|
Příspěvky uživatele - 111.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
S jakými rostlinami kombinovat levandulový záhon?, 16.9.2009 Já jsem ji dal do suťoviště spolu s 3 druhy máty, meduňkou, trávami (F. glauca a F. ursina), tymiánem, oreganem, mateřídouškou a perovskií. Chtěl jsem, aby to navozovalo dojem svahu ve Středomoří. |  | Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 13.9.2009 Jednou jsem pozoroval pracovníka firmy, která vysazovala v parku nové stromky. Dostal za úkol ořezat konce dřev na trojúhelníku, který ve výšce asi 1,80 m spojuje horní konce tyčí, ke kterým se vyvazují stromky, aby rostly rovně. Jeho pracovní postup... celý příspěvek > |  |
|  | Kolik oleje spotřebuje el. řetězová pila, 13.9.2009 Pokud není na pile regulace mazání, je čerpadlo oleje obvykle navrženo tak, aby 1 nádrž oleje odpovídala nádrži benzinu. Olej se obvykle doporučuje s viskozitou převodového oleje PP90. |  | 2. kvetení jabloně, 13.9.2009 Včera jsem si všiml, že jedna z jabloní podruhé vykvetla. Jak je to běžné a co je příčinou? Zatím jsem našel jen jediné vysvětlení - poškození krupobitím, o výrazném krupobití ale nevím.
Strom je odhadem 20 - 30 let starý a loni plodil normálně,... celý příspěvek > |  | Motorová pila do 6000, 3.9.2009 Je to málo. To je výkon spíš na různé práce do sadu atp., na větší bukové špalky bych to viděl tak kolem 2 kW (já mám 1,4 kW a na palivové dříví používám elektrickou 2,2 kW). Ne že se tou benzinovou špalek neuřízne, ale trvá to déle a je to po chvíli... celý příspěvek > |  | I toto je Mountfield, 23.8.2009 Je škoda, že dobré křovinořezy Oleo-Mac prodává v ČR zrovna MTF. Nedávno jsem si všiml, že se je sem někdo snaží vozit a prodávat oklikou přes Polsko, ale jak je to pak se servisem, to netuším. |  | Srp, který seká, 16.8.2009 V železářství. |  | Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 20.7.2009 To asi těžko, protože jestli jde o firmu Oregon, která vyrábí řetězy do pil aj., tak tu založili ve 2. polovině 40. let v Portlandu ve státě Oregon Američané Cox a Gray. |  | Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 20.7.2009 O tom, že je firma s počtem zaměstnanců 21 - 50 a základním kapitálem 1 milion DKK "velká", se dá s úspěchem pochybovat (kompass.com). Satelitní fotografie ukazuje areál o velikosti malinkého JZD. |  | Zkušenosti s motorem Briggs 5,5 HP, 20.7.2009 Vytlačené gufero je banalita, horší bude ta klikovka. Číslo náhradního dílu byste podle modelu a verze motoru asi našel na webu briggsandstratton.com, ale pravděpodobně to nechcete rozebírat sám, pak bych místo Mountfieldu zvolil autorizovaný servis... celý příspěvek > |  |
|  | Roundap, 15.7.2009 Smrky ani zlatice glyfosátem zředěným podle návodu nezahubíte, ani kdyby na ně postřik nedopatřením mírně zalétl, leda snad tu a tam zežloutne jehlice nebo list.
Prakticky je aplikace glyfosátu velmi jednoduchá - stačí postřikovat ve výšce do... celý příspěvek > |  | Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?, 12.7.2009 Pila TS450 mi nápadně připomíná čínskou pilu Hecht 945 (v železářství stabilně za 4000 Kč). |  | Růže na loubí, 10.7.2009 Čím to poroste rychleji, tím lépe... Měl jsem pro to předpěstované pnoucí růže "Pink Showers" a "Climbing Goldfinch", bohužel jsem jim na jaře nemohl věnovat dost pozornosti a napadly je mšice a houbová onemocnění. K postřiku jsem... celý příspěvek > |  | Roundap - Roundup, 9.7.2009 Teoreticky by se to dalo zrýt ihned, jakmile začnou být na původním porostu vidět známky usychání a uvadání, ale (jak už jsem tu tuším ventiloval) nejlépe je počkat, až původní porost zežloutne a nadobro uschne - tou dobou je už zetlelý i jeho... celý příspěvek > |  | Růže na loubí, 9.7.2009 Rád bych si nechal poradit od zkušenějších růže na popnutí loubí. Loubí by mělo vypadat jako tunel asi 2 m vysoký, 4 m dlouhý, 2 m široký a důležité je, aby vegetace pokrývala i "strop". Břečťan, přísavník a rdesno už máme všude, kam se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|