Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sázení Kanadských borůvek, 12.5.2011
Prosím, bylo by možno pěstovat trvale borůvky ve velkých kontejnerech zapuštěných do země? Rozměr kontejnerů by byl Ø 60, hloubka 50 cm. Vyžaduje kořenový systém jednoho keře větší objem balu? Díky.
Mrazík, 11.5.2011
Zajímalo by mne, které konkrétní "jedlé" odrůdy, vyskytující se na území ČR (tedy dostupné) mají takovouto odlišnou mrazuvzdornst od ostatních odrůd.
Mrazík, 5.5.2011
Tam bych si osobně udělal takové rozdělení našeho území na oblasti vinařské a nevinařské. Tam, kde letos nemrzlo a i v ostatních letech se běžně nevyskytují tyto jarní přímrazky je oblast vinařská. Všude jinde nevinařská.
Choroba mladé williams, 5.5.2011
Určitě vlnovník hrušňový, mám ho také, loni jsem si jej přitáhl domů na stromku z Fytosu. Použijte jakýkoli akaricidní přípravek proti roztočům dle návodu, nejlépe opakovaně. Já mám ve zbraňovém arzenálu a proto zkusím nasadit Magus a Omite. 
Nově zasazená broskvoň, 29.4.2011
Ještě čekejte a rozumně zalévejte (aby bylo pod stromkem stále vlhko až mokro, nikoli však bažina). Pupeny se u takových stromků zpravidla probouzejí později, běžně až v polovině května. Pokud se pupeny nepohnou do konce května a nebo před tímto... celý příspěvek >
Divné bodky na výhonkoch révy, 28.4.2011
No vida, zdá se, že jste udeřil hlavičku na hřebíček. Zase sem o něco "chytřejší"...! Že ty gelovité kuličky po zaschnutí tmavnou a černají, jsem si nikdy nevšiml.
Choroba - škůdce?, 26.4.2011
Zdravím paní tazatelku 57.103, i Vás, pane Josefe. Osobně jsem dosud "válčil" s korovnicí ve své zahradě ve dvou případech. Přinesl jsem si ji sem z lesa na mladách semenáčcích smrčků a borovic, které máme vysazené společně s jinými lesními stromky... celý příspěvek >
Choroba - škůdce?, 26.4.2011
Jukněte SEM.
Sázení a stříh broskvoně, 26.4.2011
Zkuste dát pod tu fólii či pásku molitanovou desku (stočený pruh molitanu). Stlačený molitan by měl precizně vyplnit nerovnosti v kůře. Velké nerovnosti a hluboké prohlubně zkuste zatmelit včelím voskem a nebo štěpařským voskem. Takhle to letos... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 26.4.2011
Tak to máte tak "akorát".
Sázení a stříh broskvoně, 26.4.2011 Obsahuje fotku
Ohled na úrodu je samozřejmost, i s tímto ohledem lze strom "učesat" poněkud lépe. Mně v tomto ohledu vadí takovéto partie - viz. obr. Ale je mi zároveň jasné, že podle fotky objektivně hodnotit nelze, protože chybí třetí rozměrová dimenze.... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 25.4.2011
Podle poskytnutých informcí z úvodu diskuse od pana M.Krátkého, vychází celková výška stromku na poslední fotografii na cca 1,2 m (tj. od paty k vrcholovému pupenu).
Sázení a stříh broskvoně, 25.4.2011
Bohužel, z fotek není zřejmý třetí rozměr (jako vždy), takže není jednoznačně zřetelné, co roste dopředu a dozadu, případně kolmo vzhůru. Stromek č. 1 bych ohodnotil školní známkou 2-. Vadí mi, že mistr zanechal výškovou disproporci koruny. Doufám,... celý příspěvek >
Podélně prasklý tažeň, 22.4.2011
To co jste vyfotil sice není tažeň, ale rameno (staré dřevo), ale to je jen názvosloví. Na té fotce je vidět jakoby čerstvý podélný řez až do dřeva (suchého) - ten jste udělal sám pro větší názornost situace? Škoda, že jste vyfotil pouze detail toho... celý příspěvek >
Jak zastříhnout slivoň, 20.4.2011
Souhlas, (osobně bych ji asi nestřihal vůbec - ale to nedokážu z fotky posoudit) + ještě vyvázat podle kmínku do vzpřímeného směru.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika