Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010
Taky mi to připadá, jako by šlo o úplně jinou odrůdu. Popkud bych měl volit mezi těmi dvěma, tak spíš Wagenerovo. Je tvarově méně vyrovnané, než Ontario, tak se spíš mohou vyskytnout plody netypického tvaru
Ontario a Wagenerovo, 29.1.2010
Rony, nechci se hádat, ale nemyslím si, že na fotce je Ontario. Líčko by mělo být jen lehce narůžovělé Spíš to vypadá jako Idared
Dub červeny rozmnožovyni, 29.1.2010
Vzhledem k tomu, že řízkovanec je geneticky shodný s mateřským stromem, neumím si představit jak by poznal, že má růst jen jako keř. Zezačátku asi nebude tvořit kůlový kořen jako semenáč, ale myslím, že časem by se rozdíly srovnají    Taky... celý příspěvek >
Domácí klobásy, 23.1.2010
Ad Tonda Ch.: Pod pojmem sádlo se myslí syrové sádlo, nevyškvařené, syrový špek  - je levnější než bůček (a nejsou v něm kosti) K poslednímu receptu. Přidávat sanytr (dusičnan) do masa, které leží v ledničce jen 3 dny se nedoporučuje. K tomu,... celý příspěvek >
Pozdní odrůda jabloně, 17.1.2010
Ani jsem o takové odrůdě neslyšel. Že by další kříženec Golden Delicious a Antonovky?
Pozdní odrůda jabloně, 16.1.2010
Máte pravdu. Podle mých zkušeností toto pravidlo o chladnější poloze a delší skladovatelnosti platí prakticky pro všechny odrůdy. S výjimkou Goldenů. U nás obvykle úplně nedozrály ani do konce října. Chuťově špatné nebyly, ale ve sklepě dost brzo... celý příspěvek >
Švestka Valor - Prunus domestica "Valor", 16.1.2010
Obří je silné slovo, ale plody jsou velké a překvapivě docela sladké. Podstatně víc než třeba čačanské pološvestky. Bohužel, stromek mi brzy onemocněl šarkou.
Althanova ryngle, 16.1.2010
Ryngle opyluje hmyz, hlavně včely. Vítr minimálně nebo vůbec, pokud nejsou těsně u sebe. Vzdálenost přesně nevím, ale pokud jsou stromy na dohled, mělo by to stačit. Nesmí to být ale stejná odrůda, ta Vám ryngli neopylí.
Slivovice - kvas, 16.1.2010
Sám nevím, proč je Wiliamsova čáslavka tak glorifikovaná. Dokonce výrobci hruškovice kupují dost draho tuto odrůdu a přidávají do kvasu jiných hrušek.  Prý i kilo Wiliamsek ve stolitrovém sudu vylepší chuť výsledné hruškovice. Nemám s tím... celý příspěvek >
Mezišštěpování jabloní, 16.1.2010
Vzhledem k nepříznivým půdním a klimatickým podmínkám používám pod jabloně prakticky jen semenné podnože (pro bujné odrůdy A2). Plané jabloně v okolí nerostou, tak vysévám Jaderničky a Croncelské. Bohužel semenáčky jsou dost nevyrovnané, co do... celý příspěvek >
Pozdní odrůda jabloně, 16.1.2010
Bancroft je zimní odrůda, vydrží dlouho, byť na jaře v sušším sklepě trochu vadne.
Nejvyšší nadmořská výška, 16.1.2010
Vlastní zkušenosti s pěstováním v této poloze nemám. Uvedené odrůdy patří k těm méně náročným, takže jestli ve vaší poloze prospívají alespoň nějaká jablka,  neměl by být problém ani s těmito. 
Řez zanedbané jabloně, 2.1.2010
Jabloň obvykle nezahubíte ani nešetrným zásahem.   Já si spíš kladu otázku, proč strom dosud neplodil. Podle fotky je možné, že je díky městské zástavbě větší část dne ve stínu. Táhne se proto vzhůru za světlem. Snížením koruny podle mě... celý příspěvek >
Nahořklá slivovice, 2.1.2010
Je to snazší, než si myslíte. Kvas lze přercedit přes přepravku na ovoce (zelenou). To, co zbude, rozředit vodou, zamíchat míchačkou na barvu a přecedit znovu. Ztráty v podobě vyhozených zbytků slupek jsou minimální.
Pozná někdo tuto odrůdu?, 1.1.2010
Projděte si na netu uvedené odrůdy a posoudíte sám.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika