|
Příspěvky uživatele - 174.166
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 22.4.2009 Doronicum - kamzičník. Hanča |  | Jak se zbavit včel?, 21.4.2009 Děkuji, to je opravdu inspirativní čtení. Tak třeba mravence jsem už na balkoně měla, a řeknu vám, nic moc. Tak snad zkusím toho medvěda . Nebo budu častěji zalévat a místo netřesků možná vypěstuju ve skalce lekníny. Už se těším.... celý příspěvek > |  |
|  | Jak se zbavit včel?, 21.4.2009 Prosím o radu, taky bych se ráda zbavila včel, ale ne těch medonosných od sousedů. Na lodžii, která je na jih, se usadily malinkaté včeličky, žijící v půdě, a neustále jich přibývá. Mám tu přísavník v truhlíku a skalku se suchou zídkou ve velké bedně... celý příspěvek > |  | Koníček - botanické jméno, 19.4.2009 Jmenuje se bika (Luzula). A není to tak docela tráva, patrří do čeledi sítinovitých (Juncaceae). Hanča |  | Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 19.4.2009 Nazdar Miro. To co máš na fotografiích není fréza zn. TJ 6.5,o které je tato diskuse, ale malá benzinová fréza Tj 5 na bantamových kolech s šípovým vzorkem. Tj 6.5 je těžká naftová fréza na 16" kolech a proto je vůbec nelze porovnávat. ... celý příspěvek > |  | Kiwi, 19.4.2009 Pane Václave, moc ráda bych si tohle ovoce rozšířila na zahrádku, ale nějak se nedaří. Loni na jaře jsem si koupila dvě rostliny, ale na podzim, v době, kdy by asi v budoucnu měly mít úrodu, nějak omrzly. A letošní zimu přežila jen samice. Tak se... celý příspěvek > |  | Výsadba nového stromu, 12.4.2009 Ještě se vrátím ke své umrzlé meruňce, která nyní roste z podnože. Rozhodl jsem se ji ponechat, i když chápu, že kvalita budoucích plodů je poněkud loterije. Ale mám dotaz, jak ji teď nejlépe prořezávat. Má velké množství tenkých a dlouhých bočních... celý příspěvek > |  | Had na zahradě, 5.4.2009 Ale vnímá otřesy povrchem těla. Což třeba na zahradě uspořádat technopárty? Zmije by to určitě nevydržela, zahrádka možná taky ne . Hanča |  | Had na zahradě, 4.4.2009 Ano, je to zmije. Hanča |  | měsíčková mast - sádlo?, 30.3.2009 Takže podle Herbáře (Janča, Zentrich): Roztavíme 1/2kg sádla, přidáme 2 hrsti čerstvého květu měsíčku s kalichem. Necháme ztuhnout, dáme do ledničky, za 2-3 dni zas roztavíme, přidáme hrst čerstvých květů, opět dáme do ledničky, za další 2-3 dni... celý příspěvek > |  |
|  | Jak rozeznat okrasné a jedlé fazole?, 30.3.2009 Našla jsem váš příspěvek trochu pozdě, ty bílé fazole už nejspíš nemáte . Ale přesně takové se občas prodávají k jídlu, alespoň jsem je nedávno viděla v obchodě se zdravou výživou. A doma jsme vždycky jedli i okrasné fazole, ať už lusky... celý příspěvek > |  | měsíčková mast - sádlo?, 28.3.2009 Opravdu? To sádlo, co jsem kupovala já, solené nebylo. Solené samozřejmě být nesmí. Hanča |  | měsíčková mast - sádlo?, 28.3.2009 Dobrý postup na výrobu masti je taky v 3.dílu Herbáře pánů Janči a Zentricha. Vyrábím ji takhle i z kupovaného sádla, v ledničce vydrží několik let a nikdy nezplesnivěla, a navíc voní, což se o masti jen z měsíčku a ze sádla zrovna nedá říct. Tu... celý příspěvek > |  | Dřevěné pražce jak ošetřit?, 24.3.2009 Dokáže mi někdo poradit, jak dostat starou zátěž z pražců z půdy? Rozloží se to časem nějak samo nebo co s tím? V zahradě, kterou jsem zdědila, byly kdysi z pražců udělané kůly v plotě . Hanča |  | Umělý trávník, 24.3.2009 No nevím, máme tuhle vymoženost u nás na hřišti. Od té doby, co tam je, se mu nějak vyhýbám. Zvlášť když svítí slunce, připadá mi, že ten "trávník" nějak chemicky smrdí. Ale možná si to jen namlouvám... Hanča |  |
 |
|
|
|