|
Příspěvky uživatele - 142.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 31.1.2015  Dnes jsem pikýrovala rajčata, rostliny byly vhodné k pikýrování již začátkem týdne, nebyl čas. Nejmohutnější jsou rostliny Kosmonauta V. zleva, dále je Philova, Děvočka, Nasťa, Tomatoberry a Finik O. Z asi dvaceti semínek nevzešlo jen jedno. Podmínky... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 25.1.2015 Papriky vysoké 30 cm při venkovním pěstování považuji za optimální. Ve skleníku budou vyšší, ale 1 metr výšky nečekám, alespoň u mne ve skleníku tolik nedorůstají. Jednotlivé odrůdy jsou různě vzrůstné, někdy to bývá uvedeno na sáčku s osivem, či to... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro sezónu 2015, 24.1.2015 Příspěvek nováčka je dost zmateně napsaný, bez interpunkce, hůře srozumitelný. Přesto zkusím odpovědět. Z příspěvku jsem pochopila, že má zájem jen o hotové sazenice, že doma nevysévá semena a nepředpěstovává sazenice. V tom případě bude výběr... celý příspěvek > |  | Slozeni pudy ve skleniku, 20.1.2015 Dusíkaté vápno bych tam letos jistě nedávala. Dusíkaté vápno se používá pro hubení půdních chorob a škůdců. Jde o neselektivní chemii, která ničí vše živé. To je půdní bakterie, saprofytické a symbiotické půdní houby, žížaly, semena plevelů, ev. i... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 15.1.2015 Máte i nemáte pravdu. Sama jsem loni pěstovala na políčku řádek dvaceti rostli keříčkových rajčat, měla jsem zamulčováno folíí, práce s tím jak na kostele, přišla plíseň a vše pryč. Spon v řádku byl 50 cm. Říkala jsem si, že letos musím volit spon 1... celý příspěvek > |  | Papriky - výsev, 14.1.2015 Včera jsem vysela první semínka zeleninových paprik. Odrůda Jiřka a Františka od p. Teclové. Semínka umístěna jako obvykle do kuchyně nad ohřívač vody a zakryta bublinkovou folií. Až začnou klíčit, vyseju další a budu pokračovat do té doby, než budu... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 13.1.2015 Semínka zasetá 6.1. umístěná na parapetu již klíčí, kelímky jsem umístila co nejblíže k oknu, aby měla co nejvíce světla ze slunce. Jiřina |  | Česká rajčata, 12.1.2015 Odrůda Stupické polní rané patří spíše k náchylnějším odrůdám k fytoftoře. Pokud se běžné odrůdy dají dělit na více a méně náchylné. Loni jsem měla pocit, že při nástupu plísně hnědlo vše stejně rychle. K mírně odolnějším někteří řadí Bejbino, u... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 8.1.2015 Dnes jsem vysela dvě semínka Philovy. Myslela jsem si, že již žádné semínko nemám a když jsem šla vyfotit sáček od Philovy, abych fotku poslala synovi, našla jsem dvě zbylá semínka. Předchozí semena ostatních odrůd jsem vysela 6.1. Měsíční fází se... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 8.1.2015 Prohlédla jsem zásoby semínek, našla jsem prázdný sáček od Tomatobery, firma Simply seed, sáček igelitový, vevnitř papírový, bez fotky, cenu neznám.
Dále igelitový sáček s pěti semeny od Premier seeds, cena neuvedena, nejeví se mi jako orginální... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro sezónu 2015, 6.1.2015 Je těžké od počítače poradit. Nevím, na co rajčata používáte, zda jen na jídlo, na saláty, do vaření, na konzervování, sušení... Nevím, kde žijete, jiné odrůdy se dají pěstovat na Vysočině, jiné u Bratislavy. Sestra na Šumavě pěstuje rajčata jen ve... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 4.1.2015 V minulých letech to tady zkoušelo několik lidí. Zkušenosti má např. p. Mirek, Mr. Biggg, sama jsem zkusila jeden rok přezimovat Děvočku, přezimování se povedlo, rajče další rok chvíli rostlo ve skleníku a potom zašlo. Pro mne to přijde natolik... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 4.1.2015 Dnes jsem nasypala výsevní substrát do kbelíku, smísila jej se sněhem a donesla do sklepa. Datum výsevu rostlin k řízkování jsem stanovila na 6.1., loni jsem vysévala 4.1. Nemám ještě Philivitu ani Phantazii, doufám, že semena budu mít doma do... celý příspěvek > |  | Rajcata - z jednoho dve, 2.1.2015 Projděte si vlákno Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, tam je návod, jak namnožit množství sazenic z mála drahých semínek. Za několik dní se chystám vysévat. J. |  | Rajcata - z jednoho dve, 2.1.2015 Stěna skleníku, kterou tvoří zeď je dlouhá 5 m. U této stěny jsem r. 2014 měla vysazeny po dvou rostlinách od odrůd Tomatoberry, Finik oranževyj, Stupické polní rané. V rozích po jedné rostlině Děvočky a Rosevého serdce. Uprostřed jsem měla jednu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|