Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Praskání bobulí, 30.7.2012
Ve vašem případě není praskání bobulí zaviněno žádnou chorobou, ale jedná se o fyziologickou poruchu. Některé odrůdy k tomu mají sklon - odrůdová dispozice. Důvodem bývá dostatek (resp. nadbytek) zemní vláhy v kombinaci s vnějšími teplotními... celý příspěvek >
Lze broskvoň přesadit, 26.7.2012
Naděje je (vždycky). To, co uschlo, už neobrazí, to můžete odřezat - až do živého. Pokud má stromek další holé větve, které jsou ale ještě živé, radikálně je zkraťte. Rány ošetřete. Snažte se udržovat trvale provlhčený kořenový bal, čímž stromku... celý příspěvek >
Mech ve velkých plochách - jak tam dosat trávu?, 26.7.2012
A ještě doplnění k výše řečenému: mech nesnáší (pravidelnou) vertikutaci a aerofikaci, zatímco tvávy je milují.
Co vaše réva? (2012), 25.7.2012
Hm, Revus, myslel jsem taky na něj původně po Bred_ikově tipu, ale pak jsem na to nějak zapomněl. Nu což, příští rok ho zkusím nasadit preventivně a nebudu riskovat. Píšou v návodu, že je učinnější preventivní nasazení. S těmi černajícími... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2012), 25.7.2012 Obsahuje fotku
Ahojte Mirku! U mě se projevuje plíseň révová na bobulích takto - viz. foto. Napadená bobule je nejprve taková nafialovělá a až po delší době začne uhnívat.  Letos byl dlouho klid (před bouří), ale asi před týdnem to začalo a teď se to rozjelo... celý příspěvek >
Různé odrůdy malin vedle sebe, 23.7.2012
Počítejte však s tím, že i když si jednotlivé odrůdy maliníku vysadíte na připraveném políčku vedle sebe odděleně, budou mít již brzy tendenci vzájemně mezi sebou prorůstat, takže se vám postupně mezi sebou prolnou. Také dojde k tomu, že vzrůstnější... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.7.2012
Ad Paľo::  Uvedený problém nemá naprosto nic společného s nějakými doporučovanými termíny ošetření a jejich dodržení, či nedodržení.  Pokojové (tropické) rostliny i citrusy jsou rostliny stálezelené. U nich neexistují a nebo jsou silně... celý příspěvek >
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 19.7.2012
Slovensky "ospevovať " = česky "opěvovat". (Tentokrát bylo použito celkem malebné slůvko, k němuž nemám připomínek). Jinak je též možno toto slovo přeložit obšírněji i takto: "tralala, tralala, Gabrovská mi chutnala!" Člověče Petře, co jsi... celý příspěvek >
Sekačka na 3 ha zahradu, 17.7.2012
Sekat s takovým prdítkem tak rozlehlý pozemek je stejné, asi jako vydat se porazit stoletý strom pilníkem na nehty. Ale což, zlomte vaz!
Letorast revy - letorast z korenovej casti, 17.7.2012
Jestli chcete tento boční podnožový výhon, resp. letorost použít pro další pěstování, nechte ho normálně růst. Možná už letos koncem roku bude dostatečné silný a schopný k řízkování. Pokud bude slabý, počkejte s odběrem řízků ještě rok. Řízky se... celý příspěvek >
Poradíte, co s touto třešní?, 16.7.2012
Když neznáte tu odrůdu, máte přece onu pláňku, na kterou si můžete to výborné ovoce naštěponváním (nechat) přenést. Jinak bych vás paní Zdenulo chtěl upozornit na případné nepřesné označení druhu třešně. Obecně se dělí třešně na dvě základní skupiny... celý příspěvek >
Broskvoň - usychání, 13.7.2012
Zdarec Mirku! Já jsem letos pohřbil také jednu broskvoň, která ale narozdíl od té Vaší po jaru vůbec neobrazila. Ta Vaše ano, dokonce zakvetla a má dokonce i nějaké plody. Narozdíl ode mne, kdy byl problémem ve vymrznutí podnože, u Vás bych si... celý příspěvek >
Mlade slivky po celej zahrade, 13.7.2012
Podle fotek je zřejmé, že těch výmladků na louce není zase tak mnoho. Osobně bych vzal do ruky krumpáč (a nebo nějakou ostrou těžkou motyku) a obešel bych s ním tu louku. Výmladky je nejlépe odetnout a oddělit od hlavního matečného kořene pod zemí,... celý příspěvek >
Co je to za odrůdu?, 12.7.2012
Také si myslím, že to bude spíše podnož. List odrůdy Rulandské šedé má sice podobný tvar, ale měl by být na povrchu vrásčitý, hrbolatý, nikoli hladký a lesklý. Ostatně listy můžete snadno vzájemně porovnat, pokud nemáte jen tuto jedinou sazenici RŠ.
Choroba meruňky, 12.7.2012
Na houbovou chorobu "suchá skvrnitost peckovin" (Stigmia carpophila, syn. Clasterosporium carpophilum), čili dírkovitost, či klasteroporiózu to podle vašich fotek nevypadá. Tato choroba se projevuje převážně na starších listech. Charakteristické... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika