|
Příspěvky uživatele - 94.12
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 24.11.2008 Jistě, i to je možné.
Zkusím se vcítím do kůže konstruktéra, který postaví poměrně složitou a jistě nelevnou stavbu z nerezu, kterou umně zakomponuje do svého domu. Vyudí z neznámého důvodu nahořklé maso a nyní by měl všechno rozřezat... celý příspěvek > |  | Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 24.11.2008 Já vidím jeden malý problém. Pan Pavel postavil udírnu ve sklepě rodinného domku. Jistě se musel zaručit rodině, že sklep, chodba a pokuje nebudou plné čmoudu. Proto kladl důraz na těsnění a dobrý tah.
Jenže dobře fungující kotel a... celý příspěvek > |  |
|  | Nahořklé maso z nové udírny - guma, těsnění, 24.11.2008 Nerozumím ani gumě ani stavbě udíren. Nemyslím si ale, že dvířka konvektomatu jsou těsněna pryží, spíš bych si tipnul na nějaký silikon. Já bych si přičichnul k těsnění zatepla, ale taky si myslím,. že to tím není. V udírnách, kde je topeniště mimo... celý příspěvek > |  | Založení stromků, 21.11.2008 Nevím, jestli to dělám správně, ale postupuji takto:
Do záhonu vykopu rigól (podélnou jámu) mírně šikmou. Do ní uložím stromky tak, že kořeny jsou nejníž, kmínky pod povrchem vyčnívají nezastřižené konce letorostů (které obvykle po výsadbě přijdou... celý příspěvek > |  | Rouby - termín odběru, 21.11.2008 Taky jsem řešil podobná dilemata s uchováním roubů. V lednici mi to moc nešlo, rouby vadly a když jsem je dal do sáčku, začaly plesnivět. I v kýblech s pískem ve sklepě měly tendenci usychat. Nejlépe vypadaly rouby zapíchané venku do půdy (tak... celý příspěvek > |  | hnojivo Orgevit a Singforta, 19.11.2008 Znám hnojivo Siforga, pojem Singforta jsem neslyšel.
Prakticky žádné zkušenosti s kupovanými organickými hnojivy nemám, používám místo nich kompost a slepičince. |  | slepičince z drůbežárny - ano či ne?, 19.11.2008 Při běžné teplotě kolem 15 st na jaře tak 14 dní. V tudo dobu asi déle, pokud vůbec. Slepičince kvašením nabývají na objemu, pění. Nádoba se nesmí naplnit úplně, jinak potečou ven. |  | Kysané zelí, 18.11.2008 Tak to umíte skvěle šlapat - nebo Vás v Zelenině ošidili.
Já jsem koupil 30kg zelí a do 30 litrového soudku se mi nevešlo. |  | Jakou jabloň do zahrádky, 18.11.2008 Určitě ne. Šampion nezatracuji, chuťově se jistě Seleně přinejmenším vyrovná, ale růst, vyrovnanost plodů,. zbarvení a hlavně rezistence jsou devizy, které v mých očích favorizují Selenu. |  | Rouby - termín odběru, 18.11.2008 Podzimní či vánoční odběr je potřebný pouze u roubů peckovin, jimiž budete roubovat v pozdním jaru za kůru. K tomu učelu Vám na jaře uřezané nevydrží.
Jinak, jak píše Rony, je praktičtější odběr před rašením. |  |
|  | Znáte někdo tuto odrůdu jablek?, 18.11.2008 Holovouský malináč nebyl tak souvisle červený, v stopečné jamce míval svalek, jádra chrastila a vydržel déle. |  | použití dřeva na uzení nebo grilování, 18.11.2008 Vrbové piliny Vám hořké nepřipadají? |  | Stříhání stromů, 18.11.2008 Řez peckovin po sklizni má, dle mého, svoji logiku, zejména těch raných. U pozdních slivoní sklizených po mrazících bych jej nechal na květen. |  | Znáte někdo tuto odrůdu jablek?, 18.11.2008 Já bych si bez záruky tipnul na Malinové hornokrajské. Ale už jsem je dlouho neviděl. Před 50 lety prý bylo dost populární. |  | Starkrimson, 18.11.2008 Přestože Kids Orange má polovinu genů se Starkrimsonem shodných (je to kříženec Red Delicious a Coxovy renety), příliš se mu nepodobá, ani vzhledem, ani chutí. Zkušenosti mám stejné jako p. Pepík. Kidsy jsou vděčná odrůda, zatímco Starkrimson... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|