Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hnojivo do jímky?, 15.6.2009
Asi by to šlo, ale já bych to nedělal. Všechny agrochemikálie se doporučuje použít krátce po naředění. Řasy bez světla sice neporostou, ale hnojivo se může rozkládat, některé složky spolu reagovat a posléze odvětrat (amoniak). Navíc čistou... celý příspěvek >
Bude to k jídlu?, 14.6.2009
Pokud bylo maso čerstvé, za 10 dní při teplotě 6 st. se nemůže kazit. Za důležitou považuji organoleptickou zkoušku při překládání masa. Je-li lák čirý a narůžovělý a voní česnekem, je maso nepochybně v pořádku. Pár bublinek na hladině bych neřešil.... celý příspěvek >
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 14.6.2009
Myslím, že kalvados se vyrábí z jablečného destilátu. Z vinného je to, tuším, brandy.
Pilatka svestkova, 13.6.2009
Taky mohu potvrdit, že šarka na listech Domácí švestky letos není příliš patrná. Zato je výrazná na jíiných toleratnějších odrůdách, včetně myrobalánu. 
Jakou Jablon do 300 n.m, 13.6.2009
Ve 300 metrech, pokud se nejedná o mrazovou kotlinu, můžete pěstovat prakticky jakékoli jabloně. Vzhledem k zatravněnému sadu bych doporučil bujnější,  hlouběji kořenící podnož.   
Eletrická pila nemaže, 12.6.2009
Mám (na pohled) stejnou Makitu - půl roku starou - jako je na obrázku. Od začátku se mi zdá, že žere naopak příliš oleje. Oproti staré motorové Hq - když jsme řezali palivo paralelně dva - asi tak 3x víc. Je možné olejové čerpadlo nějak... celý příspěvek >
Pergola - krb a gril, 12.6.2009
Trámy koupíte na pile.  Dlouhé by měly být  - asi jako ta pergola.
Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 12.6.2009
Lednička mě nenapadla. Nemyslím si, že to odizolování je nutné. Solární sušičku jsem stloukl z překližky a polykarbonátu před 2 týdny  (na 2 síta 80x60 cm), polystyren mám jen pod dnem. Zatím jsem nic nesušil, jednak není co, v tomto počasí ani... celý příspěvek >
Konečně zahrádky bez chemie a zahrádkáři bez přípravků, 12.6.2009
Možná jsem jediný, ale trochu sdílím názor pana Stanislawa. Občas stojím u obsluhovaného pultu v drogerii (tam to slýchám častěji než v zahradnické prodejně) a paní se ptá - na broskvi se mi kroutěj listy - a prodavač jí s doporučením předá... celý příspěvek >
Pochlubte se svými výsledky roubování, 11.6.2009
Používám při roubování tu nařezanou balicí folii druhým rokem. Většinou jsem se ale - u kopulace - vrátil ke staré pásce, dělá se mi s ní prostě líp. Folie se mi osvědčila při přeroubování silných větví - tam je jinak spotřeba pásky neúměrně... celý příspěvek >
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 11.6.2009
Sud bych nesířil. Nevím, k čemu by síra slivovici pomohla. Pálenka není víno. Ve shodě s p. Gregorcem soudím, že dobrá slivovice je natolik lahodná, že ji netřeba dotvářet chutí dubového dřeva. Na rozdíl od něj si však myslím, že ze... celý příspěvek >
Preprava kvasu, 10.6.2009
Jednodušší bude přidat svých pár švestek zodpovědnému sousedovi do jeho kvasu a odkoupit od něj alikvotní díl slivovice za cenu výpalného.
Švestka - opadané plody, 10.6.2009
Přesně to nevím, ale stává se mi to taky. V roce po nadprůměrné úrodě slivoně  shodí plůdky, třebaže kvetly, nezmrzly a byly ošetřeny proti pilatce. Vysvětluji si to tak, že stromy byly loňskou úrodou vyčerpané a chtějí si odpočinout.... celý příspěvek >
Zežloutnutí listů, 9.6.2009
Určitě bych stromky každý den nezaléval. Činím tak obvykle 1x za týden až dva, v tomto počasí vůbec. Zalévám jen první rok po výsadbě, později jen v době mimořádného sucha.     Je možné, že vápno z omítky vytěsnilo železo a chloróza... celý příspěvek >
Nová ovocná zahrada, 9.6.2009
Orientace svahu směrem na jihozápad je optimální.  Nevím dle čeho usuzujete, že směr převládajících větrů je z jihu. Spon výsadby je třeba volit podle zvoleného druhu, podnože, tvaru a taky výšky spodní vody a kvality půdy. Řady je lepší... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika