|
Výběr sekačky na vysokou trávu, 18.10.2007 Bubnovku od Vari mám už pár let a že nejde vymáčknout spojka "když jsou kola v záběru" slyším poprvé???Už se mi stalo že jsem sekal a spojka nešla vypnout, ale to bylo mojí leností - měl jsem špatně seřízenou délku lanka a potřeboval jsem to dosekat... celý příspěvek > |
 |
výroba vína, 12.10.2007 Pokud uvažujete o domácí výrobě vína, není to nic složitého. Minulý rok jsem dělal červené, "pozdní sběr z vybraných bobulí" do 5l demižonu. Ve finále to bylo přes 3 l výborného vína. Ale pro začátečníka bych doporučil 15l demižon (větší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká je to odrůda hrušně?, 11.10.2007 Sice také nevím co to je, ale zřejmě ji mám také na zahradě. U mě to je asi 40let starý strom, docela silně rostoucí. Čím zralejší plod, tím více hnědé barvy. |
 |
Potřebuje réva zimní slunce?, 11.10.2007 V každém případě to je nevýhoda... je třeba vybrat odrůdu s co nejkratší dobou zrání, s co nejrychlejším vyzráváním letorostů, s velkou odolností vůči zimním mrazům.V tomto případě bude také dost záležet na kvalitě půdy - hlavně... celý příspěvek > |
 |
Cihlová cesta, 3.10.2007 Staré cihly se na to opravdu používaly a na rozdíl od současných cihel to fakt dost vydrželo. Na zahradě jsem měl z cihel spoustu cestiček, byly tam podle pamětníků min. 30 roků. Ale nevydrží to moc velkou zátěž, za mokra jsou dost kluzké... jsem rád... celý příspěvek > |
 |
Mám pozemek podsypaný vrstvou škváry a popela, 3.10.2007 Myslím si, že škvára nemůže vzniknout pálením dřeva v běžných kamnech. Muselo to být uhlí. A nejen to - těmi kamny prošel veškerý jen trochu hořlavý odpad z domácnosti. Co se týče pěstování ovoce a zeleniny na takovém pozemku - ano, ale až po... celý příspěvek > |
 |
Co s vodou na pozemku?, 3.10.2007 Těžko radit bez znalosti místních poměrů. Jak to vypadá v okolí - studny, stavby, komunikace, vodoteče... Jaká je hladina spodní vody, jak hluboko jde jílovitá vrstva... |
 |
plastová zatravňovací dlažba, máte někdo zkušenost?, 1.10.2007 Otázku cesty jsem vyřešil velice jednoduše... beton. Při správné technologii výroby a pokládky vydrží hodně, při troše šikovnosti vůbec nevypadá špatně a je to nejlevnější alternativa za všech. |
 |
Zalévat či nezalévat, 26.9.2007 Buduji malý vinohrad na písčitém pozemku bez studny s hladinou spodní vody asi 8m. Prvním rokem musím pravidelně zalévat všechny sazenice, jinak je úmrtnost prakticky 100%. Ve druhém roce nezalévám (úmrtnost cca 5-10%) a třetím rokem už jsou... celý příspěvek > |
 |
Kdy vysadit a jakou odrůdu hrušně..., 21.9.2007 Sázet hrušně až na jaře mi radil kdysi jeden sadař. Zdůvodňoval to tím, že při podzimní výsadbě mívají hrušně tendenci zpočátku růst jen velice zvolna. Nevím proč tomu tak je, ale přesvědčil jsem se, že hrušeň z jarní výsadby většinou hned v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na kvas z hrušek?, 21.9.2007 Je to tak, hruškový kvas nesmí čekat na pálení... to je jedna z hlavních zásad každé dobré pálenice. |
 |
Meruňka roní pryskyřici, 21.9.2007 Nevím, zda proti klejotoku něco skutečně účinně působí. Mě se ho nikdy zcela vyléčit nepodařilo. Ale i s tímto poškozením může meruňka ještě řadu roků dávat dobrou úrodu. |
 |
Kořeny hrušně, 19.9.2007 Kořeny hrušně by teoreticky mohly dosáhnout na tu trubku, záleží na kvalitě půdy. |
 |
Ako zrezat strom?, 7.9.2007 Pokud je řez opravdu nutný, tak buď horolezeckým způsobem, nebo auto s plošinou. Balancovat na konci žebříku s pilou v ruce nemá cenu. |
 |
Pergola, zahradní posezení, 7.9.2007 3 x 3 m??? To je hodně malé... škoda práce, dal bych tam slunečník nebo markýzu. |
 |