče Wangenheimová+Požegača(typ domácí švestky).Čačanská rodná-Wangenheimová+Stanley.Vaše zdroje jsou nepravdivé, a zavádějící.Tady.Uvádí také Velký atlas odrud ovoce a révy, od... celý příspěvek > |  |
|  | Č. rodná a ranná - nedostatky, 11.6.2011 Jakto, že nemá za jednoho z rodiču odrudu wangenheimovou.Prameny uvádějí jako rodiče Čačanské rodné-Wangenheimovou a Stanley, a pochází z Čačaku.Mimo to mě se tvaruje dobře.Vlastním dvě-jednu na myrobalánu, druhou na broskvové podnoži B-VA-2.Obě... celý příspěvek > |  | Modrá hortenzie, 10.6.2011 Slyšel jsem, že hortensie pro modrou barvu potřebuje-a teď to neřeknu přesně-něco jako substanci hlinitou, nebo oxid hlinitý, síran hlinitý, tak nějak se to jmenuje.Taky bych to potřeboval vědět.Snad někdo poradí, a taky kde se to dá... celý příspěvek > |  | Bluefree za Jojo, 10.6.2011 Ona ta hypercitlivost Joja na šarku vůbec není špatná.Aspoň je jistota, že stromek nebude trpět, a plody nebudou poškozené.Každé napadení šarkou stromek zjístí, a napadené místo odumře, stromek zůstane zdravý a plody také.Kdyby měly více odrud... celý příspěvek > |  | Toptaste x Těchobuzická, 10.6.2011 Tak je rozhodnuto.Dalej ponechám Toptaste, a Těchobuzickou výhon jsem odstranil, s tím, že naroubuju příští jaro roubem Těchobuzické slivoň Tuleu Gras na terminál.Budu mít půl stromku Tuleu, a půl stromku Těchobuzické.Stejně Tuleu je cizosprašná, a i... celý příspěvek > |  | Bluefree za Jojo, 9.6.2011 To máte pravdu, psal jste cituji "Domácí udržuji vydatným spodním hnojením a šarku už nemá" -už nemá.Jako že v minulosti měla, a už nemá.
Jinak v podstatě plně rezistentní odruda slivoně neexistuje, pokud je mi známo.
rostislavik |  | Bluefree za Jojo, 9.6.2011 Mimo to rezistentní odrudu znám jen jednu, je v nadpisu, a i ta má rezistenci nepravou, ale tohle téma šarky a jeji příznaky sem nepatří.K tématu bluefre se vyjadřovat nebudu, protože ji nemám.
rostislavik |  | Bluefree za Jojo, 9.6.2011 Šarka je v dnešní době nelečitelná nemoc, nikoli doprovodný jev(poškození plodů, skvrny na listech),který jste odstranil.Opravdu věříte, že jste stromy vyléčil?
rostislavik |  | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 9.6.2011 Uvedl jsem kromě jiného i stromek nakažený šarkou, jako důvod co všechno je možno reklamovat.Mě konkrétně v jednom případě došel poškozený stromek, který se neujal, a následně uhynul.Vdruhém případě mi zaslali stromek na podnoži, kterou jsem nechtěl,... celý příspěvek > |  |
|  | Bluefree za Jojo, 9.6.2011 Domácí udržuji vydatným spodním hnojením a šarku už nemá.
To snad nemyslíte vážně.Pokud se jednou nakazí šárkou, tak ji má stále.Dosud nebyl objeven lék pokud vím.Vydatným hnojením lze ale potlačit příznaky na listech, né tak na plodech, a jejich... celý příspěvek > |  | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 9.6.2011 Všechny poškozené, uschlé,nepřijaté, nebo nemocné rostliny např.nakažené šárkou do dvou let reklamuju s úspěchem u zasílatelských firem navrácením peněz, nebo náhradou rostliny.
rostislavik |  | Favorita Morettini 3, 9.6.2011 Favorita M. má více kladů.Je jednou z nejstarších broskvoňí v sortimentu, a stále pěstovaná a vyhledávána pro svoje přednosti, mezi které patří jeji chuť, odolnost proti praskání plodů, a také krásné červené vybarvení plodů v plné zralosti.Má okrasný... celý příspěvek > |  | Favorita Morettini 3, 6.6.2011 Taky mi loni zašla FM na julienu, ale přičítám to chladnému, a deštivému počasí, a taky neměla dost kvalitních kořenů.Jenom takové tenké, a slabé.Letos jsem na její místo zasadil taky Favoritu, ale na B-S-B1.Zatím roste krásně, jenom kmínek je tenký,... celý příspěvek > |  | Toptaste x Těchobuzická, 2.6.2011 Potřebuju poradit, která je lepší.Problém spočívá v tom, že jsem si před dvěma roky objednal slivoň Těchobuzická, která mi na stanovišti uschla.Ze spodu, nad roubovanou částí mi vyrašil výhon, ze kterého jsem zamýšlel vypěstovat stromek.V současné... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|