Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rezistent vs obyc, 28.5.2012
Po přečtení vašeho textu to na mě působí dojmem, že si představujete pod pojmem "rezident" révu, která roste samovolně bez nutnosti jakýchkoli postřiků. To je ale myslím mylná představa.  Tak především není rezistent jako rezident, některé... celý příspěvek >
Výhony nad květy révy, 23.5.2012
Listová stěna na drátěnce u nejčastěji používaného středního vedení by měla být vysoká přibližně 1,5 m. To znamená, že za každým hroznem by měl být dostatečný počet listů (cca 10-12), které vyživují hrozen daného letorostu. Tato délka je u moštových... celý příspěvek >
Bilance 18.5 - mráz, 22.5.2012
Kouzelník? No nevím jestli kouzelník, spíš mu bylo jaksi shůry požehnáno. Občas se stávají věci mezi nebem a zemí, že člověk žasne.
Banánovník má výhonky, 22.5.2012
Je to možné, nezničíte.
Výhony nad květy révy, 22.5.2012
S dogma, že listy odebírají rostlině sílu a ta pak místo do hroznů tlačí energii do svého dalšího růstu, jsem se také už několikrát setkal. Když opáčím, že je to nesmysl, bývá mi sděleno : ale říkali to i v televizi !
Bilance 18.5 - mráz, 22.5.2012
Byl jsem zde zmíněn a tak reaguji : Sám meruňky nepěstuji, neboť proto ně nemám vhodné podmínky. Petrova zmínka o záchraně meruňky se ale týká mého otce, bydlícího v Brně. O letošních Velikonocích zahájil protimrazový zásah na kvetoucí asi 20-ti leté... celý příspěvek >
Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012
Přikrývání rostlin za účelem jejich ochrany proti mrazu má větší smysl a účinek pouze v tom případě, pokud je pod příkrovem nějaký zdroj tepla. Proto je vhodné krycí fólii či plachtu přetáhnout přes chráněnou rostlinu jako stan, aby mohlo do toho to... celý příspěvek >
Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012
Jak jsem tak letmo koukal, na celém území ČR to ± dopadlo podobně. Teplota nad ránem těsně pod nulou (měří se ve výšce 2 m), ale přízemní mráz kolem -5° až -7°C. Tedy co bylo nízko u země a nezakryté, bude většinou v pánu. (Výjimkou je pan Mičurinec,... celý příspěvek >
Odplevelení pod stromky, 17.5.2012
Hele, ať si to každý u sebe na své zahradě dělá jak chce. Přece každý máme trochu jiné priority, jiné možnosti, schopnosti i pěstitelské podmínky. V rámci zákona a pravidel slušného soužití samozřejmě. Píchat vidlemi do souseda kvůli tomu,... celý příspěvek >
Odplevelení pod stromky, 16.5.2012
Máte pravdu, žádné řešení není ideální, každé má své výhody a nevýhody. Každý se musí vybrat podle osobních preferencí.
Jedno očko na tažni, 16.5.2012
Jak radí Mirek, buďte rád, že keř v tomto teplotně rozkolísaném divokém jaru žije a nechte jej na pokoji, ať raší, odkud může.  Horší by to bylo, kdyby se rašení zcela zastavilo a nastalo vadnutí, tady už by byla rada drahá… Záložní letorost... celý příspěvek >
Vadnoucí meruňka, 15.5.2012
Je to moniliový úžeh, monilia laxa. Váš zásah proti této chorobě nebyl dostečně účinný. Nyní nezbývá, než neodkladně odřezat všechny celé napadené větve a čekat, kdy se napadení stromu zastaví. Zkuste se zde začíst do starších... celý příspěvek >
Odplevelení pod stromky, 15.5.2012
Jenom na doplnění diskuse bych připomenul známou skutečnost, že zakrslé podnože s mělkým kořenovým systémem snáší zatravnění mnohem hůř, než podnože vzrůstné. Takže pod vysokými a košatými stromy není udržování černého úhoru nutností a nebývá to ani... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2012), 4.5.2012
Po letošních divných mrazech mám také problémy s rašením. Co roste u domovní zdi raší celkem slušně, ale u keřů rostoucích na volném prostranství všechno jednoleté dřevo vymrzlo a raší to převážně z dolních částí kmínků (které jsem před nástupem... celý příspěvek >
Napadené ovocné stromky, 2.5.2012
Napadení puklicemi tam nevidím. Podle čeho jste prosím usoudil, že se jedná o puklice?
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika