|
Která je která, 8.12.2008 To já si tam ten háček dolním, ale jen nechápu, proč by měla mít Veecotka hořké jádro...?
Martin |
 |
Čím teď na podzim přihnojit, 8.12.2008 A doporučuji ještě popel z dřevěného uhlí... Teď přes zimu ho má každý asi dost... Obsahuje totiž ve větší míře meruňkou oblíbený draslík |
 |
|
 |
Která je která, 8.12.2008 Horke jádro? Co si pod tím představujete?
Martin |
 |
Odruda merunky Pinkcot, 6.12.2008 Dobrý den,
tato meruňka je údajně velmi odolná mrazu v květu (bezesporu výhoda), plody jsou větší a vydatnost dobrá. Dozrává začátkem července.
Hodně zdaru!
Martin |
 |
Domácí klobásy, 30.11.2008 Nejdůležitější na klobáskách (bez ohledu na různé recepty) je zdlouhavé a poctivé propracování masy (hraji si s tím minimálně hodinu). A věřte, že pak drží klobásy pohromadě krásně i bez prátu...
Jeden fígl k tomu - na 10 kg masy jeden litr... celý příspěvek > |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 21.11.2008 bez těsnění je to v pohodě venku, alo pokud máte udírnu v suterénu rodinného domu, tak nevím, nevím... |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 21.11.2008 moje řeč... Leda, že by dehty naleptávaly těsnění a to dodávalo masu pak "specifickou" chuť... |
 |
Nahořklé maso z nové udírny, 19.11.2008 a je to přesně tak, jediná možnost je dodatečně vyložit dřevěnými palubkami, které působí jako izolant... |
 |
použití dřeva na uzení nebo grilování, 19.11.2008 Vrba se přeci na uzení nehodí, nejde v tomto případě o tvrdé a hlavně "voňavé" dřevo a dále obsahuje vyšší podil nespalitelných látek (více popela, který může utkvět na mase)... |
 |
Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?, 19.11.2008 tak děkuji za podělení se s radami a nápady.
Martin |
 |
|
 |
Jakou jabloň do zahrádky, 18.11.2008 Já na šampiona nedám dopustit. Jelikož nemám sklep tak plody spotřebuji na mošt a zbytek nasuším v sušičce. Zatím neznám jiné jablko, které by se svou chutí a barvou (krásně bíla dužina i po vysušení) hodila prakticky na vše. Pro mě lepší jablko... celý příspěvek > |
 |
Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?, 17.11.2008 Těším se na příští rok, třeba už i trochu zaplodí a děcka budou mít na ochutnání... Rodí Vám takhle krásně každý rok?
Martin |
 |
Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?, 17.11.2008 Musím se asi polepšit s tou zálivkou, ono přes léto asi není u borůvek nikdy dost... |
 |
Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?, 17.11.2008 Mě takhle krásně jedou taky, ale pouze na sluném stanovišti. V polostínu spíše živoří, přemýšlím o jarním přesunu na jiné stanoště... |
 |
popol z krbu na travnik?, 17.11.2008 Já popel přidávám i pod stromy a do záhonů. Mám s tím jen dobré zkušonosti. V zimě si s tím prachem sníh a voda poradí... |
 |