Příspěvky uživatele - 94.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zahradnické nůžky Fiskars - nic moc, 13.11.2008
Nu, dobré nůžky, a za ty se Fiskars svou cenou považují, by měly přestát i občasné střižení do větve o pár mm silnější. Nemyslím si, že jsou vyloženě špatné, ale poměr cena/kvalita mi u nůžek přijde horší než třeba u jejich rýčů či... celý příspěvek >
Hruška Nitra, 13.11.2008
Jak velký strom vyroste nevím, mám ji jen na jedné větvi. Taky to bude záležet na půdě a podnoži. Ale hrušky to jsou dobré. Zrají mi na přelomu srpna a září, plody větší, bílo zelené s červeným tečkovaným líčkem. Před sklizní dost padají.
Vaše zkušenosti se zasíláním ovocných stromků? , 13.11.2008
S Kubáčkem ze Střílek mám taky dobré zkušenosti. Stromky jsou kvalitní a dobře zabalené. Objednal jsem si je v říjnu a přišly za 3 týdny
uhličitan vápenatý, 13.11.2008
Myslím si taky, že použitelné jsou všechny uvedené chemikálie. Pálené vápno CaO je relativně silná zásada (byť jde o oxid). Hodí se do vlhkých, težkých, jílovitých, kyselých půd. Vzdušnou vlhkostí se vyhasí na hydroxid a současně vzdušným CO2... celý příspěvek >
Domácí šunka, 13.11.2008
Vyrábějí a prodávají se (doufám, že ještě) šunkovary, jejichž víčko je pístovité pod pružinou. Během vaření tak tlakem tuhé pružiny vytěsní nadbytečnou vodu (rosol). Někdy ale tolik, že maso je zbytečně suché a je ho méně.Proto jsem ji většinou... celý příspěvek >
Stromek do květináče, 12.11.2008
Syn zimuje každoročně své bonzaje následně: Vyklopí je z květináče či misky, i s kořeny a zeminou je zabalí do síťoviny (juty, pytloviny nebo umělé z pytlů od brambor, u kmínku zaváže a zasadí do záhonu. Ptal jsem se, proč tak složitě.  Kořeny... celý příspěvek >
ovocná stěna, 12.11.2008
Je to možné, že se na tom podepsala vyšší hladina spodní vody spolu s těžkou nepropustnou půdou.  Zejména kolem Písečné a Mikulovic.  Šlo by to asi otestovat vykopáním úzké hlubší jámy.  Ta voda by se tam objevila.    Starou... celý příspěvek >
Koňský hnůj, 11.11.2008
K vyhřívání pařenišť se častěji doporučuje použít koňský hnůj. Není to totéž, co kobylinec. Uzráním hnoje se likviduje většina patogenních mikrobů (Shigelly, Salmonely, aj. ) potenciálně nebezpečné i pro lidi. Čerstvými výkaly bych nehnojil již z... celý příspěvek >
Koňský hnůj, 11.11.2008
Složení je trochu jiné.  Chlévská mrva obsahuje slámu, kravské výkaly a taky moč. Hnůj vznikne jejím uzráním. Kobylince jsou čerstvé výkaly. Kůň není přežvýkavec, jeho trus obsahuje víc zbytků než kravský a při uzrávání vydává víc tepla. I... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 11.11.2008
Jste si jistý, že je to kos?
Slivovice - kvas, 11.11.2008
1. Ochutnejte tekutou frakci kvasu. 7% je hodně, pokud Vám cukroměr měří dobře, šťáva bude ještě docela zřetelně sladká. Bude-li jen kyselá měření bylo nesprávné (nebo moštoměrem). 2. Je-li hodnota správná, stačí přenést kvas do místnosti teplé... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 11.11.2008
Pravé komposty se dělají v kompostárnách exaktními postupy. To, co děláme my, je skládka biologicky rozložitelného odpadu. Na tom ale nevidím nic špatného, i v nich probíhají procesy, na jejichž konci je hromada použitelné hmoty s obsahem humusu a... celý příspěvek >
Domácí šunka, 10.11.2008
Problém je, že šunka se obvykle vyrábí z kusů masa větších než hrdlo láhve od octa.    Ostatně první šunkovar jsem si koupil v letech, kdy se ještě ocet prodával jen ve sklenicích.
Mulčovací kůra, 10.11.2008
Bude-li drcených větví v kompostu množství větší než malé, hodí se přidat trochu dusíku (močoviny)
jaká odruda na vysočinu pro nadmořskou výšku 613, 6.11.2008
Ne že bych nevěřil  broskvi ve výšce 700m . Každý, kdo někdy brosvoň  pěstoval ví, že prosperita náročnějšího ovocného druhu  v okrajové poloze záleží na odrůdě, podnoži,  půdě, mikroklimatu, výživě, ochraně. Je naprosto... celý příspěvek >
Další diskuze:  51525354  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika