|
Příspěvky uživatele - 16.190
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
zrcátko na brambory, 12.2.2009 S tím naprosto souhlasím. Stačí, když člověk slyší, "strýčku nemáš ještě trochu biobrambor"? To víš, že mám. Děkuji za nápad, v sobotu budu vyrábět zrcátko na tyčce. |  | Jak se zbavit mladých jasanů ze zídek, 12.2.2009 Předpokládám, že roste v kamenné zídce již několik let, jak píšete.V tom případě vytrhnutí asi nebude možné,/i když by bylo nejlepší/. Zde pomůže jedině chemie. Nechat trochu vyrůst a postříkat listy. Případně po 14 dnech zopakovat. Doporučuji... celý příspěvek > |  |
|  | Moc květů?, 11.2.2009 neodstraňovat, rostlina si s tím poradí, na poli je taky nikdo nevyštipuje. |  | rajče start, 11.2.2009 Není START název odrůdy jako třeba SLÁVA PORÝNÍ a F1 že je to hybrid? |  | Sklizeň hrachu, 11.2.2009 Pak už se tomu říká sklizeň na semeno a ne na zeleno.Každý si může vybrat, zda slaďoučký hrášek u záhonku, nebo hrachovou kaši s uzeným masem. Dobrou chuť. |  | Umírající fazole, 11.2.2009 To spíš bude hniloba na klíčící rostlině, je to nejen na fazolích |  | Pórek, 11.2.2009 Proč by to nemělo jít? Pokud mám pórek jen pro sebe a ne na výdělek, tak přece broučka vyříznu a ze zbytku je dobrá polévka.Nejméně půlka pórku zůstane po vyřezání bez broučků. Já vím, manželka s tím má víc práce, ale chemii si šetřete na to, kde to... celý příspěvek > |  | Mangold, 11.2.2009 Můj švagr je šprýmař. Dal mé manželce k narozeninám celou rostlinu Mangoldu /cca50cm/ jako "květinu" k narozeninám.Udělali jsme z toho polévku na způsob špenátové. Byla dobrá, ale zůstaneme raději u originálu-špenátové polévky. |  | Pekingské zelí, 11.2.2009 Protože mám také rád pek.zelí, poradili mi odborníci ze sempry, že dva druhy lze vyset i na jaře, tak to vyzkouším.Jinak potvrzuji, že se dá i na delší čas/podle kvality sklepa /uložit na podzim i ve sklepě-chce to i včas přebírat a nenechat zkazit... celý příspěvek > |  | Salát co vyběhl, 11.2.2009 Doporučuji se řídit dobou výsadby uvedené na sáčku.Předpokládám, že v dubnu bych měl zalát dávno vysetý v zemi, /tedy ne ve skleníku/mám totiž zkušenost, že pokud se nevyseje salát "letní" odolný proti vybíhání, po polovině června vyběhne... celý příspěvek > |  |
|  | Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 11.2.2009 Zkoušel jsem všechny známé způsoby včetně do písku.Protože mám sklep studený, teď+8 stupňů a středně vlhký, již delší dobu skládám na poličky, které jsem si vystavěl z cihel a ležení z hurdisek.Na ně vyskládám mrkev, petržel, celer, černou ředkev... celý příspěvek > |  | Odrůda keříčkové fazole na lusky, 9.2.2009 jakékoliv keříčkové žluté jsou vynikající se smetanou... Většinou jsou již bez vláken a sklízí se po etapách, dokud jdou lusky zlomit, poté již nejsou ke konzervaci, nebo k té omáčce moc vhodné. |  | Uschlé rostlinky hrachu, bez kořenů, 9.2.2009 Jsou-li bez kořenů, sežrala kořeny myš, nebo hryzec: příště, až se to vyskytne, nečekat, otrhat co se dá, v polévce budou výborné |  | Sklizeň hrachu, 9.2.2009 Jak začne tvrdnout, je už pozdě. Choďte chutnat častěji, jakmile přestane být sladký a začne tvrdnout, ba i lusky začínají měnit zářivou zelenou barvu, je pozdě.Jinak se dá konzumovat od doby, kdy se v lusku něco objeví a co stojí již za to sníst |  | Plíseň na hrachu?, 9.2.2009 příště jej nesejte tak husto. Pomúže i méně zalévat |  |
 |
|
|
|