|
Rychlení čekanky salátové, 14.10.2009 Dobrý den. Naprosto v pohodě. Čekanka se běžně pěstuje hydroponicky, čili jen ve vodě. Stanislaw |
 |
Smrkové jehličí, 14.10.2009 Takže zkusím já. Vytvořil jste si vlastně rozloženou hrabanku, což byla od nepaměti zahradníky vytvářená zemina, ve které pěstovali třeba vřesy a vřesovce, azalky apod. Prostě to bafněte a smíchejte s další zeminou, protože to zřejmě bude úplně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kříženec rybízu a angreštu Jolona, 14.10.2009 Prosím dá se u nás sehnat rostlina Jolona (kříženec rybízu a angreštu) Tato rostlina by měla mít velké červené bobule a měla by být chutnější než známá Josta. Jediný článek, který o této rostlině pojednává je v časopisu Receptář č6/2004 na... celý příspěvek > |
 |
Hloh klínovitý, 14.10.2009 Prosím o sdělení zda se dá u nás sehnat léčivá dřevina tradiční čínské medicíny hloh klínovitý (Crataegus cuneata). Děkuji předem Hana |
 |
Založení trávníku ješte letos, 13.10.2009 O tom, že tráva roste i v zime jsem nenapsal ani slovo. Vysévá se nyní proto, protože se spolehlivě využije veškerá zimní vláha, což je velmi důležité. Jarní přísušky jsou zcela běžné. Mráz nemůže travní osivo nijak poškodit. Výsev travního osiva... celý příspěvek > |
 |
Maliník černý rybíz, 13.10.2009 Paní Martino měl jsem podobný problém, aby se mi maliník nerozrůstal a zároven do něj neprorůstala bršlice. Vyřešil jsem to tak že na místo kde jsem sázel maliník jsem odplevelil, vybral plné kolečka hlíny a zapustil do země zábranu, kterou... celý příspěvek > |
 |
Jak očistit lepové desky plné hmyzu, 13.10.2009 Prosím o radu jak očistit žluté lepové desky od starého lepidla s nalepeným hmyzem, aby se daly znovu natřít chemstopem a použít v boji se smutnicemi. Děkuji za radu Marie |
 |
Založení trávníku ješte letos, 13.10.2009 Nelamte si s tím hlavu, že tomu nerozumíte. Otázka zněla na výsev travního osiva, nikoli na sečení trávy. Stanislaw |
 |
Zbytky postřiků na plodech, 13.10.2009 Ten závěr je parádní! Mám 56 roků a tak se tím budu řídit a večer se zase mrknu na tu lahvinku Zweigeltrebe, ročník 2007. Chci tady být do 90i, tak tomu kapánek pomůžu. Ať se resveratrol taky trošku snaží. Stanislaw |
 |
Založení trávníku ješte letos, 12.10.2009 Setí na jaře rozhodně není lepší. Travní osivo teď vyseté přes zimu pěkně nabobtná a na jaře okamžitě a spontáně klíčí. Nízké teploty s tím nemají nic společného, to by kolem nás žádná tráva nerostla. Travnímu osivu mrazy nevadí. Stanislaw |
 |
|
 |
Co je to za listnac?, 12.10.2009 Dobrý den. Neumím na dálku posoudit, jak dalece je ono místo, kde jste vysadil Váš stromek vhodné právě pro tento druh, nicméně už je vysazený. Pokud je u parkoviště, asi bych založil korunu výš, než je na snímku, ale třeba nebude nižší nasazení... celý příspěvek > |
 |
Co je to za listnac?, 12.10.2009 Dobrý den. Pravděpodobně Quercus rubra, čili dub červený. Patří mezi tzv. šarlatové duby. Nedávno se tady na tomto webu proti těmto dubům zrovna silně bojovalo. Ať se mu daří. Stanislaw |
 |
Bazalka je ve více druzích, 11.10.2009 Bazalka pravá (Ocimum basillicum je pouze jednoletá, vytrvalá je pouze velmi vzácně pěstovaná bazalka posvátná známá pod názvem tulsí (Ocimum sanctum). Je však teplomilná a světlomilná, proto se pěstuje jako jednoletá venku přes léto a doma za oknem... celý příspěvek > |
 |
Ořezávka smrku, 11.10.2009 Dobrý den. Pokud je tento smrk i pod udanou výškou řezu zelený, tak s velkou pravděpodobností přežije. Jen začnou horní větve opět růst kolmo vzhůru, takže získáte strom, ze kterého na horách posléze dělají takové ty krásné rozcestníky, na které... celý příspěvek > |
 |
Dava se voda pri kvasu?, 8.10.2009 Naprosto zbytečné. Dnešním dnem budu mít založeno skutečně pořádný počet kádí švestkového kvasu a nevidělo to ani litr vody. Přesně před měsícem jsem pálil meruňkovici, která je naprosto přepychová a taky ani deci vody. Plody rozmačkat až na... celý příspěvek > |
 |