|
Zkušenosti s vozikem TR220S od Vares, 20.3.2008 Všechny sériové vozíky za malotraktory se mi zdají dost křehké a kromě toho mi nevyhovují rozměry korby... na seno je to příliš malé, na hlínu či hnůj zase příliš široké s malou nosností.
Vyřešil jsem to domácí výrobou přímo na míru. Po mírné... celý příspěvek > |
 |
Višeň - první výchovný řez, 18.3.2008 Možná se mnou nebudou odborníci souhlasit, ale já bych ji jen hnojil a zaléval.
Výchovný řez bych provedl až v červenci. |
 |
|
 |
odrudy vinné révy, 14.3.2008 Přesně tak, zajímají mě pravokořenné odrůdy vycházející z V. labrusca. Omlouvám se za poněkud nejasný dotaz a díky za tip. |
 |
odrudy vinné révy, 14.3.2008 Neznáte někdo u nás pěstovanou pravokořennou odrůdu americké vinné révy? |
 |
vinná réva, 12.3.2008 Na pět metrů čtyři keře? Pokud jsou vhodné podmínky, tak i tři je hodně. Mám jeden starý keř natažený podél domu skoro 50metrů a řežu to jak vzteklý, aby réva nezarostla celý dvorek |
 |
vinná réva, 12.3.2008 Zajímá mě názor o nesnášenlivosti révy s jahodami. Před pár lety moje žena zasadila u několika starých keřů révy jahody... zatím jsem nepozoroval žádnou negativní reakci. Prosím o podrobnosti. |
 |
Meruňka kvete, 12.3.2008 To by mě zajímalo taky. Minulý rok mě meruňky pomrzly v dubnu (zřejmě nebydlím příliš daleko od tvého kamaráda, moje nadm. výška je asi o 5m menší). |
 |
Může bříza pomoci odvlhčení domu?, 12.3.2008 Žádný strom bych v blízkosti opukového domu nesázel. Ani drenáž z kačírku nedoporučuji bez dohledu stavaře. Většina takových domů má mělké základy jen z opukových kvádříků spojených jílovitou mazaninou.
Kromě odvlhčení chemickou cestou (pozor na... celý příspěvek > |
 |
odrudy vinné révy, 10.3.2008 Mám starý keř modré moštové odrůdy, bohužel se mi zatím nepodařilo zjistit druh. Je dost rezistentní, stříkám jen ve velmi vlhkých sezónách.
V době sklizně začínají poslední roky některé hrozny od špičky scvrkávat a zasychat. Je to nějaká... celý příspěvek > |
 |
Podivné stromy..., 10.3.2008 Nevím co mohlo způsobit zkroucení kmenů ve vámi popisovaném případě, ale mám doma mirabelku s kmenem do šroubovice a vím jak k tomu došlo:
Malému stromku oloupaly kůru z kmene kachny. Rána se sice plně zhojila, ale dalším růstem (cca 10 roků) se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
udírna, 3.3.2008 Záleží na vkusu a materiálu, který máte k dispozici. Zděná zabere víc místa, ale lépe vypadá. Dřevěná se rychleji ohřeje a v případě potřeby je mobilní.
Já mám kovovou, zvenčí opláštěnou dřevem a taky je dobrá.
V každé udírně se musí... celý příspěvek > |
 |
spodní voda, 3.3.2008 u domu mám podobné problémy se spodní vodou a meruňky tam úspěšně rostou mě i sousedům.
Bohužel neznám odrůdy. Jediný problém je klejotok a zřejmě díky němu nižší životnost stromů.
Pokud máte na zahradě dost místa, doporučuji v místě kde... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku v jílové půdě, 3.3.2008 Nejsem otrokem trávníků, pampelišky a jiná kvítka v něm miluji. Mám také na zahradě jílovitou zeminu a postupoval jsem následujícím způsobem:
Po vyrovnání hrubých nerovností jsem holá či řídce zatravněná místa osel hřišť. směsí a od té doby (asi... celý příspěvek > |
 |
Odolné odrůdy révy - kde koupit?, 3.3.2008 Záleží na stanovišti. Při nedostatku vláhy může být první úroda ještě později. |
 |
Řez vína, 3.3.2008 500m??? Já jsem 180m. Koukám že letos to bere jaro hopem. Teď už musíme jen doufat, že to moc nepomrzne... |
 |