|
Příspěvky uživatele - 162.128
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Javor dlanitolistý - Acer palm.Blodgood, 22.5.2007 To muze byt bud spalene od slunicka, nebo je to houbova nemoc, pri ktere odumre stromek cely. Pri prvni variante pristinit, nebo presadit do stinu, pri druhe vyhodit, aby nesiril nakazu. Tyhle japonske javory jsou hodne citlive. |  | Vrba, 18.5.2007 koukala jsem na ten prut, loni byl tak 0,75 cm v prumeru (aby z toho sla plest mrskacka), letos je skoro dva cm v prumeru. Vetvi ma vsude spoustu, i od spodu. Dala bych ty pruty tak 30-40 cm od sebe a za rok z toho mate tu stenu. Nejhorsi bude... celý příspěvek > |  |
|  | Vrba, 17.5.2007 souhlasim s panem Vyslouzilem ze vrba asi neni nejvhodnejsi.
Snad jen poznamka k te vrbe - ja si na velikonoce jen tak z legrace zastrcim prebytecne proutky do hliny, zaliju a vetsinou se chytnou. Behem dvou-tri dnu vam zacnou vyrazet... celý příspěvek > |  | Zakrslá slunečnice, 17.5.2007 slunecnice je letnicka a roste snadno. takze dat do kvetinace seminka a zalivat. neni na tom nic sloziteho. Krasne slunecnice v kvetinacich maji ve svycarsku, v Zurichu je meli v kazdem okne, tak jako my mame muskaty. |  | mšice, 16.5.2007 ja to jeste doplnuji tim, ze branim mravencum k vystupu na stromek, a to bud lepovym paskem, ktery se mi ale obcas odlepi, nebo ted jsem koupila v zahradnictvi specialni lep na lepove desky, a ten se da spachtli naplacnout primo na kmen stromu. |  | Vrba v kombinaci s jehlicnany, 15.5.2007 to asi udrzite strihanim v rozmerech, co potrebujete. hezke jsou stejne ty mlade vetvicky. Videla jsem z ni i zivy plot. asi bych pro tedy pocitala tak 70cm - metr v prumeru a na vysku se da snadno regulovat. |  | Štítenky - puklice na tisu , 15.5.2007 na tisech se nam v obravskem mnozstvi vyrojily asi stitenky nebo puklice. Jsou to oranzovohnede polokulate tvrde stitky, pod nima je cosi. Pak jsou tam jeste svetlejsi (asi samicky - samecci???). Vetvicky jsou komplet osypane, takze... celý příspěvek > |  | choroba rybízu, 15.5.2007 Na msice treba pirimor plus zkontrolujte si ochrannou lhutu.
Asi to bude letos potreba nekolikrat opakovat, jinak nas to vsechno sezere. |  | Vrba v kombinaci s jehlicnany, 15.5.2007 pokud je naroubovana na kminku, tak uz nevyroste = jen vetve, a ty stejne budete zastrihavat, abyste mel ty barevne vetvicky. kdyz budete kupovat tak pozor, protoze s kvetinacem vypada vyssi. |  | Vrba v kombinaci s jehlicnany, 15.5.2007 ja osobne to delam tak, ze koupenou rostlinu si v kvetinaci postavim na vybrane misto, nekolik dni pozoruji, poponasim, a divam se, zda se mi tam libi. Hlavne z mist, odkud se divam nejcasteji (terasa, jidelni stul, atd.). Sledujte vysku stromku,... celý příspěvek > |  |
|  | pavučinky - pokojová růžička, 10.5.2007 Myslim ze to jsou svilusky, takze bud zvysit vlhkost postrikovanim (nemaji to rady, ale nas to moc nepomohlo) nebo pouzit postrik proti skudcum. |  | Zlte paradajky, 7.5.2007 Tak jsem dnes na zkousku zajela do Stodulek, a maji jak sazenicky - zluta, oranzova, cervena. Celkem cca 15 druhu rajcat. Stoji tusim 15 kc/rostlinka. |  | Přísavník pětiprstý a Wistéria, 7.5.2007 Prisavnik mi volne obcas vyroste sam od sebe v zahrade, takze predpokladam ze by melo stacit dat seminko do pudy a pujde to samo.
U vistarie bude dlouho trvat nez pokvete, myslim ze kvete az desetileta. zvazte jestli neni lepsi si koupit... celý příspěvek > |  | je uz cas vysadit rajcata-papriky-okurky ven?, 4.5.2007 letosni teple jaro je podivne, vysazujete uz rajcatka a spol. ven? porad cekam na zmrzle muze, ale ac predpoved hlasila chladno, mame venku 20 stupnu. Rajcata mi pritom doma uz kvetou. |  | stromy a mravenci, 3.5.2007 presne tak, nosi si nahoru msice, ktere pak skodi.
na kmen stromku nalepte lepovy pasek, nebo i vice pasku, tim by se melo podarit zastavit mravence. Budou to stejne zkouset, takze je potreba pasek kontrolovat zda jej mravenci nejak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|