Příspěvky uživatele - 122.179

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování třešně, 2.3.2009
S oblibou roubuji anglickou kopulací.Je to otázka rutiny.Srůstová plocha je min dvojnásobná(i více) a nezanedbatelná je i pevnost spojení (srůstu).Stejná síla u obou nemusí být striktně dodržena.Roubování letorostů se daří i... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, a co broskev?, 1.3.2009
Josefe, patrně Vám uniklo, že čas lze nadběhnout roubnutím kousku semenáče na nějakou podnož (M-LE-1 nebo Wangenheima).Jedinou a zaručenou předností je semenáčův kořenový systém, to ostatní je opravdu otázka štěstí. AB
Technika orby, 27.2.2009
Dobrý den vážení, promiňte mi, že se vmíchávám do vaší diskuze.Vyprovokovaly mě k tomu ty nádherné snímky, které mně nostalgicky připomněly tento zážitek: před dvaceti lety jsem s novou Terrou uměl orat tak, že po přednastavení pluhu na... celý příspěvek >
Temer neresitelny problem, 23.2.2009
Stejný problém jako s holuby.Vzpomínám na svého dědečka, který vyčerpal všechny důstojné metody.Nakonec holuby chytal a přistřihl jim vždy jedno křídlo.Holubi ničili střechu a dešťovou vodu dál , slepicím sežrali co mohli, dědeček zemřel.
kácení ovocných alejí, 21.2.2009
Vinit strom(y) za to, že mu někdo způsobil újmu, je liché.Nezdá se Vám?Stále máme tendenci zaměňovat mezi sebou příčinu a důsledek.Proč? AB
zasychání větviček višní, 21.2.2009
Zdá se, že s přibývajícími novošlechtěními u višní a meruněk přibývá i náchylnosti k chorobě se kterou není lehké se vypořádat(nehledě na šarku, která hrozí u meruněk).Jsem rád, že jsem nevykácel všechny staré odolné a samosprašné odrůdy... celý příspěvek >
Listnaté stromy, 19.2.2009
Kácet se má vždy s rozmyslem a také včas.Ne až se stane to, co ve Zlíně.Dnes v důsledku toho následuje vlna kácení i tam, kde není důvodu a úředníci to přehlížejí.To je špatně.A většinou k tomu přistupují lidé, kteří nikdy nic nesázeli.Aleje,... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 16.2.2009
Souhlas, také jsem Giant Rome přestal pěstovat, byť netrpěla chorobami a dozrávala konzumně až v tuto dobu, ne-li později.Koupil jsem místo ní odrůdu Vila.Nečekám ani až zarodí a přeroubovávám ji na Hardyho a jiné staré osvědčené, kterým se nikdy... celý příspěvek >
rezistentní višně v České republice, 16.2.2009
S novými višněmi jsem dospěl k určitému zklamání.Mám známou Erdi Bötermö a žasnu, co vyvádí.Ještě že jsem nevykácel starou odrůdu(místní, méně výnosnou),která je samosprašná a žádnou monilií netrpí.Je aromatická, bezvadná pro výrobu... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 13.2.2009
A tak jsme možná mojí vinou přesedlali na hrušky, kterým se věnujeme v jiné rubrice.Jen k poznámce Dr.Vysloužila: pracharandu nevyrábím, ale loni po zkušenosti s usušením hrušky zvané u nás krátce HNILIČKA(ofic.název neznám) se na to... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 13.2.2009
Mohu-li se vmísit do ušlechtilých myšlenek, které k masopustu patří, co kdybychom místo bohatého sortimentu jabloní přešli svou pozorností na nádherný sortiment hrušní a do zbylých děr některou z nich zasadili?Nic mně snad nevadí víc, než ceny hrušní... celý příspěvek >
Obnovení staré zahrady, 12.2.2009
Pokud v dolní části nejde o mrazovou kotlinu mělo by se u vás dařit všemu, včetně modrého ovoce.Všímejte si a využijte zkušeností sousedů.Pokud vykopete některý starý strom, stejný druh tam znovu nesázejte a když tak zákrsek s novou náplní živné... celý příspěvek >
williams, 11.2.2009
Potvrzuji, Red Bartlett je dobrá také na kompoty.AB
Podnož pro hrušeň, 11.2.2009
Záhoráci za Skaliců měli už ve škole na svačinu konvičku vína s chlebem."Pijme chuapci pijme víno, šak Morava teče mimo..." jsme zpívali aj na vojně.AB
Krtek - a je to, 9.2.2009
Dostatek potravy pro krtka(žížaly a j.) je podmíněn dostatkem organického hnojení.Takže jsou to opět zpětné vazby, které si uvědomíme až krtky máme.Zdá se mi, že největší účinek na ně měl přemístitelný kůl nebo strom, na kterém jsem uvázal uzavřenou... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika