|
Příspěvky uživatele - 174.166
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Znáte někdo tento keř?, 26.10.2009 Pěstovat se dá, ale je jedovatý. Ty krásné plody jsou pro děti docela lákavé. Hanča |  | Rostlina z Recka, 25.10.2009 Tohle opravdu vypadá na Urginea maritima, to znamená pravá mořská cibule (u nás se většinou pod označením mořská cibule pěstuje snědek ocasatý). Dá se pěstovat jako pokojovka. Hanča |  |
|  | Hrušková povidla, 25.10.2009 Já je dělám takhle jednoduše:
na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 21.10.2009 Díky za obsáhlé vysvětlení a moc zajímavé názory. Zvlášť to o "hygienické čistotě", to bych určitě podepsala. A pak taky o očkování.
Abych se vrátila k tématu diskuze: dneska jsme snědli zbývající květy z hokkaid, v těstíčku jsou opravdu... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 21.10.2009 Pokud je chalupa stylová, měly by být stylové i kytky, takže bych dala nějakou starou růži, nejstylovější je asi stolístka. Tradiční jsou i šeříky a kalina, ale to už je nejspíš moc vysoké a mimo dobu květu zas tak velkou parádu nenadělají. Nebo... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 18.10.2009 Vidím, že jsem se dobře zeptala na ty slimáky, vaše odpověď je pro mě velkou inspirací od začátku do konce, a to s tou petlahví je super nápad.
Můžu se zeptat, co děláte s červenou lebedou? Dá se jíst i syrová? Představa červeného špenátu je pro mě... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 18.10.2009 Alí, děkuji za reakci a obsáhlé vysvětlení. Musím říct, že je radost s vámi diskutovat (i když občas tak docela nesouhlasím), protože svůj názor opíráte o fakta a ne o domněnky a dohady. Aspoň se něco dovím z oboru, o kterém toho moc... celý příspěvek > |  | Černá jeřabina, 15.10.2009 Tak to se zeptám zase já vás, šťávu z rybízu jsem přestala dělat, protože vždycky některá zrosolovatěla. Dokonce i ze stejné várky byly některé láhve v pořádku a v jiných šťáva zhoustla, takže se mi nepodařilo pochopit, kde dělám chybu. Máte nějaký... celý příspěvek > |  | Černá jeřabina, 15.10.2009 Plody otrhám z třapin a rozmixuju (pokud mám zrovna místo v mrazáku, nechám je předtím zmrazit, po rozmrznutí změknou a mixování je snadnější). Na 3 l ovoce dám 1a půl litru vody a 4 deka kys. cirtonové (nebo tak nějak, sypu to odhadem) a nechám 24 h... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 15.10.2009 Alí, děkuji za reakci, macešky jsem zatím jíst nezkoušela, to určitě zkusím. Kromě květů, o kterých píšete, mám vyzkoušené i květy černohlávků, host, lichořeřišnice a červeného jetele. Jasně že ne jako hlavní chod, nakonec šnitlíku nebo petrželky si... celý příspěvek > |  |
|  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 14.10.2009 Prosím, nevzdávejte to! Je přece tolik zajímavých témat. Můžu mít otázky? Několik prvních:
Jaká zelenina by mohla prospívat na víkendové zahradě bez zalévání přes týden (dá se to? stačí mulč nebo jsou jiné fígle?) Máte nějaké osvědčené druhy... celý příspěvek > |  | Zázraky v zahradě, 14.10.2009 Jméno nevím, ale tipovala bych na něco z čeledi brutnákovitých, tak zkuste případně pohledat. Hanča |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 13.10.2009 "pokud chce dosáhnout nějaké slušné úrody musí se přizpůsobit klimatu a podmínkám, volit vhodné odrůdy a ošetření rostlin do dané lokality" - velmi dobrý postřeh, je to přesně tak. S tím dalším už se tak stoprocentně souhlasit nedá.... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 13.10.2009 To ale přece nemluvíme o vlastní zahrádce, ale o velkovýrobě. A v tom nejspíš bude rozdíl už ten, že potraviny z velkovýroby se skladují ve velkých skladech a dopravují na velké vzdálenosti. Hanča |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 12.10.2009 Zdravím, Lenko, díky za otevření téhle diskuze. Hodně mě zaujalo, jak píšete "droboučká divoká rajčata červená i žlutá", můžete mi prosím poradit, kde se dají sehnat semínka? Díky, Hanča |  |
 |
|
|
|