Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Štěpařský vosk, 13.2.2011
Technický líh určitě nemá 100% alkoholu. Maximálně 95, ale nejsem si jistý, zda to není jen něco přes 60.    Můžete říci něco bližšího o tom přidávání glycerinu? Jaké s ním máte zkušenosti a kvůli čemu jej přidáváte?
Wagenerovo, Zvonkove, Parkerovo, Gustavovo trvanlive, 13.2.2011
Gustavovo trvanlivé jsem pěstoval přes 30 let. V Sudetech to bývalo poměrně rozšířené jablko. Přednostmi jsou malé nároky na podnebí, dlouhá skladovatelnost, pěkný tvar a vybarvení a vcelku příjemná chuť. Nevýhodou jsou sušší dužina, jistý... celý příspěvek >
Několik roubovacích rad do začátku, 11.2.2011
Tyto poznatky jsou ve většině knih uvedeny. Konkrétně byla v 80. letech dobrá monografie Štěpování - autora už nevím. Díky honorářům za autorský arch je ovšem v každé příručce spousta vaty.      Existují však postupy, kterým bych... celý příspěvek >
Poradte okurku, 11.2.2011
Zkuste je nestříkat ničím, možná budete mít okurky stejné. Já to tak praktikuji řadu let,  moderní odrůdy mi přijdou vůči plísni dost odolné.
Několik roubovacích rad do začátku, 11.2.2011
Na broušení roubovacího nože je brousek na kosu příliš hrubý. Doporučuji kamenný brousek z břidlice. Nůž se brousí jen z jedné strany. Nůž Fiskars není špatný, ale lepší mi přišel obyčejný Mikov nebo švýcarský Victorinox. Jiné jsem u nás na trhu... celý příspěvek >
Hnojení broskvoní, 10.2.2011
Pokud broskvoň roste 3 roky, tak jí pár kobylinců určitě neublíží. I tak bych ale čerstvým trusem raději nehnojil. Slepičince nechávám zkvasit, hnůj uležet nebo zkompostovat.
Aká je to odroda, 10.2.2011
Spolehlivě to asi určit nepůjde. Z obrázku 4 měsíce před sklizní to jde těžko. Stromek je mladý, tedy nepůjde asi o starou odrůdu. Strupovitost vidět není. Zralý plod má krátkou stopku (není-li ulomená), na rozdíl od většiny kříženců Goldenu. Do... celý příspěvek >
Jaký drtič větví, 9.2.2011
To je pravda. Nejsou to profi stroje na celý život, ale svou práci udělají Ten můj - akorát zelený, jinak stejný (dnes stojí 2900Kč)-  funguje 3 roky a v pohodě. Stromů mám přes 100. Pravda, dnes lituji, že jsem nekoupil rovnou... celý příspěvek >
Dobri susedia, 8.2.2011
Tak to mě nenapadlo. Já vysévám hrách, mrkev, perežel a cibuli, sázím česnek. Mám pak řádek mrkve, cibule a česneku.  To je snad správnější než řádek cibulí a česneků. Na polích taky roste řepka a ne řepky.
Těžká půda, 8.2.2011
Nevím, jaké kvality a hustoty trávníku chcete dosáhnout. Písek lze do půdy přidat prakticky v  libovolném poměru. Použít můžete jakýkoli písek, škála vhodnosti je šotolina, kopaný písek, praný říční, křemičitý.    ... celý příspěvek >
Dobri susedia, 8.2.2011
Nojo, jenže kombinace cibule s jahodami a fazol s okurkami a jahodami mají problém. Nároky na hnojení a trať jsou diametrálně odlišné.  Jahody a okurky mají rády rozleželý hnůj, ale k cibulím hnůj - no nevím...
Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 7.2.2011
To je pravda. Občasné mokro dřevo ustojí, zejména s lodním lakem - však byl vymyšlen na lodě. Největší zhoubou pro natřené dřevo je trvalé vystavení přímému slunci.   Luxol na slunci za pár let vyšisuje a je třeba jej přetřít, lodní lak na... celý příspěvek >
Slivon Zurna, 7.2.2011
Měl jsem podobný úmysl jako p. Mittwoch, totiž přeštěpovat plané myrobalány na mezích. Taky jsem tak učinil. Jenže šlechtěné myrobalány - Obilnaja i Zurna, třebaže mají podobné listy i letorosty, rostou přece jen slaběji než jejich planí soukmenovci.... celý příspěvek >
Rezistentné odrody - vrúble, 7.2.2011
Sempra (např. Holovousy) ma svých stránkách rouby - zimní očka prodává. Bohužel, pro maloodběratele nevyjdou o mnoho levněji než celý stromek .
Čím naimpregnovat stará kola od povozu?, 7.2.2011
Já bych se nespoléhal, že dřevo kol je bez viditelných škůdců a naipregnoval bych je nějakým fungi a insekticidem (Deron, Adolit - Katrit, Baufan, Bochemit, Lignofix...), případně nějakou bází pod lazuru. Fermež je zřejmě dobrá, byť ne jediná, volba.... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika