|
Mech všude i na záhonech, 14.9.2010 Zkuste na záhonu trochu zlehčit zeminu (zřejmě ji tam máte hutnější) a častěji okopávat nebo aspoň projet "drápky", to mech nemá rád. Jinak já se zbavila mechu v trávníku obyčejným přihnojením trávy močovinou asi 2x za rok. Lída |
 |
Jak zakracovat meruňku?, 14.9.2010 Čtyřletá meruňka už měla být dávno řezaná, aby založila silné kosterní větve, jinak právě dělá šlahouny, které pak odspodu špatně obrůstají, zůstávají slabé a plodí na koncích. Ale řeže se buď v květu nebo po odpození max.do druhé poloviony srpna,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se jmenuje tato cibulnatá květina?, 14.9.2010 Pro brodiaeu udává Havlis až -29°C, tak by měla vydržet. Jinak frézie se přezimují při cca +18°C - takže nemohly venku přežít... Lída |
 |
Nevhodné či opatrnost vyžadující vodní rostliny, 14.9.2010  Kyprej mám min.180cm vysoký a kořenový bal má asi do hl.30cm, asi před 14dny jsem ho přesazovala. Žádný kůlový kořen neměl. Lída |
 |
Jiřiny a slimáci, 14.9.2010 Zrovna před čtrnácti dny se v ulici, kudy chodím na zahrádku, otrávily jedné paní tři kočky Vanishem, který tam soused nasypal pro slimáky. Prý kočkám chutná - ale nepřežijí... Lída |
 |
Choroba josty?, 13.9.2010 Padlí. |
 |
Co to je? broskev nebo nektarinka?, 12.9.2010 Už jsem psala nahoře, že červenolistá broskvoň je Červený císař. Má menší červené plody (což fotce odpovídá), protože je hlavně okrasná. Prodává ji už roky Starkl. Lída |
 |
Neznámá rostlina, 12.9.2010 Podle květu asi máte, konvalinko, pravdu. Lída |
 |
Neznámá rostlina, 11.9.2010 Normální šáchor je pokojovka. |
 |
Co to je? broskev nebo nektarinka?, 11.9.2010 S červenými listy bývá brosvoň "Červený císař"... ? Lída |
 |
|
 |
Surfinie - jak přezimovat, 11.9.2010 Kdybyste si to zadala do vyhledávače, dozvěděla byste se, že na podzim se na polovinu zakrátí a přezimují v chladu na světlém místě, v únoru se pak zkrátí ještě jednou. Na podzim jsou ale náchylné na plísně, takže se obvykle pěstují jako... celý příspěvek > |
 |
Nemocný rhododendron, 10.9.2010 Dithane by měl pomoci, stříká se 3x po 14-ti dnech. Lída |
 |
Jak se jmenuje tato cibulnatá květina?, 10.9.2010 Brodiaea. Lída |
 |
Chamaerops - přezimování, 10.9.2010 Světlo potřebují. |
 |
Červivé švestky, 10.9.2010 Je potřeba postříkat Calypsem, když je asi 80%květů odkvetlých. Lída |
 |