Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Český ráj, 10.8.2009 Obsahuje fotku
 Dozrály plody kdysi nadějné odrůdy Český ráj. Získal jsem ji kdysi ve stejnou dobu jako Krasavu (je, tuším, od stejného šlechtitele). Přestože Č.r. Krasavu nepřekonává v chuti, zraje o něco dřív, je mnohem plodnější a zdravěji roste - nestárne... celý příspěvek >
Co je za odrůdu?, 10.8.2009 Obsahuje fotku
Nafotil jsem poslední 2 plody Julie, co zůstaly na stromě. Dužina má v plné zralosti načervenalé cévní svazky. Pokud nejsou plody zcela zralé, jsou spíš nakyslé.
Kyselina sirova, 9.8.2009
Jaké nevhodné příměsi v technické modré skalici máte konkrétně na mysli? Jak velké množství cizích příměsí taková v drogerii koupená skalice může obsahovat? Jak by mohly uškodit v bazénu?    Osobně si myslím totéž co tomast, že účinek... celý příspěvek >
Co je za odrůdu?, 9.8.2009
Půjdu sepodívat, jestli je nějaká Julia ještě na stromě a vyfotím. Zrály už ale o něco dřív.
Modrá skalice ano či ne?, 8.8.2009
Nejsem chemik, ale čistá měď je ve vodě nerozpustná. Pokud se pomocí elektrolýzy rozpustí, převede se na rozpustný měďnatý iont. Tedy ten samý a se stejnými účinky, jako je v modré skalici.    Možná by Alí věděl něco víc...
Marmelada z broskvi, 8.8.2009
Novější želírovací prostředky jsou na bázi želatiny, nikoli přídavek pektinů. Rozvařené ovoce se prakticky nemusí zahušťovat odparem. Pokud nedodržíte přesně návod na sáčku - zejména dáte-li třeba trochu víc ovoce, želírovací proces vůbec nemusí... celý příspěvek >
Co je za odrůdu?, 8.8.2009 Obsahuje fotku
Stark Earliest to nebude, jeho barva je nanesena tečkováním, navíc v tuto sdobu už jsou vesměs přezrálá. Mio a Discovery jsou si dost podobná. Discovery má suchou drsnou slupku víc do oranžova, Mio je lesklejší,. červeň trochu tmavší. Zkusím obě... celý příspěvek >
Rybízová štáva - postup, 6.8.2009
Rybízovou šťávu musíte prostě naředit a osladit. Jinak ji nebudou pít nejen děti, ani dospělí
Vápno, 6.8.2009
I nehašené vápnno ze stavebnin je možné použít do zahrady. Zejména do kyselých těžkých půd. Jednak je o dost levnější, alkalickou reakcí neuteralizuje kyselou půdou a vyhašením vzdušnou vlhkostí a reakcí s atmorférickým CO2 nabývá na objemu, čímž... celý příspěvek >
Stavba drevene udirny (amaterska), 5.8.2009
Topeniště bych dělal určitě bez roštu. Je třeba docílit nedokonalého spalování, při němž se uvolní víc aromatických látek do kouře. Při dokonalém spalování s roštem a dobrém přívodu vzduchu do topeniště budete udit v ideálním případě oxidem... celý příspěvek >
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 5.8.2009
Já osobně si naopak myslím,  že měďnatým postřikem dostaneme do rostliny podstatně víc mědi než drátkem ve stonku. Kovová měď je prakticky nerozpustná a organické kyseliny v rostlině nejsou příliš agresivní. Jestli se něco iontů z drátku uvolní,... celý příspěvek >
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 5.8.2009
Výslkedný destilát zu doslazeného kvasu bude pálit spíš v krku než v ústech. Jestli Vám záleží na množství pálenky, osladit kvas můžete, je-li na prvním místě její kvalita,  rovněž bych radil cukr nepřidávat.
Jak uchovat co nejdéle česnek, 5.8.2009
Asi byl česnek mírně naklíčený. Kvalitě česneku se solí to ale neubírá.
Strupovitost, 5.8.2009
Listí ze stromů napadených strupovitostí můžete klidně kompostovat. Pálit je není nutné, v některých lokalitách je to navíc zakázané.
Měděný drátek ve stonku - prevence plísně?, 26.7.2009
Asi tak.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika