|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Štěpařský vosk, 13.2.2011 Technický líh určitě nemá 100% alkoholu. Maximálně 95, ale nejsem si jistý, zda to není jen něco přes 60.
Můžete říci něco bližšího o tom přidávání glycerinu? Jaké s ním máte zkušenosti a kvůli čemu jej přidáváte? |  | Wagenerovo, Zvonkove, Parkerovo, Gustavovo trvanlive, 13.2.2011 Gustavovo trvanlivé jsem pěstoval přes 30 let. V Sudetech to bývalo poměrně rozšířené jablko. Přednostmi jsou malé nároky na podnebí, dlouhá skladovatelnost, pěkný tvar a vybarvení a vcelku příjemná chuť. Nevýhodou jsou sušší dužina, jistý... celý příspěvek > |  |
|  | Několik roubovacích rad do začátku, 11.2.2011 Tyto poznatky jsou ve většině knih uvedeny. Konkrétně byla v 80. letech dobrá monografie Štěpování - autora už nevím. Díky honorářům za autorský arch je ovšem v každé příručce spousta vaty.
Existují však postupy, kterým bych... celý příspěvek > |  | Poradte okurku, 11.2.2011 Zkuste je nestříkat ničím, možná budete mít okurky stejné. Já to tak praktikuji řadu let, moderní odrůdy mi přijdou vůči plísni dost odolné. |  | Několik roubovacích rad do začátku, 11.2.2011 Na broušení roubovacího nože je brousek na kosu příliš hrubý. Doporučuji kamenný brousek z břidlice. Nůž se brousí jen z jedné strany. Nůž Fiskars není špatný, ale lepší mi přišel obyčejný Mikov nebo švýcarský Victorinox. Jiné jsem u nás na trhu... celý příspěvek > |  | Hnojení broskvoní, 10.2.2011 Pokud broskvoň roste 3 roky, tak jí pár kobylinců určitě neublíží. I tak bych ale čerstvým trusem raději nehnojil. Slepičince nechávám zkvasit, hnůj uležet nebo zkompostovat. |  | Aká je to odroda, 10.2.2011 Spolehlivě to asi určit nepůjde. Z obrázku 4 měsíce před sklizní to jde těžko. Stromek je mladý, tedy nepůjde asi o starou odrůdu. Strupovitost vidět není. Zralý plod má krátkou stopku (není-li ulomená), na rozdíl od většiny kříženců Goldenu. Do... celý příspěvek > |  | Jaký drtič větví, 9.2.2011 To je pravda. Nejsou to profi stroje na celý život, ale svou práci udělají Ten můj - akorát zelený, jinak stejný (dnes stojí 2900Kč)- funguje 3 roky a v pohodě. Stromů mám přes 100. Pravda, dnes lituji, že jsem nekoupil rovnou... celý příspěvek > |  | Dobri susedia, 8.2.2011 Tak to mě nenapadlo. Já vysévám hrách, mrkev, perežel a cibuli, sázím česnek. Mám pak řádek mrkve, cibule a česneku. To je snad správnější než řádek cibulí a česneků. Na polích taky roste řepka a ne řepky. |  | Těžká půda, 8.2.2011 Nevím, jaké kvality a hustoty trávníku chcete dosáhnout.
Písek lze do půdy přidat prakticky v libovolném poměru. Použít můžete jakýkoli písek, škála vhodnosti je šotolina, kopaný písek, praný říční, křemičitý.
... celý příspěvek > |  |
|  | Dobri susedia, 8.2.2011 Nojo, jenže kombinace cibule s jahodami a fazol s okurkami a jahodami mají problém. Nároky na hnojení a trať jsou diametrálně odlišné. Jahody a okurky mají rády rozleželý hnůj, ale k cibulím hnůj - no nevím... |  | Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 7.2.2011 To je pravda. Občasné mokro dřevo ustojí, zejména s lodním lakem - však byl vymyšlen na lodě. Největší zhoubou pro natřené dřevo je trvalé vystavení přímému slunci. Luxol na slunci za pár let vyšisuje a je třeba jej přetřít, lodní lak na... celý příspěvek > |  | Slivon Zurna, 7.2.2011 Měl jsem podobný úmysl jako p. Mittwoch, totiž přeštěpovat plané myrobalány na mezích. Taky jsem tak učinil. Jenže šlechtěné myrobalány - Obilnaja i Zurna, třebaže mají podobné listy i letorosty, rostou přece jen slaběji než jejich planí soukmenovci.... celý příspěvek > |  | Rezistentné odrody - vrúble, 7.2.2011 Sempra (např. Holovousy) ma svých stránkách rouby - zimní očka prodává. Bohužel, pro maloodběratele nevyjdou o mnoho levněji než celý stromek . |  | Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 7.2.2011 Já bych se nespoléhal, že dřevo kol je bez viditelných škůdců a naipregnoval bych je nějakým fungi a insekticidem (Deron, Adolit - Katrit, Baufan, Bochemit, Lignofix...), případně nějakou bází pod lazuru. Fermež je zřejmě dobrá, byť ne jediná, volba.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|