Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tři nebo čtyři kosterní větve?, 30.4.2009
U kmenných tvarů s polopřirozeným vývojem korunky zakládáme korunka 1+3 nebo 1+4, tj. terminál + boční neboli kosterní větve. U odrůd bujněji rostoucích se doporučuje ponechávat 3 ramena u silběji rostoucích 4 ramena. Dobré je však ne tento počet... celý příspěvek >
Špičák, jak dál?, 30.4.2009
Chytáte mne za slovo. Myslel jsem správnou korunu nebo funkční korunu a pokud by někomu to nebylo moc jasné, mohu uveřejnit několik snímků (nevím jestli to mám zapotřebí) co je dobré a co je špatné, samozřejmě podle mne. Podle někoho jiného to může... celý příspěvek >
Špičák, jak dál?, 30.4.2009
Pozdě není a rozhodně doporučuji něco udělat, pokud chcete mít v budoucnu korunu. Norma říká, že jabloň má mít terminál a až 4 až 5 postranných větví. Pět proto, že případně až nějaká se nevydaří, tak se odřeže a ještě to nebude chybět. Zakrátit na... celý příspěvek >
Sekačka Husqvarna nebo Honda?, 29.4.2009
Dobry den, vlastnim asi mesic sekacku husqvarna r 145 sv za cenu 12 500.a jsem maximalne spokojen.ucpavani toho tubusu jsem zatim nezaznamenal.sekacka je silna, pojezd vyjede i strmy kopec.sekam s ni v lese na chate, teren je hodne clenity, ale huska... celý příspěvek >
Očkování, roubování, zastříhávání - termíny, 28.4.2009
Mne se osvědčilo očkování na spící očko v polovině srpna u třešní a připadá mne to velmi jednoduché a rychlé a takto jsem přeočkoval již hodně přerostlou třešeň. Výhoda tohot způsobu je v tom že za 14 dní bezpečně poznáte jestli to na jaře vyraší a... celý příspěvek >
Díra nevykopaná dopředu, 28.4.2009
Něco z praxe a něco z literatury. Skutečně v literatuře se vyskytuje tvrzení a podle mne správné, které říká " kořenová soustava se tím rychleji obnoví, čím více listů se vytvoří na opět vysazených stromcích". Z tohoto pohledu tedy by se... celý příspěvek >
Díra nevykopaná dopředu, 27.4.2009
Souhlasím. Já měl tu možnost si na velkém pozemku přímo a záměrně vyzkoušet posazení stromků v jedném roce do malé "jamky" a té správné jámy, která krom jiného má za cíl odstranit jakousi půdní únavu a rozdíl nejenom v přírůstcích ale vůbec... celý příspěvek >
Díra nevykopaná dopředu, 26.4.2009
Rád bych poradil něco ze svých zkušeností ale dosti dobře nechápu dotaz. Vykopat jámu pro nový stromek je předci otázka hodiny.  Samozřejmě většina hlíny a drnů se hnedka nahází do jámy a ušlápne, nejlépe v opačném pořadí a jenom se nechá takový... celý příspěvek >
Čo sa jej mohlo stať, 20.4.2009
Přikloním se k názoru pana Boštičky a to, že poškození je ve výživě tedy u kořenů nějakým nevhodným prvkem kterého je příliš nebo málo. Takto se projevují nedostatky - choroby fyziologické.
Čačanska Najbolja, 19.4.2009 Obsahuje fotku
Na Čačanskou jsem vsadil už někdy v 80-tych letech ale od jistého data všechny stromky této a nejen této odrůdy zde na Valašsku odcházejí. Příčinu neznám ale je to charakteristické po zimě, že co bylo loňského roku zelené, tak není. Spousta většina... celý příspěvek >
Šlechtění, 16.4.2009
Když se nakontaktujete šlechtitelskou stanici Plantex, která se specializuje na meruňky a broskve mnoho let, tak možná někdo Vám odpoví. Je to velký podnik s tradicí, dříve se jmenoval jinak.
Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009 Obsahuje fotku
Přikládám 3 obrázky již několik let přeroubované stromy některý lépe jiný hůře. Na prvním je ten zdařilejší případ, kdy jsem přerouboval poměrně vzrostlý Spartan na Matčino, které dává úrodu asi metrák kvalitního ovoce. Na druhém snímku je již hůře... celý příspěvek >
Řez roubů ve druhém roce po roubování, 16.4.2009
Všichni diskutující mají pravdu.  Pokusím se zdůraznit to, co mne se nelíbí. I přeroubovaný strom musí ctít zákony růstu koruny. Tady postrádám mírně vyvýšený a dominantní terminál.  Postrádám tzv. tažní větvě. To je nesmírně důležité aby... celý příspěvek >
Roubování v době vegetace, 15.4.2009
U "všelijakého" toho roubování a přeroubování tuším zradu o které tady zatím myslím nepadla řeč. Ten roubovanec musím být na "správném místě". Co tím myslím, to že musí být to místo dobře zásobváno asimiláty - živinami a to strom... celý příspěvek >
Jak a kdy ostrihat tato, 15.4.2009
Škoda, že ten strom č. 3 nemá lepší foto, dalo by se to "ostříhat na počítači" jako taková ukázka nebo naznačit postup. Lepší foto se dá udělat z větší dálky a použít delšího ohniska - zoom a nefotit v protisvětle.
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika