|
Podnož PL, 29.10.2009 Ještě bych upřesnil, že jsem na této podnoži koupil : průsvitné letní, julia, bohemia, rubinola, melodie a topaz.
Můžete mi prosím někdo prozradit, jakou vzrůstnost mohu na této podnoži očekávat? Koupil jsem dobře?
Jaký druh mi ještě ve... celý příspěvek > |
 |
Podnož PL, 29.10.2009 Ve školce jsem koupil jabloně, žádal jsem čtvrtkmeny. Na štítku je označení pl. Toto označení jsem nikde jinde nepotkal. Nevíte, co to je za podnož? Myslel jsem, že mi dají ke čtvrtkmenům mm106. Označení jsem si bohužel všimnul až doma. Děkuji VN |
 |
|
 |
Pochlubte se svými altány, 6.10.2009  take posilam foto altanu (4x4m dlazba), ktery jsem nedavno dokoncil
Naklady:
obrubniky 1600,-Kc
sterk 1800,-Kc
dlazba -stare cihly (pudovky) napustene Lukofobem 0,-Kc
kostra 10500,-Kc (delana na zakazku, dovezl jsem ji jako stavebnici a se... celý příspěvek > |
 |
Durman už kvete, 3.10.2009 Dejte ho už domů. Mohl by vám zmrznout. Seřízněte ho a dejte do sklepa.
Ivana |
 |
Kana/dosna, 30.9.2009 To nevím a ani bych to nezkoušela. Proč taky. Stačí si vysomrovat od souseda nějaké hlízy. Ten, kdo je pěstuje, tak časem neví co s nimi a rozdává. Nebo koupit nějakou hlízu v zahradnictví a uvidíte na podzim jak se vám pěkně rozmnoží. Hnojit a... celý příspěvek > |
 |
Kana/dosna, 30.9.2009 Když jsem sázela kany, tak jsem pod ně dala slepičáky. Jsou vysoké a kvetou jako šílené. Hnojíte dostatečně? U květin se nebojím hnojit řádně, protože je nejím. Když jsem začínala pěstovat květiny, tak jsem je taky měla všelijaké. Koukala jsem do... celý příspěvek > |
 |
Břečťan - kolik cm od sebe sázet, 21.9.2009 Já mám zkušenost s břečťanem jinou. Dům byl slepený z několika částí a každá část má jiný sokl a taky jinou výšku soklu. Tuto hrůzu jsem chtěla zakrýt břečťanem. Krásně se rozrostl, držela jsem ho tak, jak bylo třeba. Najednou začala opadávat omítka.... celý příspěvek > |
 |
Co je toto za dřevinu, voskové listy jako růže, 16.9.2009 Mohla by to být mahonie. Dává se do kytic. Kvete žlutě a pak má bobule modré. Na venkovské zahradě ji má spousta lidí právě u plotu. Zkuste si to porovnat, nejsem odborník. Pokud to odpovídá, tak bych tam nějaký keřík nechala.
Ivana |
 |
Jaké rostliny na živý plot?, 11.9.2009 Výška by mohla být malé očko okolo 2m. Nižší určitě ne.
Ivana |
 |
Jaké rostliny na živý plot?, 10.9.2009 Chtěla bych oddělit zeleninovou zahradu živým plotem z keřů. Stříhat ho nechci, místa mám dost. Můžete mě poradit aspoň pět druhů, které by se k sobě hodily třeba vzrůstem a taky bych chtěla, aby stále něco kvetlo, aby to bylo barevné, žádná nuda.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zvířátko v kompostu - vyloupaná kreveta?, 8.9.2009 Díky za váš dotaz. Neznalých je nás víc. Taky jsem na ty larvy v půdě narazila a myslela si, že je to nějaký škůdce.
Ivana |
 |
Chci se napást na zahradě, 8.9.2009 Chvíli byla na zahradě pauza, nebylo tam žádné ovoce k jídlu. Tak jsme pomohli sklízet švagrové ringlu. Samozřejmě přímo ze stromu, to je jinší chuť! Potom zarodili mladé švestky. Dva stromečky jsme pojídáním sklidili do mrtě. Ožírala... celý příspěvek > |
 |
Kůra z lesa na mulčování zahrady, 31.8.2009 Vykácely jsme v lese nějaké smrky napadené kůrovcem. Můžu kůru z těchto stromů použít na mulčování zahrádky? Možná bych si troufla bez ptaní, ale mám 3 metry od záhonka živý plot za smrčků. Jsou vyrostlé z náletových smrčků, které rostly na lesní... celý příspěvek > |
 |
Kůrový mulč, 23.8.2009 Ještě jsem kůru z lesa nepoužila. Ale chtěla bych. Zatím jsem do toho nešla jen proto, že mám asi 3metry od záhona krásný plot ze smrčků. To bych se asi měla bát, že jo? Přece jen by se z té kůry mohl nějaký brouk do smrčků pustit.
Ivana |
 |
Kopretiny, 20.8.2009 pro hosta 143,25: Velkou zahradu mám spoustu let, byla v bídném stavu. Samozřejmě na ní něco rostlo. Při práci a nádstavbě domu se toho moc stihnout nedá. Nějaké zkušenosti mám, v něčem naopak hledám radu. Pozorně čtěte. V diskuzi o jahodách píšu, že... celý příspěvek > |
 |