|
Strupovitost 2010, 4.6.2010 Tak jsem dnes stříkal proti strupovitosti a padlí Baycorem a proti mšicím Reldanem. |
 |
Nemoc rajčat - poraďte, 4.6.2010 No to my jsme v HK trochu nad Labem i Orlicí. |
 |
|
 |
Nemoc rajčat - poraďte, 4.6.2010 Já mám Acrobat docela rád, je to takový univerzální hubič plísní, kromě padlí. Musí se ale použít co týden. Pro použití je limitující 21 OL. |
 |
Nemoc rajčat - poraďte, 4.6.2010 Nebují septorióza?, před několika lety mně dost potrápila. Napadá mladé rostliny. Měl by pomoci Acrobat. |
 |
Co vaše réva?, 4.6.2010 Ač je veškerá síla keře orientována do jednoho až dvou výhonů /nové kmínky/, tak nerostou nic moc, jen asi 5 cm. Nevím, jestli je nevyhodím. HK. |
 |
Slimáci, 4.6.2010 Vloni jsem sypal Mesurol Schneckenkorn a letos zatím OK, ni slimáčka. HK |
 |
Strupovitost 2010, 2.6.2010 Našel jsem na internetu: Jsou to houby Strupatka jabloňová a Strupatka hrušňová. Ochraba proti nim je stejná, přípravky jsou z větší části totožné. Některé jsou povoleny jen do jabloní /Discus, Zato.../, třeba z důvodu toxicity pro hrušeň, nebo... celý příspěvek > |
 |
Mocovina do travy, 2.6.2010 Taky jsem kdysi hnojil močovinou. Musí se co nejrovnoměrněji rozhodit, aby tráva rostla pravidelně. Jinak v místech přehnojení roste jako divá, a to i několik let poté je to znát. Po zkušenostech trávník zásadně nehnojím, nezalévám, jen... celý příspěvek > |
 |
Postřik švestek, 1.6.2010 Ekol ve vegetaci...? A Reldan není systémový. Možná ale na střídačku s Mospilanem by to šlo. |
 |
Strupovitost 2010, 1.6.2010 Já provedu postřik koncem tohoto týdne a pak někdy kolem poloviny června spolu s obalečem podle lapáku a srs.cz. a konec. A pak na přelomu července a srpna jen proti obaleči podle lapáku a srs.cz. |
 |
|
 |
Co vaše réva?, 1.6.2010 Ještě doplním Göcsei Zamatos je sice moštová odrůda, ale chuťově je moje favoritka, zrovna tak Picurka. |
 |
Co vaše réva?, 1.6.2010 V HK budou kvést tak za 10 dní. Některé odrůdy nemají ještě ani popata. Letos je to divné, asi se s některými rozloučím /Ametyst/. Naopak nové z Hornbachu /snad to jsou opravdu ony/ - Boskoops glorie a Vroege van der Laan /nebo tak nějak/ rostou jako... celý příspěvek > |
 |
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 1.6.2010 Nikdy jsem nepozoroval částečný účinek Bofixu. Tráva rostla dál jako z vody. Ani bych se nebál kompostovat postříkanou trávu. Kompost zraje 2 - 3 roky. Ochranná lhůta je pro zkrmování 3 - 4 týdny podle přípravku. Kam asi má většina zahrádkářů trávu... celý příspěvek > |
 |
Postřik švestek, 1.6.2010 Puklice ji mohou velmi oslabit. Postříkal bych ji Mospilanem 3 x za 10 dnů. |
 |
Je možné ještě zasít ředkvičky?, 28.5.2010 Je skoro pozdě, je dlouhý den a může /může???/ být sucho. Skusit to můžete, jde o nic. |
 |