|
Bílá plíseň na plodech, 27.5.2009 Příčina asi bude v polouzavřeném prostoru, patrně máte zahuštěné nevzdušné korunky.Zkuste prosvětlit hustotu řezem a použijte něco proti padlí (BAYLETON, HATTRICK). AB |
 |
Mladý burlat, 26.5.2009 Záměna někdy možná je, ale nesmí být častá.To pak budí podezření, že se prodejce zbavuje ležáků.A dokazujte mu po letech, že neprodal žádanou odrůdu ale něco jiného.Třešeň vám asi někdo zaměnil za pozdnější. AB |
 |
|
 |
Půda ve skleníku, 26.5.2009 Hodně bude záležet na druhu hnojiva.Dnes bych nehnojil ničím jiným, než organickým hnojivem v kombinaci slepičí-kravský-koňský granulát.Občas přidám vrstvu rašeliny a zaryji.Jinak je rozhodující, na co budu skleník používat, který druh zeleniny budu... celý příspěvek > |
 |
Předělání studny na rezervoár dešťové vody, 23.5.2009 Je mně líto, že nerozeznáte dobrou pramenitou vodu od povrchové.Naši otcové ano.A o její kvalitu se uměli postarat . My už ne. AB |
 |
Pristresek na drivi, 23.5.2009 Malý spád střechy a ještě k sousedovi bude dlouho nést tíhu sněhu a navíc k jeho kůlně je vytvořena kapsa pro sněhové návěje(vlhnoucí zeď).Takové řešení není moc dobré pro harmonické souznění mezi sousedy. AB |
 |
Vinný sklípek, 22.5.2009 Souhlasím s předchozím vyjádřením.Jen první, co bych na vašem místě udělal, je zkušební vrt(y) na výšku hladiny spodní vody (ručně, za dvě hodiny vrtákem 100 mm).Zapuštěný sklep (stejně jako bazén)právě z výše uvedeného důvodu mívají problém a navíc... celý příspěvek > |
 |
Sazenice révy vinné, 22.5.2009 Rostliny v květináči nebo v kontejneru je možné stále vysazovat a nezapomeňte sazenici hned po výsadbě a potom občas zalét nejlépe dešťovou vodou. |
 |
Usichaj mi lisky, 22.5.2009 Patrně dostatečně nezaléváte nebo přeléváte.Nebo zkoušíte zakořeňovat ve vodě?A jakým způsobem? |
 |
Kalná voda ze studny, 22.5.2009 Nažhavte vlákno Železitá voda v okénku pro Vyhledávání.Možná vám to pomůže. AB |
 |
Kuny, 22.5.2009 Teď jde o to, kdo by to v domě se zesilovačem na půdě déle vydržel-zda kuna nebo vy.Myslím si ale, že rádio + světlo, spouštěné nahodilým spínačem by mohlo mít úspěch.Na myši ovšem asi ne.Mám ale na dvoře túji a v ní už leta sídlí v zimě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škodná v zahradě - srnec, daněk, 21.5.2009 Díky.Flintu nemám, ale budu muset něco vymyslet, jinak marné moje namáhání. AB |
 |
Škodná v zahradě - srnec, daněk, 21.5.2009 V květnu, kdy je dávno po zimě a sněhu, nacházím týden co týden odřenou kůru u zákrsků tak dokonale, že těžko stromky zachráním.Ochranné pletivo je zvednuté, stromek vyhnutý až vyvrácený.Prý srnci mají svědění při obnově paroží... Ví o tom někdo... celý příspěvek > |
 |
Výběr sekačky - elektrická nebo benzínová, i s mulčem - moje mýty, 21.5.2009 Systém Tera měl automatickou spojku, při volnoběhu se lišta neotáčela a bylo možné plný koš sejmout a vysypat.Chce to novější provedení se stejnou funkcí. |
 |
Největší vžité fámy na zahradě, 21.5.2009 Podotýkám, že mám na mysli trávu v zatravněném sadu, kde se kosí i dlouhá tráva, kterou usuším a pak v tenké vrstvě mulčuji pod stromy. Nejedná se tedy o udržovaný trávník, jaký má autor vlákna na mysli. AB |
 |
Mravenci na hrušni a zkroucené listy, 20.5.2009 Asi bude narušená rovnováha v přírodě a člověk ji musí suplovat jedy. AB |
 |