|
Pěstování, 13.6.2008 Vřesovec (Erica carnea, E. x darleyensis) ostrříhat po odkvětu, tj. cca. začátkem května. U neostříhaných vřesů bych nyní (13.6) zvážil, zda je ostříhat ještě teď a pravděpodobně se pripravit o část květů, ale udržím je nízké, nebo je nechám být,... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 19.5.2008 V Anglii asi můžete používat měděné bariéry, ale tady v Česku se kradou i trubky a kohoutky, letos ani nemůžeme zalévat. |
 |
|
 |
Balkon na východ, 5.5.2008 Dobrý den! Dovolím se přidat k tomuto dotazu. Máme dvůr na východ a chtěla bych zde pěstovat surfinie. Bude se jim tu dařit, nebo jsou náročné na sluneční světlo? |
 |
Množení vřesů, 1.5.2008 Vřesovců!!! Vřesy na jaře nekvetou!!! |
 |
Azalky - vyštipování, 10.3.2008 Japonské azalky můžete stříhat a tvarovat do cca 15 června. Ještě stihnou obrazit a založit bez problémů květní pupeny, takže se nepřipravíte o kvetení další rok. Plotovky bych na to teda nebral. Ujede ruka a půlka azalky je v... |
 |
zakládání vřesoviště, 10.3.2008 25 cm je velmi blízko u sebe. Za rok nebo dva vám srostou dohromady a nastanou starosti s podpařováním. Od země začnou ohnívat a už s nima nic neuděláte. Ač se to zdá být moc, vzdálenost okolo 50 cm je vyhovující. Ze začátku budete mít pocit, že na... celý příspěvek > |
 |
Pěstování, 10.3.2008 Vřesy nestříhat po odkvětu, ale na jaře, březen až květen. Neplést si to s vřesovcem. |
 |
Dřínky, 31.10.2007 Vypadá hezky. Dá se konzumovat i jinak než zavařený (?) |
 |
Dobre zahradnictvi v Praze?, 16.9.2007 Dobrý den, podívejte se na stránky www.lesypraha.cz, konkrétně v Ďáblicích je školka opravdu veliká a stromky kvalitní. Kupovala jsem zde 120 cm vysoké tuje Malonyany a nemohu si stěžovat.
Pokud Vám nevadí vyjet kousek za Prahu pak doporučuji... celý příspěvek > |
 |
polostín, 15.9.2007 V polostínu mám dobré zkušenosti s hortenziemi, rododendrony, azalkami a překvapivě i denivkami.
Rozhodně nedoporučuju růže. |
 |
|
 |
mladé stromečky - výhonky, 6.8.2007 Roundup totální herbicid (postřik na list nebo neředěný potřít řeznou plochu). |
 |
jak se zbavit krtka, 6.8.2007 Stačí slupky, jde o citrónové aroma (můžete dát i nahnilé). |
 |
jak se zbavit krtka, 3.8.2007 Od loňska používám citróny, stačí dát do každé díry citrón. Po roce zkošení je úspěšnost 98%. |
 |
Přísavník, 3.8.2007 Velice jednduše hřízením, dejte zeminu do květináče vložte výhon a nechte zakořenit. |
 |
Phalenopsis, 25.7.2007 Před půl rokem jsem si koupila jeden Phalenopsis s tím, že nemaje žádné zkušenosti, za pár týdnů jde "do kytek". Jako by to mrška vycítil, již půl roku kvete bez přestání a dokonce vyrazil i na dalším stonku,takže celkem má 15 velkých květů. Tak mě... celý příspěvek > |
 |