|
Změna barvy surfinie, 12.6.2010 Dobrý den,
vloni jsem posbíral semena surfinie barvy fialové a růžové.
Letos jsem je předpěstoval a nyní, když začaly kvést, tak jsem zmaten z barev. Surfínie ačkoli posbírané z dvou odstnů mají odstínů několik. Oproti původním barvám... celý příspěvek > |
 |
Lovogreen nebo Wolf Garten LX-MU, 3.6.2010 Dobrý den,
o hnojivech na trávník jsem si zde něco již přečetl a i vyzkoušel. NPK i Ledek vápenatý.
Opravdu vše rychle vyroste a za chvilku zase nic.
Tak se poohlížím po nějakém hnojivu, které bude na delší období.
Rozhoduji se mezi Lovogreenem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Studené starty u křovinořezu Solo 109 B, 24.5.2010 díky za detailní popis postupu.
Přesně takto jsem to dělal. Postupoval jsem přesně dle návodu. Svůj popis jsem asi trochu zestručnil.
Jelikož se mi však nezdálo to, jakým zbůsobem dvoutakt chytá, šel jsem k prodejci, který má i servis SOLO a... celý příspěvek > |
 |
Studené starty u křovinořezu Solo 109 B, 23.5.2010 Dobrý den,
koupil jsem si nový křovinořez Solo 109B.
V návodu je napsáno, že se má při studeném startu zapnout sytič, několikrát napumpovat pumpičkou, zatahat za startovací šňůru a až motor krátce chytne a zhasne, tak dát sytič zpět do polohy... celý příspěvek > |
 |
Sběr trávy u Honda HRZ 536, 22.5.2010 nůž je originální, co byl u sekačky. předpokládám sběrací. Koš je textilní. Nedokážu odhadnout, jak hodně byl špinavý. Sekal jsem s ním tak 3 moto hodiny. Ještě jsem ho nečistil Takže jsem ho zkusil dneska po sekání propláchnout. Nějaký špenát z... celý příspěvek > |
 |
Sběr trávy u Honda HRZ 536, 22.5.2010 Dobrý den,
na doporučení jsem si koupil sekačku Honda HRZ 536 C1. Dle recenzí mají sekačky Honda bezvadný sběr trávy. Sekal jsem s ní asi 5X. Když sekám krátkou trávu, tak je vše OK. Nyní jsem sekal trávu tak 15 cm, co narostla za 14... celý příspěvek > |
 |
Šeřík nekvete, 7.5.2010 Dobrý den,
vloni mi zahradník založil zahradu a nasadil kontejnerový šeřík, který zrovna kvetl. Po odkvětu jsme vyštípali semena, aby se rostlina nevysilovala. Rostlina normálně rostla a na podzim opadala. Letos na jaře měla rostlina pěkné pupeny,... celý příspěvek > |
 |
Olej pro sekačku 4T Honda, 4.5.2010 Dobrý den,
mám sekačku Honda. V návodu je napsáno, že se může použít olej Honda 10W30 nebo jiný kvalitní např. Shell Helix Super 10W30 nebo 15W40.
Do auta používám Shell Helix Ultra 5W30 API: SM ACEA C3 A3/B4 (long life).
Lze použít tento olej do... celý příspěvek > |
 |
2T Solo nebo 2T Jonsered (Husqvarna), 3.5.2010 Dobrý den,
koupil jsem si 2T křovimořez SOLO. Prodejce mi doporučuje pouze olej 2T Solo. Mám doma motorovku Jonsered a pro ní taky litrovku 2T oleje Jonsered. Nediskutuji o motorkách a pilách. Tohle jsou ale podle mě stejné oleje určené pro 2T... celý příspěvek > |
 |
Zaschnuté pupeny Nektarinky Hako, 26.4.2010 Díky za tipy. Po zasazení bylo hned řádně ostříháno na 3 pupeny. tam bych chybu neviděl.
Vše opravdu pěkně nasazovalo až do těch nočních mrazů (domnívám se).
Tak uvidíme, co to udělá dál. Jestli ještě něco nasadí.
Díky |
 |
|
 |
Stačí křovinořez Solo 109 B nebo něco silnějšího?, 26.4.2010 Díky za vysvětlení. Ještě má jeden dotaz na ty, kteří mají zkušenost s ergonomií. Co se ovládá pohodlněji? Rukojeť ve tvaru řidítek (109B) nebo s madlem (109 L). Mě přijde na dosekávání krajů a sem tam kolem plotu i manipulaci asi lepší typ109L (když... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Einhell BG-PC 3735 z Baumaxu, 26.4.2010 Také jsem tuto pilu teď 24.4. koupil - konkrétně v OBI Mladá Boleslav. Mají ji v akci samořejmě za těch 1999,-, ale protože OBI mělo ještě slevy, tak ji mám o 15% levněji, tedy za 1700,-. Nekoukal jsem po ceně, ale proč to nevyužít. Zatím... celý příspěvek > |
 |
Stačí křovinořez Solo 109 B nebo něco silnějšího?, 25.4.2010 Díky za tip.
Nepochopil jsem však Vaší větu: pouze tam kde někdo chtěl ušetřit a místo 9 000,- Kč dal 8 000,- Kč, jsou občas problémy.
Můžete prosím vysvětlit.
Díky
VN |
 |
Zaschnuté pupeny Nektarinky Hako, 25.4.2010 Dobrý den,
asi před měsícem jsem koupil pěkný, čerstvý stromek nektarinky myslím Hako. Pupeny krásně narašily, nyní jsem ale koukal, že některé pupeny zaschly. Asi 2 větve vypadají vitálně, ale kdo ví. Nevíte, čím to může být? Dá se... celý příspěvek > |
 |
Stačí křovinořez Solo 109 B nebo něco silnějšího?, 24.4.2010 Dobrý den,
mám RD a k tomu trávník ca 600m2. na dosekávání kolem stromků a okrajů a na sekání pásu plevele kolem plotu potřenuji křovinořez. Napsáno tady bylo dost.
Čínu jsem zavrhl a kvůli servisu v okolí preferuji SOLO. Nicméně nemám s... celý příspěvek > |
 |