|
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Vám ty rostliny rostou různě vitálně. Z fotek je vidět, že některé jsou celkem slušně vyrostlé (nedokážu posoudit jak kvalitně) a jiné v chráničkách nejsou ani vidět. Takže můžete postupovat selektivně. Ty slabé sestřihněte k zemi, ty silnější o... celý příspěvek > |
 |
Banánovník - Musa, 22.2.2012 Nestačila zakořenit, resp. prokořenit. Více odpaří než přijme vláhy. Ostřihejte všechny listy a udržujte ji v trvale vlhkém substrátu. Uvidíte, že se za pár dnů ujme. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Přesně tak, já tady dedukuju jen ze dvou fotek. Počkejte si ještě na další reakce a pak se rozhodněte, podle vlastního úsudku. Rady od prvního "rádce" nemusí být správné. Jo, a až se budete potávat v okolí, vynechte raději toho člověka,... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Já nevím, jestli je to zcela správně a předpisově, ale napíšu, co bych udělal ve vašem případě já. Především vzdálenost keřů 80 cm je dosti malá - je to spodní hranice únosnosti, jak upozornil kolega Mičurinec. Ideální vzdálenost je tak 120 či spíše... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Máte to názorově srovnané, tak mnoho zdaru!
|
 |
Co vaše réva? (2012), 17.2.2012 Na ty potvory vosy by to chtělo něco vymyslet, nějaký geniální nápad . Ty záclonové návleky mě moc neberou. Sice účinné, ale pracné a hlavně škaredé. Místo aby se člověk koncem léta kochal krásou dozrávajících hroznů, čučí na rozvěšené pytlíky... celý příspěvek > |
 |
Ručně kované nářadí, 17.2.2012 Rozumím. |
 |
Ručně kované nářadí, 17.2.2012 Pro PP : Rovněž bych s Vámi nerad zapadl do metalurgických polemik, pro ostatní čtenáře obtěžujících. V krámě samozřejmě zkoušet a testovat materiály, ze kterých je výrobek zhotoven, nelze. To je jasné, jako že dýcháme vzduch. O tom jsem se s Vámi... celý příspěvek > |
 |
Ruská zima, 17.2.2012 Nežehrejme, chce to pozitivní náhled. Plískanice, vítr, marast, … toť neklamný znak blížícího se předjaří! Pouhá přechodová fáze mezi mrazivou zimou a teplým létem. |
 |
Ručně kované nářadí, 17.2.2012 Běžný spotřebitel nepotřebuje rozeznávat kalitelnou ocel od nekalitelné. Spotřebitel rozpoznává až rozdíl mezi ocelí zakalenou a nezakalenou, tedy stav oceli na hotovém výrobku. K tomu mu stačí obyčejný pilník. Stav a jakost oceli ve fázi polotovaru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubovací kleště, 17.2.2012 Velmi pěkné a názorné video s velkou vypovídací hodnotou o vlastnostech tohoto konkrétního typu nástroje!
Není to klasický Ω řez, spíše "U" řez a tak rouby mají tendenci se uvolnit, vysmeknout. Kvalita řezu taky není úplně TOP. Po klasickéhm... celý příspěvek > |
 |
Žloutne mi můj nejhezčí strom, 17.2.2012 Bez problému. |
 |
Co vaše réva? (2012), 16.2.2012 To jsem rád. Já jsem na kontrole ještě nebyl. Ten můj loňský Vostorg, kterého jsem loni "vyčaroval" společně s Vámi je zatím ve 4 litrovém květináči, takže chcípáček. Dnes v noci u nás napadlo 5 cm nového sněhu a zima ještě trochu kouše. O víkendu... celý příspěvek > |
 |
Žloutne mi můj nejhezčí strom, 16.2.2012 Dejte květináč přibližně o pět cm větší. Ten Váš je vůči rostlině hodně malý. Až vyjmete kořenový bal z květináče, oklepejte z obvodu a z vrchu starou zeminu. Na spodek květináče nezapomeňte dát drenážní vrstvu, cca 2 -3 cm. Poradit se střiháním si... celý příspěvek > |
 |
Žloutne mi můj nejhezčí strom, 15.2.2012 Přesadte jej do většího květináče. |
 |