|
habr babyka konsky hnuj?, 16.12.2006 Samozřejmě můžete, ale ne čerstvý!! |
 |
Buxus, 16.12.2006  Záleží na tom, jak chcete mít buxus vysoký - při půlmetrové výšce zachovejte přibližně i stejnou šířku. Řez se provádí v období květen až červen nebo červenec až srpen. Hnojte např. Kristalonem na dřeviny. Buxusy se stříhají tak dvakrát do roka. |
 |
|
 |
Stromy chránící chatu před počasím, 16.12.2006 Použít se dá jalovec, tis, thuje.... |
 |
Mulčovací kůra, 16.12.2006  Mulčovací kůru je možné po 4 - 5 letech pouze oživit až ztratí svoji barvu a zešedne, jinak kůra tleje velmi dlouho. |
 |
thuje v ovocné zahradě, 16.12.2006 O nemocích přenášených thujemi na ovocné stromy nic nevím, jalovce jsou však mezihostiteli rzi hrušňové. Já na zahradě mám oddělenou okrasnou část od ovocné právě thujovým plotem a nepozoruji, že by mé ovocné stromy trpěly více než jinde. Thuje se... celý příspěvek > |
 |
Vysazení trávníku v dubnu, 16.12.2006 Výsev trávníku v listopadu je velmi riskatní a dělá se to jen v krajní nouzi. Pokud brzy po výsevu uhodí mrazy, klíčící rostlinky trav ještě nestihnou pořádně zakořenit a mohou vymrznout!
Miloslav Amihaesei, zahradník |
 |
trávník, 16.12.2006 Doporučoval bych promíchat jíl s nějakou dobře propustnou zeminou, dá se použít i rašelina. |
 |
Jakou trávu na sluníčko?, 16.12.2006 Tyto vámi uváděné travní směsi jsou určené na osluněné polohy, ale každý trávník (pokud se nejedná o luční směs) potřebuje závlahu. Pokud je stanoviště skutečně extrémní a půda vysychavá, přemýšle bych raději o tom, zda nepoužít spíše některé... celý příspěvek > |
 |
Nový trávník., 16.12.2006 Trávník se zakládá nejlépe buď na jaře (duben - květen) a nebo potom pozdní léto až podzim (konec srpna - zač. října), déle je to již riskantní. Trávník můžete založit buď klasicky výsevem a nebo položit již předpěstovaný travní koberec - počítejte,... celý příspěvek > |
 |
vertikulace trávníku, 16.12.2006 Vertikutace trávníku se provádí právě na podzim nebo v jarním období. Vertikutace sama o sobě nijak neovlivňuje, zda trávník poškodí mráz. |
 |
|
 |
Vápnění trávníku, 16.12.2006  Vápnit můžete jak na podzim tak i na jaře. |
 |
zahrada, 16.12.2006 Moje zahrada 3D verze 2005 - má fotonávrhář, sám jsem si to vyzkoušel, protože tenhle program vlastním a můžu doporučit. Ovšem na klasické návrhy se tento program moc nehodí, protože je to celkem složité, zbytečně. |
 |
Rododendron, 15.12.2006 Je-li rododendron na plném slunci po celý den, pak se může jednat o listy poškozené sluncem. Rododendron má raději polostín. |
 |
25 let stary rododendron - lze jej presadit?, 15.12.2006  Nedoporučuji! |
 |
Habr obecný jako živý plot, 15.12.2006 Habr se dnes již prodává jako kontejnerovaná rostlina, ta se dá v podstatě vysazovat kdykoli během roku (pokud není zmrzlá půda). Vhodnější je samozřejmě na podzim, kdy není až taková potřeba zálivky jako v při výsadbě v létě, ale není to podmínka. |
 |