|
Příspěvky uživatele - 162.128
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
pampová tráva, 5.11.2007 Nekde doporucovali ji na zimu priklopit kbelikem.
Ja zkousela vazat do snopu, zakryvat rohozema, a stejne nevydrzela. Letos jsem ji zasadila do mista pod strechu, do destoveho stinu, tak jsem sama zvedava. |  | Bříza - řez, 2.11.2007 Pokud strihat, tak ted, protoze od prosince zacina brize proudit miza, a "vykrvacela" by vam. Nema se strihat v obdobi prosinec-kveten. |  |
|  | Japonská zahrada na západo-jihočeské chalupě, 26.10.2007 Existuji i velke japonske zahrady, ne jen ty na 50 metrech. Pokud by se to citlive udelalo, proc ne. Ja bych tam videla treba Sakury, velke kameny, ruzne jehlicnany, tvarovane keriky, okrasne travy, bohysky, kapradiny, azalky,... celý příspěvek > |  | Japonská zahrada na západo-jihočeské chalupě, 26.10.2007 zkuste pro inspiraci si zajet do Chrustenic (prvni vesnice za Lodenici, na dalnici Praha - Plzen, cca 10km), je tam po prave strane zahradnictvi Gingko, a maji moc peknou japonskou zahradu, ktera by se vam mohla libit. maji moc pekne... celý příspěvek > |  | chili papričky, 24.10.2007 zasadit by se mely az na jare. V breznu vysit seminka doma do malych kvetinacku (kelimky, treba od jogurtu), a az povyrostou, a venku se ohreje, tak je dat ven. V cechach se davaji ven po ledovych muzik v pulce kvetna, v anglii myslim... celý příspěvek > |  | postřik jehličnanů, 24.10.2007 Bohuzel to je realita. Nam to kradou i v ulici, a to tam mame osvetleni... obavam se ze barevnym postrikem byste ty jehlicnany zahubili.
Zvazovali jsme se ze keriky nejak opatrne zabetonujeme (vytvorit placatou vodorovnou vrstvu betonu,... celý příspěvek > |  | Poraďte tipy na nižší keříky, 24.10.2007 - vajgelie picolo (cca 60 cm, kvete ruzove)
- orechokridlec - cca 80 cm, kvete srpen - zari modre
- zakrsle jehlicnany - pinus mugo, plazive jedlicky, abies nidiformis, mame i zakrslou kulatou vejmutovku, nizky modrin.
- dale bych tam... celý příspěvek > |  | Odrůdy vhodné na křížaly, 22.10.2007 Je mozne, ze jablka co jsou dobra na jidlo jsou horsi na krizaly a naopak.
Ja jsem si loni prala k vanocum pytel krizal, muj tatinek, nemaje stromu sel do nejblizsiho supermarketu, koupil par kilo jablek, ususil na topeni a krizaly byly vyborne. Co... celý příspěvek > |  | zátiší, 22.10.2007 Katalpa roste rychle, za par let ji budete mit obrovskou. Jen je potreba vybrat spravny druh - chtejte Catalpa Bignoides. Krome ni se jeste sazi odruda Nana, ta ale udela jen mensi kulatou korunku. Je sice tez hezka, ale vasi predstavu o velkem... celý příspěvek > |  | Listnáč do špatné půdy, 22.10.2007 Bříza by tam mohla rust.
(popisem prostredi mi to pripomina rekultivace, napriklad okoli golfovych hrist Sokolov, Dysina, to jsou vsechno navazky, i s popilkem, a brizam se tam dari.) |  |
|  | Plevel v nově založeném trávníku, 22.10.2007 Plevele vam vyklicily ze seminek, co jsou v pude. Ty roundup neznici.
Jestli jste travnik zalozili pred mesicem, tak je logicke, ze je ridky. Odpleveleni nechte az na jaro. Selektivni hebicidy (Bofix, Starane, Lontrel) totiz mohou znicit i... celý příspěvek > |  | Popinavka na plot z klasickeho pletiva, 9.10.2007 Slo by oboje, brectan ale roste pomalu. Psi vino se rozsiruje rychleji, a na podzim krasne zcervena. Brectan je furt stejny.
Zimolez roste rychle a krasne kvete. Z plamenku je zajimavy tangutsky, jeste ted ho mam obsypany zlutymi kvety. Za dva roky... celý příspěvek > |  | jak sázet česnek, 12.9.2007 Sadbu si kupte v zahradnictvi, ted ji maji skoro vsude. Pytlik s cca 4mi palicemi stoji kolem 40-50 Kc, ale sklizen z toho bude velka. Ja sazim vetsi strouzky z cca 6-8mi palic a staci mi to na cely rok, a jeste cast sklizne rozdam. Neni nad... celý příspěvek > |  | deformovane plody na rajcatech, 12.9.2007 Pestuji nekolik druhu rajcat, a letos se mi stalo to, ze mi na jedne rostline roste nekolik tvaru rajcat - na spodnich patrech kulate, nahore sisate, nebo jsou vselijak pokroucene plody.
Sazenice jsem kupovala v zahradnictvi.
Tusite nekdo cim to... celý příspěvek > |  | Kdy vysadit okrasné trávy?, 10.9.2007 Klidne je vysadte tedka, je ted velky vyber, na jare se hur shaneji. |  |
 |
|
|
|