|
Rajče tyčkové Tipo F1, Toro F1, 8.12.2009  S Bejbinem byla letos velmi vysoká spokojenost. Plody jsou menší až střední, chuťově výborné (i když nemá ostrou rajčatovou chuť) a je velmi rané. Pěstuji ho venku v květináčích i ve volné půdě. Co jsem nebyl spokojen, tak to byly Tornáda. Chuťově... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti kadeřavosti, 3.12.2009 Já tedy zkušenosti z podzimním postřikem nemám (Břeclav) mám výborné v předjaří, ale vycházím i z toho, že např. Kuprikol je kontaktní prostředek a současné deště by ho kompletně smyly. |
 |
|
 |
Citrusy v zimní zahradě, 30.11.2009 Děkuji za odpověď. Většinou se uvádí že "Přezimovat rostliny v chladné světlé místnosti je ještě výhodnější a pro rostliny příznivější. Ideální jsou bezmrazé zasklené verandy s dostatkem světla, kde se podmínky blíží těm skleníkovým a teploty tu... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň - jakou?, 26.11.2009 Já mám Fav. Mor. od roku 2004 a jsem s ní spokojen. Rodí pravidelně, je skorá a velmi málo "žene" do dřeva. Kadeřavost řeším postřiky a nemám s ní problémy. Bohužel poslední dva roky je napadána strupovitostí (stejně tak jako ostatní broskvoně) a to... celý příspěvek > |
 |
Kočičí kytička, 25.11.2009 Šantu kočičí máme rovněž zasazenu. Pokud jsem semínka rozemnul v ruce kočka se lísala; na záhoně pro kočku nezajímavá (jen jako stín). |
 |
Třešeň v kontejneru, 16.11.2009 Asi bude nejlepší vykopat jámu a i s kontejnerem zapustit na zimu do země. |
 |
Jabloň na M9, 16.11.2009 Tak jsem si to ověřoval dle štítků - Granny Smith (SK) i Goldstar (CZ) mám na podnoži M9. Uvidím jak se jim u mne ve stěně bude dařit. Goldstar by měl nahradit Golden (silně roste ale téměř nerodí) jako opylovač pro Granny. |
 |
Třešeň v kontejneru, 16.11.2009 Děkuji za odpověď a mám ještě dotaz. Jak by se s tím vyrovnala pokud by nezimovala venku a byla za sklem v teplé místnosti (jednu, max dvě zimy, do doby vysazení ven), nebo v chladu (+ 10-15 stupňů) ale nepříliš na světle. Jedná se mi o to, že mám... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna z hrušní, 2.11.2009 Když jsem ji kupoval neměla ideální tvar do stěny, to se snažím teďkom napravit. Hrušeň má velmi bujný vzrůst a neustále "bojuji" s letorosty. O větší část úrody jsem bohužel přišel díky kroupám a deštivému počasí o prázdninách. Za lahvicou máme... celý příspěvek > |
 |
Ostružiny, 2.11.2009  Já jsem dal po sezoně nůžkami ostružinám za uši. Rodily a rostly o 206 ale objevila se na nich níže uvedená nemoc. Může k rozšíření této houby přispět husté olistění a porost? Postřik, vhledem k úrodě, neměl smysl. Dá se ošetřit preventivně? |
 |
|
 |
Stolní odrůdy révy, 2.11.2009  Předloni na podzim jsem v jenom zahradnictví zakoupil dvě sazenice odrůdy Vostorg. Jedna z nich letos poprvé rodila a druhá se teprve šplhá do výšky. Je fakt že ta první je celý den na slunci a druhá cca od 10 hodin (mám tím na mysli zem). Jsem na... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna z hrušní, 2.11.2009 To bohužel nevím, ale mezištěp tam asi nebude. S tím jsem se setkal až letos u Granny Smith. |
 |
Kdy přesadit broskvoň, 2.11.2009 Plně s Vámi souhlasím. Jen na jaře už nebývá k dispozici takový sortiment jako na podzim. |
 |
Kdy přesadit broskvoň, 2.11.2009 Dobrý den, rovněž řeším výsadbu jaro nebo podzim. Vím že se zde jedná o přesazení, ale je potřeba si uvědomit že pokud kupuji nový stromek a nenasadím ho na pozim zbývá pak jaro. Jenže stromky se vyorávají na podzim a koupené na jaře jsou ty z... celý příspěvek > |
 |
Ovocná stěna z hrušní, 2.11.2009  Našel jsem snímek z letošního roku - Boscova lahvica. Na fotce je špatný rok. |
 |