|
Má u Vari motor Honda nějakou jasnou výhodu proti dvoutaktu?, 5.9.2008 nemám zkušenost se 4taktem ale myslím si, že pro bubnové sekání jsou důležitějším parametrem otáčky. |
 |
Má u Vari motor Honda nějakou jasnou výhodu proti dvoutaktu?, 5.9.2008 1 a 2 bubnovku nelze srovnávat, je to naprosto o něčem jiném. |
 |
|
 |
mirabelka = špendlík?, 3.9.2008  Aby bylo úplně jasno, co jsem to dnes dával do kvasu? Je to myrobalán nebo mirabelka?
Já žiji v přesvědčení že se jedná o myrobalán, v pálenici tomu říkají mirabelka a lidově se tomu u nás říká špendlík . |
 |
Motor jikov - zpětný chod, 1.9.2008 Mě se to stalo také a důvodem byla svíčka. Zkontrolujte, zda máte správnou tepelnou hodnotu svíčky. |
 |
Boscova lahvice - doslova, 1.9.2008 hrušky takhle pěstuji také, ale lepší je to v litrové láhvi. Z malé láhve se nalijí dva frťany a je prázdná.
Vinnou révu jsem ještě nezkoušel... je to složitější, ale jak vidno, jde to |
 |
Hrušeň Clappova, 27.8.2008 Také to nechápu. Pokud byla pálenka původně dobrá, ležením se nemůže zkazit. Leda snad pokud by ten demižon nebo zátka byly něčím znečištěné (ale to snad nepřipadá v úvahu). Co je to povala? Půda? Nevím co by se stalo, pokud by byla pálenka... celý příspěvek > |
 |
Slivovice vs. calvados, 27.8.2008 Znáte rozdíl mezi calvadosem a jablkovicí? Pro calvados je to v podstatě určeno předem, pro jablkovici doporučuji co nejpozdnější odrůdy.
Já tedy jabkovici moc nemusím, zdá se mi příliš aromatická. Většinou ji používám pro výrobu ořechovky. |
 |
Zasychání třapiny od spodu trsu, 26.8.2008 připojuji se k dotazu, u jedné odrůdy se mi děje to samé. Jen s tím rozdílem, že já pěstuji víno venku. |
 |
Úprava Vari., 26.8.2008  Když jsem se přehraboval ve zbytcích starých vodovodních trubek, dostal jsem nápad. Realizace trvala asi 15minut... neměl bych si to nechat patentovat?
Jedno šroubení je třeba nechat pohyblivé a pro zvýšení životnosti jsem ho trošku namazal. Ještě... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 25.8.2008 Clappovu jsem očesal tento víkend a během jediného dne zbyla jen hromádka stopek a bubáků. Plody byly menší než minulý rok, ale velmi dobré. Škoda že mám jen jeden mladý stromek. |
 |
|
 |
Červenolisté kultivary mi zezelenaly - co s tím?, 25.8.2008 jsem v tomto laik, ale obecně platí, že červenolisté dřeviny mají málo chlorofylu (zelené barvivo). V některých případech zřejmě může dojít ke zvýšení jeho obsahu v listech - jako reakce na nějaký vnější vliv. |
 |
Co dál?, 20.8.2008 Každá odrůda, ale i geneticky stejné sazenice rostou jinak. Podstatné je, aby sazenice přežila první sezonu. V nepříznivých podmínkách vinná réva začne pořádně růst až třetím či čtvrtým rokem. |
 |
Ochrana proti vosám a ptákům, 20.8.2008 CD mám rozvěšená, ale nic moc. Možná fungují na špačky a jiné "cizince", ale "místní" je naprosto ignorují.
Když jsem CD věšel, skupinka kosů mě sledovala asi z pětimetrové vzdálenosti a okamžitě po mém odchodu začli... celý příspěvek > |
 |
Althanova ryngle, 18.8.2008 mluvíte mi z duše. Za trest bych nepovažoval ani množství o řád vyšší... |
 |
Jaká to je odrůda?, 15.8.2008 jgeneral... díky za info, asi máte pravdu. Ale na druhou stranu, mám na zahradě přes 200hlav a minimálně 100-200 budu ještě dosazovat, takže mě zajímá kterou odrůdu upřednostnit. |
 |