Příspěvky uživatele - 180.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prosím o pomoc, neznám název tohoto stromu, 14.5.2010
Dobrý den paní Aleno, asi by to mohl být Laburnum anagyroides, čili štědřenec odvislý, případně Laburnum x watereri, což je štědřenec Watererův. Tento druhý štědřenec má ještě kultivar "Wossii", který má velmi dlouhé květy a ten se roubuje... celý příspěvek >
Narcis s květy bledule?, 14.5.2010
Leucojum aestivum, čili bledule letní. Moc pěkná rostlinka. Stanislaw
Proč se neroubují - srostou?, 13.5.2010
Dobrý den. Opravdu u broskvoní je problém se srůstáním roubu a podnože, očko se totiž spolehlivě ujímá. Je to ale už řadu let, co v zahrádkářském měsíčníku vyšel článek o chlapíkovi, který rouboval a velmi dobře mu to srůstalo. Ale u očka jde o to,... celý příspěvek >
Jarní kůra k pročištění krve, 13.5.2010
Dobrý den, prosím o vysvětlení Vaší věty, že "slunce vytáhne dusičnany z rostliny". Jakým způsobem to slunce udělá z kopřivy? Dusík je jeden ze základních prvků, které rostliny zcela nezbytně potřebují ke své funkci. Ale určitě jej... celý příspěvek >
Jarní kůra k pročištění krve, 13.5.2010
Zdravím Marcelo nejlépe je sbírat kopřivu do Žofie t.j 15 května kdy obsahuje nejvíc léčivých látek, může být sbírána i později především mladé výhony. Že obsahuje po 20 květnu dusičnany je blbost opak je pravdou. Důležitá je především doba a místo... celý příspěvek >
Jak používat Prhu arniku, 11.5.2010
Prhu arniku také pěstuji již 10 let a požívám nálev 1 čaj.lžička na sklenici vody pouze zevně většinou na nehojící se rány nebo na kožní problémy a se žádnými alergickými reakcemi jsem se nesetkal bylinář Vláďa
Jak používat Prhu arniku, 11.5.2010
Ředění se nebojím je to jednoduché, problém je v tom kde sehnat silnější etanol na ředění Kateřina
Pomalu rozpustná hnojiva - používáte je někdo?, 11.5.2010
Celý můj ovocný sad, který má skoro hektar, je tímto hnojivem vyhnojen. Ke každému stromku jsem během výsadby dal 4 tablety. Je ale pravda, že místo výsadby nebyla zahrada ale pole, kde těsně před výsadbou rostla kukuřice. Jsem s tímto hnojivem velmi... celý příspěvek >
Jméno dnes oblíbeného keře u krajů chodníků, 11.5.2010
Dobrý den. Toto bude pravděpodobně Berberis thubergii "Atropurpurea Nana"
Prosím o pomoc při identifikaci tohoto keře, 11.5.2010
Dobrý den paní Alice. Toto je Aronia melanocarpa, čili temnoplodec černoplodý. Černé malvičky jsou jedlé, ale ne každému chutnají. Není třeba se ničeho obávat. Častěji bývá vysazován jeho kultivar "Nero", tzv. černý jeřáb a je možné, že to... celý příspěvek >
Co to může být za brouka?, 10.5.2010
Cvrček polní?
Bylinkový záhon, 10.5.2010
Jedno z nejlepších koření je perila křovitá jednoletá bylinka s chutí něco mezi bazalkou a mátou. Má i nadhernou fialovou barvu a nejvíce je rozšířena v Japonsku kde se přidává k suši.  bylinář Vláďa
Nejedovatý jehličnan - jaký zvolit?, 8.5.2010
Pane Skálo, všechny Thuje jsou jedovaté a také Juniperus sabina i další keřovité, dále Juniperus virginiana. Všechny uváděné jsou dokonce velmi jedovaté. Stanislaw
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 7.5.2010
Dobrý den. Titanový rýč jsem rovněž vlastnil a byl vynikající. V mých půdních podmínkách, které jsou opravdu dobré, jsem při rytí nemusel na něj ani stoupat, jak šel pěkně do země. Byl hodně špičatý a co je zajímavé, byl vyroben v Rusku. Bohužel mi... celý příspěvek >
Klanopraška čínská, 7.5.2010
Klanoprašku čínskou prodávali  letos v dubnu na Floře v Olomouci za 150 Kč. Rostlina je na pěstování opravdu nenáročná, má ráda slabě kyselý vlhký humózní substrát a nejlépe roste když je kořenový systém ve stínu a vrch rostliny na slunci. Z... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika