 |
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zpusob hniti nadrcene vs nenadrcene travy, 10.8.2011 Nevím, jestli to s tou sofistikovanou výrobou kompostu nepřeháníte. Dlouhá léta odhazuji na kompost zbytky, kterých je právě potřeba se zbavit. Neřeším poměry C: N, ani vlkost. Neumím si představit, že když bude hodně trávy, tak půjdu někam... celý příspěvek > |  | Slimáci, 9.8.2011 Taky to tak dělám. Bohužel, až první dvě vrstvy slimáků překryjí nasypané vápno, tak ti další lezou z kbelíku ven. Přesto je to asi nejlepší způsob likvidace. |  |
|  | Ockovanie, 9.8.2011 Pokud máte obavu o kužílek očka, tak ho seřízněte mělčeji a vůbec dřevo nevylupujte. Přihojí se i tak. |  | Herbol? Xyladecor? Johnstones?, 9.8.2011 To nové karbolineum prý dokonce není kancerogenní a vyhovuje i ekologům. Na druhé straně je stejně drahé jako kvalitní lazury a prodává se, tuším, jen v jedné barvě. Slyšel jsem názory, že jeho konzervační účinek a trvanlivost není taková jako u... celý příspěvek > |  | Černé skvrny na ořechu, 9.8.2011  Nejspíš antraknóza |  | Šarka švestek, 9.8.2011 Otázkou, která tu nebyla diskutovaná, je plasticita viru šarky. Vzhledem k získávání množitelského materiálu z různých koutů země i mimo ni, se dá očekávat, že se na jedné zahradě sejde více typů a mutací. Pro pěstitele to nejspíš není dobré, neboť... celý příspěvek > |  | Hrušky na iných podpníkoch, 9.8.2011 Na jabloň jsem hrušku nezkoušel, nevěřil bych, že se to ujme. Resp. párkrát jsem to zkusil omylem a po roce ujmutý roub zaschnul. Na hlohu sice hrušeň rostla, ale podnožová část byla slabší a lámala se.
Možná by stálo za vyzkoušení... celý příspěvek > |  | Šarka švestek, 8.8.2011 Příznaky u 2 letého stromku skutečně budí podezření na infikovaný stromek již ze školky. Jestli je metlicovitý růst způsoben šarkou, to si netroufám tvrdit. Obávám se, že ani důsledným postřikováním se infekce nevyvarujete. Řešením je výsadba odrůd... celý příspěvek > |  | Č. lepotica a Katinka, 8.8.2011 Přesně stejné pocity z konzumace těchto odrůd mám taky. Faktem je, že Katinky mi letos přijdou větší a chutnější než jindy. Několik kg vypeckovaných jsem snadno usušil - chuť i konzistence velice příjemná, To nelze říci o žádné u Čačanek. |  | Rozdil mezi herbicidy, 5.8.2011 Mě ale nevadí, jestli tyto přípravky mají na plevel nějaký odlišný´účinek, hlavně že ho zahubí. A na rozdíl od roundupu o polovinu levněji
To je na první pohled rozumná filozofie, která se prolíná celou naší dnešní společností a já,... celý příspěvek > |  |
|  | Hnojivo, 5.8.2011 Z principu by se asi nic nestalo. Je ale nějaký problém použít tato hnojiva sekvenčně - po sobě s určitým odstupem? Ač je to málo pravděpodobné, nelze vyloučit, že jednotlivé komponenty různýh hnojiv spolu mohou reagovat na neúčinné nebo špatně... celý příspěvek > |  | Hrušeň Clappova, 4.8.2011 Sám nevím, co vlastně pojem máslovka znamená a jaké znaky má mít hruška, aby se tak nazývala. Nesporně je to termín archaický, pro dnešní plejádu odrůd nepoužitelný. Taky se pro nové odrůdy nepoužívá. Nemyslím ale, že by byl vyhraněn pro letní... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte?, 4.8.2011 Pane Palo, na uvedené stránce není příliš kvalitní obrázek. Odrůdu Discovery jsem vyfotil na této diskuzi. Discovery je vlevo, vpravo je Mio. Typická pro tuto odrůdu je právě absence žíhání na slupce - barva je nanesena rozmytě. Chuť je trochu... celý příspěvek > |  | Jak zužitkovat zatuhlý med v plástech, 4.8.2011 Zřejmě modřínový med.
Jednou z možností je naložit plásty do destilátu. Likér je velmi lahodný, nedávno jsem takový chutnal.
Jistě lze vypálit samostatně med. Odhadnout (podle váhy) množství medu, naředit na cca 16% vodou, po rozpuštění... celý příspěvek > |  | Růstový stimulátor, 4.8.2011 Budete se divit, tyto chemikálie mi něco říkají, s některými dokonce denně pracuji. To ale nic nemění na faktu, že naprosto převažujícími látkami v produktu jsou základní hnojivé prvky - N, P, K. Zvýšeného příjmu těchto živin dosáhnete především tím,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|